Web Analytics
Jump to content

Morgan W104


Marius94
 Share

Recommended Posts

Jeg har spilt på den mye og den er helt grei, men ingenting å hoppe i taket for. Det finnes bedre kjøp. Preamp-systemet er også ganske middelmådig.

Jeg vil anbefale deg å bruke nøyaktig de samme pengene på å kjøpe en Fender CD-60. Da får du ikke preamp-system, men du får en gitar som er ufattelig mye bedre å spille på. Den kommer i en pakke med tuner, opplæringsdvd, reim, ekstra strengesett og noen butikker slenger også med gratis bag.

Hvis du MÅ ha preampsystem er det vanskelig å finne noe annet i den prisklassen, og da må du jo nesten ta den, men for 1995kr finner du mye bra...

Edit:

Du kan forøvrig lese litt i denne diskusjonen, både for å se litt hvem som er enige og uenige med mine valg og hvorfor, så får du jo vurdere selv hva du synes:

http://forum.gitarnorge.no/Morgan-Gitarer-...tml#entry332512

Edited by Morten Larsen
Link to comment
Share on other sites

Til den prisen er det vanskelig å finne noe bedre med pre-amp enn den Morgan gitaren!

Har hatt den selv, og var godt fornøyd. Helt ok akustisk lyd i den, og pre-ampen var bra! Igjen, ref. prisen!!

Hr. Larsen har nok noe i mot Morgan gitarer, så han anser jeg som svært lite objektiv i denne tråden! :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Hr. Larsen har nok noe i mot Morgan gitarer, så han anser jeg som svært lite objektiv i denne tråden! :rolleyes:

Hr. Larsen har akkurat den samme preampen i sin Morgan Maria (som han forøvrig er greit fornøyd med og bruker til gitarelever, men den er ikke det beste i verden av den grunn) Preampen er ikke godt isolert mot støy og gir en lav høyfrekvent lyd (15700hz, en annen gitar med samme sak har en slik lyd på 14900hz, vet ikke om det er konsekvent på alle, eller kun produksjonsfeil på de jeg har vært borti (kom med samme varelevering, så antageligvis fra samme produksjons"batch" og kan derfor være en isolert hendelse.) Lyden fra preampen er ganske bright, og såpass kunstig - helt standard lavkostnads piezopickup - at jeg ikke ser for meg noe godt bruksområde for den)

Som Hr. Larsen også skriver så får du ikke stort annet i den prisklassen med preamp, og den er et ok valg. ;)

Poenget mitt var vel mer at til den prisen er man tjent med å ikke gå for en gitar med preamp, for når preampen har like store produksjonskostnader som resten av gitaren så blir det gjort en god del kompromiss i konstruksjonen. Forøvrig linket jeg til diskusjonstråden der objektiviteten min blir tatt opp og diskutert, og jeg hadde blitt veldig glad for konkrete eksempler som påviser at mine tips er basert på noe annet enn ren objektivitet knyttet til verdi for pengene. :D

Men det er jo et diskusjonsforum for at vi skal diskutere, så bare kjør på. Jeg tenkte det var på tide at godeste Marius fikk ihvertfall et svar i tråden han startet, og ingen andre så ut til å ta initiativ. :)

Edit: Litt skrivefeil

Edited by Morten Larsen
Link to comment
Share on other sites

Du kan muligens sjekke finn.no eller lignende for brukte gitarer :) Da får du mye mer for pengene enn om du kjøper ny gitar ;)

Da jeg kjøpte akustisk gitar selv, insisterte jeg på at jeg måtte ha pickup (vet ikke hvorfor), men har aldri hatt bruk for det :P Så dropp det om du ikke ha det.

Link to comment
Share on other sites

Det finnes tonnevis av dem. Vil anbefale deg å prøvespille før du kjøper, så vet du hva du går for. Høyest opp på lista over gitarer jeg ville anbefalt deg å prøvespille (i den rekkefølgen) er:

1 Fender CD-60 - 1695,- veil

2 Walden D350 (fås i trefarge og sort), 1995,- veil

3 Cort AD-870 -2095,- (fås i trefarget, sort eller sunburst og rød(?) - litt anonym lyd, men god kvalitet og mulig at du liker den godt. Det varier litt fra person til person.)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.