Web Analytics
Jump to content

Problemer med masse støy ved bruk av POD xt


Sorg

Recommended Posts

Jeg er koblet slik: Gitar-stemmeboks-POD-return på amp

Den støyer noe enormt på sololyd og vreng (har stompbox på begge). Har jeg ikke på noise gate støyer det noe sykt selv om jeg demper alle strengene og ikke spiller noe. Har jeg på gate er det en during som ligger der hele tida (som går rett over til feedback hvis jeg løfter fingrene fra strengene) og som blir veldig mye høyere når jeg nærmer meg ampen (uavhengig om gitarmikkene er vendt mot ampen eller ikke) mens lavere når jeg beveger meg bort. Nesten på samme måte som om en går nærme en PC, TV med en gitar.

Sjekket kabler, strømforsyning, osv alt det der og det er ikke problemet. Har aldri opplevd slik støy med PODen før og det er jo litt kjipt med tanke på at jeg skal ha gig på lørdag, hehe

Jeg kjører som nevnt POden i return på en JCM800. Noe som er litt merkelig er at kun presence virker på master og ikke mastervolum. Jeg må kjøre alt volum fra output på PODen. Dette er vel litt rart? Kan det være at det blir for høyt signal inn i ampen? Ville det ikke vært bedre om jeg kunne hatt lavere lyd inn fra POD og mere volum fra mastervolumet på ampen?

Tips mottaes med takk, men ikke tips om at jeg må bytte ut POD. Har planer om det, men det er på lengre sikt :)

Edited by Sorg
Link to comment
Share on other sites

Bytt ut POD...

:D

No, but seriously: BYTT UT POD! :P

En JCM800 trenger ikke noe mer enn en gitar og en overdrive til å booste litt ;)

Får teste det litt etter hvert, men har ikke tid til det nå. Må sololyd også.

Link to comment
Share on other sites

Jeg forstår ikke hvor problemet kommer fra. Burde gått fint med det oppsettet ditt.

PRøvd å fjerne stemmeboksen da. det kan være at en ledning støyer kanskje.

I teorien så skal det fungere utmerket med POD som preamp inn i forsterkerens poweramp.

Link to comment
Share on other sites

Kanskje du har for lavt utgangsnivå på poden din? Støyer det når du putter poden foran preampen på forsterkeren?

Støyer det også med dette oppsettet:

gitar --> pod --> amp --> tuner (i effektsløyfe) --> FX return

Hva med dette?

Gitar --> tuner --> amp --> Pod --> FX return

Link to comment
Share on other sites

Får ikke tid til å steste alt dette, men fant ut i dag at en del støy faktisk kommer fra stemmeboksen som forøvrig er en Peterson Strobostomp. F.eks hvis jeg har cleanlyd på PODen og setter på Petersonen kommer det masse støy helt til jeg skrur ned hele volumet (med volumpedalen).

Mye av feedbacken kommer altså fra dette. Noen som vet hva som er galt?

Edited by Sorg
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.