Web Analytics
Jump to content

Hjelp!


Musiclars

Recommended Posts

Jeg spilte akkurat på min gamle røramp, med helt nye rør (el 34a) sist var det el 34, og så plutselig ble lyden litt borte skurrete og ja... og så begynte det å ryke fra baksia og hele røret var rødt! Hva skjer?

Edited by Musiclars
Link to comment
Share on other sites

De var jo helt helt nye... :S er det noe forskjell på el 34 og el 34a? og ampen burde stå på 4 ohm når det er combo sant? kan strømforsyning ha noe å si! den ligger i en ganske så full padde!

Edited by Musiclars
Link to comment
Share on other sites

kan strømforsyning ha noe å si! den ligger i en ganske så full padde!

Say what? :huh:

hva mener du med at høyttaleren burde være på 4 ohm siden det er en combo? Om det er kombo eller topp har ingenting å si! Greia er jo at lasten fra høyttalerne skal matche impedansen fra forsterkeren.

Kjekt om du forteller hvilken forsterker dette er, hvor mange høyttalere den har, osv osv.

Link to comment
Share on other sites

Satt inn de gamle røra, og nå er det null lyd! :S:S:S:S:S

Dette hørtes jo noget suspekt ut.

Jeg spør igjen, hva slags forsterker, hvilke høyttalere, og hvor mange sitter det i den? Sånn du forklarer, med at du er usikker på impedansen osv, lager jeg meg noen tanker om at du har mismatcha impedansen feil vei. Er ikke nødt til å være så ille, såklart.

Hva slags impedans er det på de høyttalerne som sitter der, og har du flere valgmuligheter når du kobler dem i?

Link to comment
Share on other sites

så begynte det å ryke fra baksia og hele røret var rødt

Jeg tenker du må bytte motstanden på skjermgitteret. Hvis du skal gjøre det selv så vil du enkelt kjenne den igjen ved at det er en svartbrent kullbit som sitter ved det utgangsrøret som glødet rødt.

Når motstanden er byttet vil den fungere igjen med de gamle rørene dine. Hvis du setter i de nye rørene vil den slippe ut røyk igjen.

Hvis dette virker mystisk eller du er redd for å få 500 volt gjennom kroppen vil jeg anbefale å levere inn ampen til verksted. Der kan du også få den moddet til å virke med nye EL34-rør.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.