Web Analytics
Jump to content

Problemer med masse støy ved bruk av POD xt


Sorg
 Share

Recommended Posts

Jeg er koblet slik: Gitar-stemmeboks-POD-return på amp

Den støyer noe enormt på sololyd og vreng (har stompbox på begge). Har jeg ikke på noise gate støyer det noe sykt selv om jeg demper alle strengene og ikke spiller noe. Har jeg på gate er det en during som ligger der hele tida (som går rett over til feedback hvis jeg løfter fingrene fra strengene) og som blir veldig mye høyere når jeg nærmer meg ampen (uavhengig om gitarmikkene er vendt mot ampen eller ikke) mens lavere når jeg beveger meg bort. Nesten på samme måte som om en går nærme en PC, TV med en gitar.

Sjekket kabler, strømforsyning, osv alt det der og det er ikke problemet. Har aldri opplevd slik støy med PODen før og det er jo litt kjipt med tanke på at jeg skal ha gig på lørdag, hehe

Jeg kjører som nevnt POden i return på en JCM800. Noe som er litt merkelig er at kun presence virker på master og ikke mastervolum. Jeg må kjøre alt volum fra output på PODen. Dette er vel litt rart? Kan det være at det blir for høyt signal inn i ampen? Ville det ikke vært bedre om jeg kunne hatt lavere lyd inn fra POD og mere volum fra mastervolumet på ampen?

Tips mottaes med takk, men ikke tips om at jeg må bytte ut POD. Har planer om det, men det er på lengre sikt :)

Edited by Sorg
Link to comment
Share on other sites

Bytt ut POD...

:D

No, but seriously: BYTT UT POD! :P

En JCM800 trenger ikke noe mer enn en gitar og en overdrive til å booste litt ;)

Får teste det litt etter hvert, men har ikke tid til det nå. Må sololyd også.

Link to comment
Share on other sites

Jeg forstår ikke hvor problemet kommer fra. Burde gått fint med det oppsettet ditt.

PRøvd å fjerne stemmeboksen da. det kan være at en ledning støyer kanskje.

I teorien så skal det fungere utmerket med POD som preamp inn i forsterkerens poweramp.

Link to comment
Share on other sites

Kanskje du har for lavt utgangsnivå på poden din? Støyer det når du putter poden foran preampen på forsterkeren?

Støyer det også med dette oppsettet:

gitar --> pod --> amp --> tuner (i effektsløyfe) --> FX return

Hva med dette?

Gitar --> tuner --> amp --> Pod --> FX return

Link to comment
Share on other sites

Får ikke tid til å steste alt dette, men fant ut i dag at en del støy faktisk kommer fra stemmeboksen som forøvrig er en Peterson Strobostomp. F.eks hvis jeg har cleanlyd på PODen og setter på Petersonen kommer det masse støy helt til jeg skrur ned hele volumet (med volumpedalen).

Mye av feedbacken kommer altså fra dette. Noen som vet hva som er galt?

Edited by Sorg
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.