Web Analytics
Jump to content

Bygge om elektrisk til akustisk? Halvakustisk?


Palle

Recommended Posts

Yo. Børsta støv av min gamle Ibanez Gio i dag. Ganske bedrøvelig stand,men når jeg fikk olja og justert den så er det en bra øvingsgitar. Elektronikken er allerede ødelagt så jeg tok utti mikkene,og det så faktisk dritkult ut! Så da tenkte jeg at jeg kunne like så godt ta av svartlakken for å få 100% trelook. Videre så slo det meg at jeg kunne grave ut noe av treet på kroppen for å få litt mer lyd. Funker dette i praksis? Gioen er relativt brei,så jeg vil jo ihvertfall tenke meg at det blir noe mer lyd. Og er det noen som har noen tips for hvordan jeg kan fjerne lakken uten å fjerne for mye tre? Og til slutt så tenkte jeg å skjære ut et JEM-håndtak. Detta blir bloharry.

Link to comment
Share on other sites

Noen akustisk gitar blir dette aldri. Det kreves helt andre grep for å få noe lyd ut fra den uten pickups, som for eksempel en ny kropp. Den "ødelagte elektronikken" hadde trolig vært mulig å fikse, hvordan det ligger an nå, er ikke godt å si. Det avhenger av hvordan du har klipt av ledninger.

Link to comment
Share on other sites

Går også an å sette ei piezo-bro på den.

Det blir fortsatt ingen akustisk gitar, men den lager iallefall lyd selv om du ikke har normale pickups på den.

Edited by Stig
Link to comment
Share on other sites

Ja,jeg kunne sikkert lett fiksa elektronikken,men det er ikke vits. Skal bare bruke den som øvingsgitar når jeg ikke er på rommet hvor gogitaren er. Pluss at gitaren så faktisk smashing ut med ledningene hengende ut,og at den midterste singelcoilen var av og til i veien. Nei,regna ikke med at det ble noe akustisk lyd,men vil det blie noe forskjell i det hele tatt? Hva er piezo-bro?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.