Web Analytics
Jump to content

HJELP! Line6 Toneport, stromembranmikrofon..


Recommended Posts

Hei. har akkurat kjøpt meg en stormembranmikrofon av PerA.

Den fungerer utmerket i PA, og der er det høy og klar lyd.

Men... Når jeg plugger den inn i min Tonepurt UX1, så kommer det såvidt lyd.

Jeg plugger i mikrofonen, og åpner Gearbox. Setter på basic vocal tone. Velger microphone som source.

alt skal være klart.

Så åpner jeg Ableton Live, og spiller inn, for å sjekke lyden. jeg må nesten skrike før det gir utslag.. Noen som vet hva som kan være feil? alt jeg finner av voluminstillinger står på fult, og prøvde med Gain på fullt, ble bare støy.

drivere er stilt inn riktig og..

Noen som vet hva som kan være feil? :(

Link to comment
Share on other sites

det er ikke noen strøminput på den. så da må det vell bli en preamp da. kan jeg bruke en vanlig mixer som preamp? :) for den har phantom-power ihvertfall..

så: Mikrofon->mixer->Toneport->Pc ? :)

Det er aldri egne strøminputs på kondensatormikrofonen. Jeg var nok litt kortfattet i svaret mitt (diskuterte politikk med samboeren samtidig skjønner du. ;) ). Strømforsyningen jeg snakker om er en egen strømforsyning som kobles inn med xlr-kabel. Det er en litt uvanlig sak, og når du har mikseren så er det jo ikke noe vits i å kjøpe noe nytt. Koble det opp akkurat som du skrev over, så har du et fungerende system. :)

Edited by Morten Larsen
Link to comment
Share on other sites

Jeg vet alt det der med kondensatorer og slikt, men jeg har en dynamisk mikk som jeg kobler i TonePort GX (i jack-inngang) og får likevel minimalt med lyd. Burde jeg helst hatt en XLR-inngang?

Link to comment
Share on other sites

Jeg vet alt det der med kondensatorer og slikt, men jeg har en dynamisk mikk som jeg kobler i TonePort GX (i jack-inngang) og får likevel minimalt med lyd. Burde jeg helst hatt en XLR-inngang?

Det er en impedanseforskjell mellom en passiv gitarpickup og en dynamisk mikrofon, men du skal i teorien få en helt brukanes lyd, så vet ikke helt hva du gjør galt. Har ikke brukt toneport gx til mikrofon før, så skal ikke spekulere. Kan være at du har gått fra en balansert xlr-kabel til ubalansert jack-kabel med en lite fornuftig overgangsplugg som gjør at du halverer signalstyrken? Eller er det jackutgang på mikrofonen?

Japp. Mener at du får mye mer lyd og sterkere signaler med XLR-kabel.

XLR-kablen gir deg ikke mer lyd, desverre. Fordi den er balansert reduserer den opptaket av støy hvis du sammenligner med en ubalansert jack, men hele forskjellen i volum ligger i preampen som blir brukt, og ikke i kabelen. Hvis du ønsker en line 6-sak ville jeg nok brukt toneport ux2. Den er fin til enkelt innspilling. :)

Edited by Morten Larsen
Link to comment
Share on other sites

I stedet for å kjøpe preamp, kan du jo kanskje oppgradere lydkortet til ux2? Finner ett her, for en tusenlapp : Line6 Toneport ux2 så kan du jo bare selge lydkortet du har...

Var forøvrig det jeg også mente å anbefale i tilfelle det ikke kom helt frem. Føler jeg slurver litt med formuleringen for tiden. ;)

Det sitter jo preamps i lydkortet, og du bør nok oppgradere lydkortet til ux2 eller bedre før du i det hele tatt vurderer å kjøpe outboard-utstyr som eksterne preamps.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.