Web Analytics
Gå til innhold
  • Bli medlem

Rør i preamp


gitarrr

Anbefalte innlegg

kan denne være god for å få tightere lyd i forsterkeren og litt rør lyd ?

Det de fleste gitarister til refererer til når de sier "rørlyd", er sluttrinnsrør som vrenger. Det får du BARE til når du har en fullrørs-amp (ikke hybrid) og kjører den på bånn guffe.

Det finnes ingen snarvei til "rørlyd", men det er det ikke så mange som har fått med seg desverre. VOX lager pedaler med rør i som ser kule ut, og som får folk til å tenke "oh, rør", men som ikke låter bedre enn andre gode pedaler UTEN rør. Marshall, VOX og andre lager hybrid-ampen med ETT stakkarslig rør i, og disse ampene har ikke noe som helst grunnlag for å skulle låte bedre enn en ren transistorforsterker.

Hvis du trenger en kompressor, så kjøp deg gjerne det. Men en kompressor-pedal med rør i låter ikke nødvendigvis bedre enn en uten. Og den gir ikke spesielt mye rørlyd heller. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tja, da tror jeg ikke en kompressor kan gjøre så mye underverker for lyden din. Vrengen komprimerer signalet ganske kraftig i seg selv. Du kunne kanskje prøvd en boost/overdrive ala TubeScreamer eller en EQ før ampen til å kappe bort littegrann bass og legge på litt mellomtone i signalet. Da får du litt tightere lyd. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.