Web Analytics
Jump to content

Rør i preamp


gitarrr
 Share

Recommended Posts

kan denne være god for å få tightere lyd i forsterkeren og litt rør lyd ?

Det de fleste gitarister til refererer til når de sier "rørlyd", er sluttrinnsrør som vrenger. Det får du BARE til når du har en fullrørs-amp (ikke hybrid) og kjører den på bånn guffe.

Det finnes ingen snarvei til "rørlyd", men det er det ikke så mange som har fått med seg desverre. VOX lager pedaler med rør i som ser kule ut, og som får folk til å tenke "oh, rør", men som ikke låter bedre enn andre gode pedaler UTEN rør. Marshall, VOX og andre lager hybrid-ampen med ETT stakkarslig rør i, og disse ampene har ikke noe som helst grunnlag for å skulle låte bedre enn en ren transistorforsterker.

Hvis du trenger en kompressor, så kjøp deg gjerne det. Men en kompressor-pedal med rør i låter ikke nødvendigvis bedre enn en uten. Og den gir ikke spesielt mye rørlyd heller. :)

Link to comment
Share on other sites

Tja, da tror jeg ikke en kompressor kan gjøre så mye underverker for lyden din. Vrengen komprimerer signalet ganske kraftig i seg selv. Du kunne kanskje prøvd en boost/overdrive ala TubeScreamer eller en EQ før ampen til å kappe bort littegrann bass og legge på litt mellomtone i signalet. Da får du litt tightere lyd. :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
  • Hei!   Bor i Oslo og er nybegynner på slidegitar. Kjøpte ein billig gitar for formålet, med mål om å bli såpass god at eg oppgraderer gitaren etter hvert.  Har stemt den i åpen E. Har prøvd å lære meg litt selv, og kommet eit lite stykke på vei. Men om eg skal lære ordentlig og komme meg videre, så tror eg det hadde vært ein fordel og fått litt kvalifisert hjelp. Er det noen som kan slide i åpen E, eller som kjenner noen, og som kan lære bort? Og evt pris.   Takker Asgeir
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.