Web Analytics
Jump to content

Sansamp PSA 1.1


rocktrond

Recommended Posts

Er det noe jeg har hatt for mye av er det gitarforsterkere. Om jeg skulle sette meg ned å ramse opp alle hadde lista blitt ganske lang (ok - det finnes nok mange her inne som overgår meg, men det er en annen sak). Jeg har hatt transistor, rør og digitalforsterkere, combo, rack og stack. Men når jeg tok med Sansampen på øving etter ferien i går så fikk jeg ståpels. Uten noe tweaking, allerede på et av presetene var LYDEN der. Jeg testa flere lyder - clean til mega high gain, og allt mellom. Denne har hele spektret og alt låt GRISEBRA ut!!! Jeg skrudde ned på volumet på gitaren og ampen reagerte akkurat slik de skal. Og i tillegg er dette den perfekte kombinasjonen av allsidig og enkel å bruke. Ingen skjulte presets - alt er tilgjengelig i front med vanlige skruknotter som på en trad amp, samtidig som den har 128 presets tilgjengelig og midi-kontrolerbar. Desuten er den 100% analog - ikke noen digital simulering her. Jeg syntes faktisk at Digitech GSP1101 jeg hadde veldig bra, men Sansampen knuser den (og det aller meste av andre ting jeg har hørt). Hele annlegget mitt fikk en bunn og en tilstedeværelse i lydbildet som jeg ikke har opplevd før. Desuten var det veldig lite støy, selv med masse gain.

psa1_1_image.jpg

Ok - en liten del av forklaringen kan kanskje være at dette samtidig var første øving med min nye Majones Regius Pro, med et Bare Knuckle Miracle Man sett. Resultatet gjør i alle fall at jeg er mer fornøyd med utstyret mitt en jeg kan huske å ha vært før.

Og til info bruker jeg et Marshall Valvastate 8008 2x80w transistor sluttrinn. Jeg foretok seriøs A/B testing av dette mot et Marshall 2x100w rørsluttrinn - og jeg synes helt ærlig at Valvestaten låt mye bedre.

Jeg har også ett 4x12 kabinett fra Behringer.... Har hatt planer om å skifte ut dette til noe mer seriøst. Men med den lyden jeg har nå så skal jeg i alle fall seriøst A/B teste for å se om det kan bli særlig bedre.

Link to comment
Share on other sites

Sansampen er veldig fin, jeg liker den bedre til bass enn gitar dog.

Grunnen til at Valvestate sluttrinnet låt bedre var nok at Marshall rørsluttrinnet må åpnes

opp skikkelig(les ubrukelig høyt) for å være på sitt beste :)

Link to comment
Share on other sites

Sansampen er veldig fin, jeg liker den bedre til bass enn gitar dog.

Grunnen til at Valvestate sluttrinnet låt bedre var nok at Marshall rørsluttrinnet må åpnes

opp skikkelig(les ubrukelig høyt) for å være på sitt beste :)

Vi spiller alt for høyt på øving. Begge ampene var skrudd rundt 7-8.

Link to comment
Share on other sites

Vi spiller alt for høyt på øving. Begge ampene var skrudd rundt 7-8.

Det må jeg si :lol:

Da er du kanskje tilogmed forbi sweetspotten til rørsluttrinnet haha!

Ligger en brukt PSA 1.1 på musikkweb nå hvis noen er på jakt etter en.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.