Web Analytics
Jump to content

Hjelp!


Musiclars
 Share

Recommended Posts

Jeg spilte akkurat på min gamle røramp, med helt nye rør (el 34a) sist var det el 34, og så plutselig ble lyden litt borte skurrete og ja... og så begynte det å ryke fra baksia og hele røret var rødt! Hva skjer?

Edited by Musiclars
Link to comment
Share on other sites

De var jo helt helt nye... :S er det noe forskjell på el 34 og el 34a? og ampen burde stå på 4 ohm når det er combo sant? kan strømforsyning ha noe å si! den ligger i en ganske så full padde!

Edited by Musiclars
Link to comment
Share on other sites

kan strømforsyning ha noe å si! den ligger i en ganske så full padde!

Say what? :huh:

hva mener du med at høyttaleren burde være på 4 ohm siden det er en combo? Om det er kombo eller topp har ingenting å si! Greia er jo at lasten fra høyttalerne skal matche impedansen fra forsterkeren.

Kjekt om du forteller hvilken forsterker dette er, hvor mange høyttalere den har, osv osv.

Link to comment
Share on other sites

Satt inn de gamle røra, og nå er det null lyd! :S:S:S:S:S

Dette hørtes jo noget suspekt ut.

Jeg spør igjen, hva slags forsterker, hvilke høyttalere, og hvor mange sitter det i den? Sånn du forklarer, med at du er usikker på impedansen osv, lager jeg meg noen tanker om at du har mismatcha impedansen feil vei. Er ikke nødt til å være så ille, såklart.

Hva slags impedans er det på de høyttalerne som sitter der, og har du flere valgmuligheter når du kobler dem i?

Link to comment
Share on other sites

så begynte det å ryke fra baksia og hele røret var rødt

Jeg tenker du må bytte motstanden på skjermgitteret. Hvis du skal gjøre det selv så vil du enkelt kjenne den igjen ved at det er en svartbrent kullbit som sitter ved det utgangsrøret som glødet rødt.

Når motstanden er byttet vil den fungere igjen med de gamle rørene dine. Hvis du setter i de nye rørene vil den slippe ut røyk igjen.

Hvis dette virker mystisk eller du er redd for å få 500 volt gjennom kroppen vil jeg anbefale å levere inn ampen til verksted. Der kan du også få den moddet til å virke med nye EL34-rør.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.