Web Analytics
Jump to content

HJELP! Line6 Toneport, stromembranmikrofon..


Recommended Posts

Hei. har akkurat kjøpt meg en stormembranmikrofon av PerA.

Den fungerer utmerket i PA, og der er det høy og klar lyd.

Men... Når jeg plugger den inn i min Tonepurt UX1, så kommer det såvidt lyd.

Jeg plugger i mikrofonen, og åpner Gearbox. Setter på basic vocal tone. Velger microphone som source.

alt skal være klart.

Så åpner jeg Ableton Live, og spiller inn, for å sjekke lyden. jeg må nesten skrike før det gir utslag.. Noen som vet hva som kan være feil? alt jeg finner av voluminstillinger står på fult, og prøvde med Gain på fullt, ble bare støy.

drivere er stilt inn riktig og..

Noen som vet hva som kan være feil? :(

Link to comment
Share on other sites

det er ikke noen strøminput på den. så da må det vell bli en preamp da. kan jeg bruke en vanlig mixer som preamp? :) for den har phantom-power ihvertfall..

så: Mikrofon->mixer->Toneport->Pc ? :)

Det er aldri egne strøminputs på kondensatormikrofonen. Jeg var nok litt kortfattet i svaret mitt (diskuterte politikk med samboeren samtidig skjønner du. ;) ). Strømforsyningen jeg snakker om er en egen strømforsyning som kobles inn med xlr-kabel. Det er en litt uvanlig sak, og når du har mikseren så er det jo ikke noe vits i å kjøpe noe nytt. Koble det opp akkurat som du skrev over, så har du et fungerende system. :)

Edited by Morten Larsen
Link to comment
Share on other sites

Jeg vet alt det der med kondensatorer og slikt, men jeg har en dynamisk mikk som jeg kobler i TonePort GX (i jack-inngang) og får likevel minimalt med lyd. Burde jeg helst hatt en XLR-inngang?

Link to comment
Share on other sites

Jeg vet alt det der med kondensatorer og slikt, men jeg har en dynamisk mikk som jeg kobler i TonePort GX (i jack-inngang) og får likevel minimalt med lyd. Burde jeg helst hatt en XLR-inngang?

Det er en impedanseforskjell mellom en passiv gitarpickup og en dynamisk mikrofon, men du skal i teorien få en helt brukanes lyd, så vet ikke helt hva du gjør galt. Har ikke brukt toneport gx til mikrofon før, så skal ikke spekulere. Kan være at du har gått fra en balansert xlr-kabel til ubalansert jack-kabel med en lite fornuftig overgangsplugg som gjør at du halverer signalstyrken? Eller er det jackutgang på mikrofonen?

Japp. Mener at du får mye mer lyd og sterkere signaler med XLR-kabel.

XLR-kablen gir deg ikke mer lyd, desverre. Fordi den er balansert reduserer den opptaket av støy hvis du sammenligner med en ubalansert jack, men hele forskjellen i volum ligger i preampen som blir brukt, og ikke i kabelen. Hvis du ønsker en line 6-sak ville jeg nok brukt toneport ux2. Den er fin til enkelt innspilling. :)

Edited by Morten Larsen
Link to comment
Share on other sites

I stedet for å kjøpe preamp, kan du jo kanskje oppgradere lydkortet til ux2? Finner ett her, for en tusenlapp : Line6 Toneport ux2 så kan du jo bare selge lydkortet du har...

Var forøvrig det jeg også mente å anbefale i tilfelle det ikke kom helt frem. Føler jeg slurver litt med formuleringen for tiden. ;)

Det sitter jo preamps i lydkortet, og du bør nok oppgradere lydkortet til ux2 eller bedre før du i det hele tatt vurderer å kjøpe outboard-utstyr som eksterne preamps.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
  • Hei!   Bor i Oslo og er nybegynner på slidegitar. Kjøpte ein billig gitar for formålet, med mål om å bli såpass god at eg oppgraderer gitaren etter hvert.  Har stemt den i åpen E. Har prøvd å lære meg litt selv, og kommet eit lite stykke på vei. Men om eg skal lære ordentlig og komme meg videre, så tror eg det hadde vært ein fordel og fått litt kvalifisert hjelp. Er det noen som kan slide i åpen E, eller som kjenner noen, og som kan lære bort? Og evt pris.   Takker Asgeir
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.