Web Analytics
Jump to content

Rør i preamp


gitarrr
 Share

Recommended Posts

kan denne være god for å få tightere lyd i forsterkeren og litt rør lyd ?

Det de fleste gitarister til refererer til når de sier "rørlyd", er sluttrinnsrør som vrenger. Det får du BARE til når du har en fullrørs-amp (ikke hybrid) og kjører den på bånn guffe.

Det finnes ingen snarvei til "rørlyd", men det er det ikke så mange som har fått med seg desverre. VOX lager pedaler med rør i som ser kule ut, og som får folk til å tenke "oh, rør", men som ikke låter bedre enn andre gode pedaler UTEN rør. Marshall, VOX og andre lager hybrid-ampen med ETT stakkarslig rør i, og disse ampene har ikke noe som helst grunnlag for å skulle låte bedre enn en ren transistorforsterker.

Hvis du trenger en kompressor, så kjøp deg gjerne det. Men en kompressor-pedal med rør i låter ikke nødvendigvis bedre enn en uten. Og den gir ikke spesielt mye rørlyd heller. :)

Link to comment
Share on other sites

Tja, da tror jeg ikke en kompressor kan gjøre så mye underverker for lyden din. Vrengen komprimerer signalet ganske kraftig i seg selv. Du kunne kanskje prøvd en boost/overdrive ala TubeScreamer eller en EQ før ampen til å kappe bort littegrann bass og legge på litt mellomtone i signalet. Da får du litt tightere lyd. :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.