Web Analytics
Jump to content

Problemer med masse støy ved bruk av POD xt


Sorg
 Share

Recommended Posts

Jeg er koblet slik: Gitar-stemmeboks-POD-return på amp

Den støyer noe enormt på sololyd og vreng (har stompbox på begge). Har jeg ikke på noise gate støyer det noe sykt selv om jeg demper alle strengene og ikke spiller noe. Har jeg på gate er det en during som ligger der hele tida (som går rett over til feedback hvis jeg løfter fingrene fra strengene) og som blir veldig mye høyere når jeg nærmer meg ampen (uavhengig om gitarmikkene er vendt mot ampen eller ikke) mens lavere når jeg beveger meg bort. Nesten på samme måte som om en går nærme en PC, TV med en gitar.

Sjekket kabler, strømforsyning, osv alt det der og det er ikke problemet. Har aldri opplevd slik støy med PODen før og det er jo litt kjipt med tanke på at jeg skal ha gig på lørdag, hehe

Jeg kjører som nevnt POden i return på en JCM800. Noe som er litt merkelig er at kun presence virker på master og ikke mastervolum. Jeg må kjøre alt volum fra output på PODen. Dette er vel litt rart? Kan det være at det blir for høyt signal inn i ampen? Ville det ikke vært bedre om jeg kunne hatt lavere lyd inn fra POD og mere volum fra mastervolumet på ampen?

Tips mottaes med takk, men ikke tips om at jeg må bytte ut POD. Har planer om det, men det er på lengre sikt :)

Edited by Sorg
Link to comment
Share on other sites

Bytt ut POD...

:D

No, but seriously: BYTT UT POD! :P

En JCM800 trenger ikke noe mer enn en gitar og en overdrive til å booste litt ;)

Får teste det litt etter hvert, men har ikke tid til det nå. Må sololyd også.

Link to comment
Share on other sites

Kanskje du har for lavt utgangsnivå på poden din? Støyer det når du putter poden foran preampen på forsterkeren?

Støyer det også med dette oppsettet:

gitar --> pod --> amp --> tuner (i effektsløyfe) --> FX return

Hva med dette?

Gitar --> tuner --> amp --> Pod --> FX return

Link to comment
Share on other sites

Får ikke tid til å steste alt dette, men fant ut i dag at en del støy faktisk kommer fra stemmeboksen som forøvrig er en Peterson Strobostomp. F.eks hvis jeg har cleanlyd på PODen og setter på Petersonen kommer det masse støy helt til jeg skrur ned hele volumet (med volumpedalen).

Mye av feedbacken kommer altså fra dette. Noen som vet hva som er galt?

Edited by Sorg
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/Fender-Hendrix-Voodoo-Child-Ball-End-Gitarstrenger-av-Nikkel-10-38/3G3G Kunne det funket, eller blir det for tynt i basstrengene?
  • Tipper han mener 10-42, altså basstrengene fra et typisk .009-sett. Vet ikke om noen slike sett i Norge. Curt Mangan har et slikt, mulig det kan lønne seg å bestille noen sett om gangen.
  • Enten har jeg missforstått noe, eller så må du utdype litt hva du mener. Er det til en 6-stengs elgitar, eller noe 12-strenger det er snakk om? Siden du nevner 009 på bass-strengen.  Det er vanlig med f.eks 10-46 (noen skriver 010 - 046 ) sett, eller 09-46 der første tall er lys E og 46 er mørk E. Jeg bruker 11 - 49 sett og det er perfekt balanse for min stil, bestiller i større kvantum her, av og til har de enten god kampanjer eller gratis frakt, som gjør at det lønner seg å bestille 10-20 pakker. https://www.stringsandbeyond.com/daddario-electric-guitar-strings-exl115-3d-blues-jazz-rock-11-49.html https://www.stringsandbeyond.com/ernie-ball-electric-guitar-strings-2220-12p-power-slinky-11-48.html Skal du bare ha et par sett, lønner det seg å bestille lokalt. 
  • Hei. Jeg kunne tenke meg .010 på de lyse strengene, og .009 på basstrengene. Tipper det finnes noen ferdige sett på utenlandske nettsider, men har ikke sett noe slikt på norske nettbutikker. Er det noen her som kjenner til norske selskaper som selger slike sett?  Alternativt kan jeg Kjøpe fra en utenlandsk nettbutikk. Hvordan blir det da med moms og frakt - er det noen som kjenner til hvordan dette er for tiden? Kjedelig å kjøpe strenger for 300,- men betale like mye i moms og frakt.  Kjøpe enkelt-strenger. Tipper dette blir en del dyrere enn eventuelle ferdige sett.  EDIT: Dette gjelder altså ordinære elgitar-strenger. 
  • Ok, Eclipse er jo i boks, men ein kvit Custom eller Classic Custom-suget er fortsatt tilstede. Er det ingen som har stående ein slik? Eller veit om ein som har ein slik som ikkje blir brukt…? Hvis det er av interesse med (del)bytte så har eg diverse gitarer og ting som «er på vei ut». Feks Gibson LesPaul Deluxe (1974, men ikkje heilt original lengre, blandet annet refinished og den har fått humbuckers), Fender Road Worn 50s Stratocaster, Gibson Les Paul Studio (alpine white), Fender Highway One Stratocaster (rockefjøl som er godt slitt og krakellert i lakken med kun 1 humbucker ved stolen), Fender TwinReverb 1976 (silverface, nylig service).
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.