Web Analytics
Jump to content

HJELP! Line6 Toneport, stromembranmikrofon..


Recommended Posts

Hei. har akkurat kjøpt meg en stormembranmikrofon av PerA.

Den fungerer utmerket i PA, og der er det høy og klar lyd.

Men... Når jeg plugger den inn i min Tonepurt UX1, så kommer det såvidt lyd.

Jeg plugger i mikrofonen, og åpner Gearbox. Setter på basic vocal tone. Velger microphone som source.

alt skal være klart.

Så åpner jeg Ableton Live, og spiller inn, for å sjekke lyden. jeg må nesten skrike før det gir utslag.. Noen som vet hva som kan være feil? alt jeg finner av voluminstillinger står på fult, og prøvde med Gain på fullt, ble bare støy.

drivere er stilt inn riktig og..

Noen som vet hva som kan være feil? :(

Link to comment
Share on other sites

det er ikke noen strøminput på den. så da må det vell bli en preamp da. kan jeg bruke en vanlig mixer som preamp? :) for den har phantom-power ihvertfall..

så: Mikrofon->mixer->Toneport->Pc ? :)

Det er aldri egne strøminputs på kondensatormikrofonen. Jeg var nok litt kortfattet i svaret mitt (diskuterte politikk med samboeren samtidig skjønner du. ;) ). Strømforsyningen jeg snakker om er en egen strømforsyning som kobles inn med xlr-kabel. Det er en litt uvanlig sak, og når du har mikseren så er det jo ikke noe vits i å kjøpe noe nytt. Koble det opp akkurat som du skrev over, så har du et fungerende system. :)

Edited by Morten Larsen
Link to comment
Share on other sites

Jeg vet alt det der med kondensatorer og slikt, men jeg har en dynamisk mikk som jeg kobler i TonePort GX (i jack-inngang) og får likevel minimalt med lyd. Burde jeg helst hatt en XLR-inngang?

Link to comment
Share on other sites

Jeg vet alt det der med kondensatorer og slikt, men jeg har en dynamisk mikk som jeg kobler i TonePort GX (i jack-inngang) og får likevel minimalt med lyd. Burde jeg helst hatt en XLR-inngang?

Det er en impedanseforskjell mellom en passiv gitarpickup og en dynamisk mikrofon, men du skal i teorien få en helt brukanes lyd, så vet ikke helt hva du gjør galt. Har ikke brukt toneport gx til mikrofon før, så skal ikke spekulere. Kan være at du har gått fra en balansert xlr-kabel til ubalansert jack-kabel med en lite fornuftig overgangsplugg som gjør at du halverer signalstyrken? Eller er det jackutgang på mikrofonen?

Japp. Mener at du får mye mer lyd og sterkere signaler med XLR-kabel.

XLR-kablen gir deg ikke mer lyd, desverre. Fordi den er balansert reduserer den opptaket av støy hvis du sammenligner med en ubalansert jack, men hele forskjellen i volum ligger i preampen som blir brukt, og ikke i kabelen. Hvis du ønsker en line 6-sak ville jeg nok brukt toneport ux2. Den er fin til enkelt innspilling. :)

Edited by Morten Larsen
Link to comment
Share on other sites

I stedet for å kjøpe preamp, kan du jo kanskje oppgradere lydkortet til ux2? Finner ett her, for en tusenlapp : Line6 Toneport ux2 så kan du jo bare selge lydkortet du har...

Var forøvrig det jeg også mente å anbefale i tilfelle det ikke kom helt frem. Føler jeg slurver litt med formuleringen for tiden. ;)

Det sitter jo preamps i lydkortet, og du bør nok oppgradere lydkortet til ux2 eller bedre før du i det hele tatt vurderer å kjøpe outboard-utstyr som eksterne preamps.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Ville også spurt om kasse følger med. Kan være du får nei til svar, men at vedkommende legger til en gigbag. Er det den svarte på finn? EC1000T?  Helt ok pris, hverken dyrt eller billig.  Ellers fine gitarer. T står. For Traditional, noe som betyr at den er tykkere enn standard EC1000 modell. Noe tykkere kropp, rundere hals - mer lik Les Paul enn de andre modellene. 
  • Vanlige Martin 0.13-0.56 phosphor bronze på denne nå. Litt mye top-end de to første ukene, men så ble den 'mellow' og fin. For anledning capo på 1-5 streng på 2. bånd for litt "drop d"-stemning i E-dur. Dyr gitar, men fyttigrisen, det er så sinnsykt verdt det. Hver eneste krone (spesielt når man handler brukt... ).
  • Jeg spør alltid om kasse følger med, og er skeptisk til å kjøpe uten kasse å sende i. Om det ikke følger med kasse hadde jeg spurt hva planen for emballering var. Det kan jo fort bli et dyrt problem for kjøper eller selger.
  • Hei! En kasse er uansett en vettug ting å ha. Jeg har gått på to halsbrudd på fine gitarer, fordi gigbag var "greit nok". En kasse er rett og slett en billig og god forsikring mot uhell.  Hvis selger ikke har oppgitt i annonsen at gitaren kommer i kasse så gjør den nok dessverre ikke det, men jeg ville spurt uansett. 
  • Jeg er i ferd med kjøpe en LTD EC-1000 deluxe, og jeg synes prisen er fornuftig, 7k. Men jeg kjenner reservasjon mot å spørre om kasse følger med, i tilfelle den GJØR det, og selgeren skulle se sitt snitt og tjene litt ekstra på salget. Hva kan jeg forvente?? 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.