Web Analytics
Jump to content

"Knotter" på Les Paul :)


AnDy
 Share

Recommended Posts

Har ett spørsmål:

Jeg har en Epiphone Les Paul Classic Plus. Og på den er det fire "knotter" og spørsmålet er hva er det de 4 knottene gjør? Jeg vet at det justerer lyden eller noe sånt, men kan noen forklare meg litt mer nøyaktig hvordan det fungerer?

Link to comment
Share on other sites

Dette er til å juster Volum og Tone

En les paul har 2 mikrofoner, og har en volum og en tone pr mikrofon

=4knotter

Du har også en bryter somdu kan justere mellom 1(rythm), eller begge, eller 2(lead, treble står det kanskje)

rythm er den nærmest halsen.

Nå spiller jeg ikke les paul til vanlig og husker ikke helt hvem som er hvem, men :

hvis du ser ovenfra (hvis du sitter å spiller, og ser ned på gitaren) Så er de til venstre volum og de til høyre tone (tone kontrollene er altså ytterst/bakerst)

Volum styrer volum for den enkelte mikrofon, det vil si lydstyrke. Jeg anbefaler å ha denne på fullt, og heller justere volumet på forsterkeren.

(Hvis du har en gammel rørforsterker(antar ikke) så kan du skru ned volumet litt, for å gå en cleanere lyd(reinere)

Tone

Justere hvor lys/mørk lyden skal være.

Jeg anbefaler å ha denne på fullt. Da er det den lyden som kommer orginalt fra mikrofonen, som blir sendt videre. (fullt = normal)

justere du den ned, blir lyden mørkere(Egentlig bare at det blir mindre lys lyd) Siden denne kontrollen bare "tar bort" lyden, vil det låte best...på fullt.

men for all del, prøv deg frem.

Gødd luck

Link to comment
Share on other sites

OK. Takk da vet jeg det:)

Men når det gjelder denne rhytme og treble velgeren, hva skal den være på? Er det så enkelt at når man skal spille rytme så velger man rhytme og solo og lead så velger man treble? Hva med det stillet midt i mellom? Noen som vet hva Slash bruker? :)

Link to comment
Share on other sites

Som du ser, er bridgepickupen nærmest "strengefestet"/sadelen (derfor kalt bridgepickup) her har strengen mye mindre "slag lengde" (dvs hvor mye den vibrerer ut)

Motsatt ser du at neckpicupen er lenger fra sadelen, og strengen gjør større "utslag" der.

Dette medfører til at neckpickupen har en mye dypere lyd(feiter), og bridgepickupen har litt mindre bunn, men MYE mer definisjon/klarhet. Bridgepickupen har ofte litt mer output enn de andre mikrofonnen. Du kan selv stille høyden mellom mikrofonene og strengene, for å justere ouput.

Rythme har litt "løsere" lyd, samt dypere, og kan passe veldig bra til clean-mellomvreng rytmer, mens hvis du kjører på litt mer vreng, synes jeg den blir for udefinert, og jeg liker å bruke brigdepickupen(iallefall på les paul/humbucker type gitarer.

De fleste(?) bruker bridgepickupen til solospill, siden den har mer output enn de andre, og har mer definisjon, som er lurt å ha i en tight solo.

Slash derimot bruker neckpickupen, du hører han har ganske feit, og klar tone på soloene hans, mens han har litt røffere vreng på rythmene. (der bruker han en bridgepickup med mer output)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er dette en dyr eller billig gitar? Hvor mye er du villig til å betale for reparasjonen? Er den dyr, eller du er villig til å kaste en del penger på det, er jo proff- svaret riktig. Hvis det hadde vært min, og det ikke er en kostbar gitar, hadde jeg forsøkt dette: 1. Belast gitarhalsen  litt, ved for eksempel å stemme gitaren en tone eller to opp. Ta det sakte, og sjekk om sprekken åpner seg. 2. Forbered deg, og ha alt du trenger klart.. Hvis det ikke åpner seg en tynn sprekk, så er det bare kosmetisk. Åpner det seg en tynn sprekk, så legger du superlim i sprekken. Han en flaske trykkluft klar, blås så på sprekken med den, og fyll på med mer superlim. Så belaster du så fort du klarer (derfor "ha alt klart") halsen den andre veien, slik. 3. Slakk strengene, og sett på for eksempel en lastestropp med passende montering i begge ender, (omtrent passe lengde har du selvsagt gjort klart) og stram opp den andre veien. Bittelitt, du skal ikke "stramme til det knaker", bare slik at limfugen får et mildt press. Det vil trolig fikse en sprekk, hvis det er en der. Er dette en pre-war Martin, er vel rådene om proff å foretrekke.
  • Er nok ikke så mye å hente for den der dessverre. Dette er en gitar som kostet mellom 1500 og 2000 kroner ny i butikk, så hvis du får en tusenlapp på Finn så er du heldig.
  • Jeg har hatt liggende en Ibanez i noen år nå, kanskje rundt 15/16 år. Vurderer å selge denne da jeg ikke har bruk for den mer. Men! Det jeg lurer på, hvor mye kan jeg selge den for? Noen få bruksmerker, men lite. Har ikke greie på sånn så derfor jeg spørr her. Legger ved bilder!  
  • Kjøpte meg en Morgan bass og en Dean Markley amp, har lyst å lære meg litt bass spilling. Stakkars nabo nå🙂
  • Ønsker å bytte en chrome covret (2 leder braided kabel) Gibson 490T pickup i en Gibson 498T pickup. Ikke nøye om den er covret eller ei.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.