Web Analytics
Jump to content

The Metal Foundry endelig ute!


 Share

Recommended Posts

Idag er det 1. juli og da er The Metal Foundry ute for salg! Det er ikkje til å legge skjul på at denne dagen har vært markert på kalenderen for alle softwareinstrumentbrukere. I denne anledning tenkte eg å lage ein slags infotråd - kva det er for noko, kva som skiller det ut fra andre, kvar kan man kjøpe og kva pris det er o.l.

The Metal Foundry er utviklet av Toontrack, som forøvrig har stått bak Drumkit from Hell, og er ein ekspansjonspakke til Superior Drummer 2.0. Dette betyr at du må ha Superior Drummer 2.0. fra før av for å kunne bruke The Metal Foundry. The Metal Foundry er ein trommemodul som lar deg programmere trommer. Du har en rekke valg, du kan endre stort sett alt av cymbaler, tommer, snares, kickdrum osv - storleik og merkevare. Det kan også nemnast at Tomas Haake frå Meshuggah har hatt ein sentral rolle i opptak, recording og sampling av denne trommemodulen, samt andre kjente artister som Devin Townsend, Fredrik Thordendal og Mattias Eklund.

Kva er krava?

- 8GB ledig lagringsplass, 35GB for full installasjon.

- DVD-stasjon

- Superior Drummer 2.0.

PC: - Windows XP/Vista

- 2GHz Pentium 4 eller Athlon med 1,5GB RAM (det er anbefalt å ha fleirkjerners CPU med over 2GB RAM).

MAC: - OSX10.4 (Tiger) eller meir. 2GHz G5 med 1,5GB RAM (det er anbefalt å ha fleirkjerners CPU med over 2GB RAM).

Kor mykje pengar må eg ut med?

Ifølge toontrack.com er veiledende pris på 139 EUR/1495 SEK/125 pund. Dette tilsvarer ca 1250 NOK. Ifølge valutakursene idag så "lønner" det seg mest å kjøpe frå svenske leverandører, da du vil kunne spare hele 2-3 norske kroner! :)

Kvar kjøper eg The Metal Foundry?

Svenske SoundStore er oppført som Toontracks leverandør i Skandinavia. På grunn av en leveringstid på 1-3 veker begynte eg å leite etter andre måtar å skaffe seg dette produktet. Da kom eg over dei britiske sidene Timespace og Toontracks offisielle webshop. På sistnemnte nettside kan du laste ned programvaren og seinare få tilsendt "resten" av produktet. Eg held på å laste ned frå denne siden as we speak, så eg kan ikkje seie med sikkertheit korleis dette foregår og kva måte det er som lønnar seg. Sjølve nedlastninga som eg lastar ned frå Toontracks offisielle webshop er på 1,5GB og eg reknar med det er komprimert. Om eg trur rett så vil dette kunne tilsvare lightversjonen på 8GB, men er som sagt usikker.

Diverse andre linker: Myhrbraaten Musikk AS 1.295NOK+frakt.

Om andre har noko å tilføye så er det berre å skrive det så kan eg oppdatere hovedposten i ettertid. Det kan også nemnast at eg på ingen måte representer Toontrack og deiras produkt. Eg er kun ein kunde som har hatt stor nytte av produkta deira.

Edited by Knutern
Link to comment
Share on other sites

Høres ut som et kjekt program, utrolig bra tiltak med å skrive slike ting om produkt. Håper du kan få lagt ut noen lydklipp av trommene, ble veldig interessert.

Litt ned på denne siden er det lydklipp av forskjellige presets som diverse artistar har laga til.

Du får også høyre litt av trommemodulen på denne dokumentaren, i tillegg til korleis prosessen har foregått.

Link to comment
Share on other sites

Bumper tråden littegrann i håp om at fleire ser tråden. Eg trudde det var fleir enn meg som har gledet meg til den dagen det kom ut! :P

Eg har også laget en liten smakebit for den som vil høyre. Klippet heiter "Metal Foundry Test". Eg har lagt trommene godt i forgrunnen og prøvd å fått trommene til å jevnt høyres godt volummessig. Det du høyrer her er den nedlastbare "sneak-peak"en som du får som en smakebit før CD'ane kjem i posten. Eg har ikkje modifisert trommene noko som helst, kun lagt på ein liten romklang, så det du høyrer her er stort sett slik du får høyre den nedlastbare versjonen.

Eg laga berre ein veldig standard/stock/repetert beat, med lite tanke på å framheve tammene og hi-hat.

Personlig mislikar eg snaren og tammene. Snaren som følger med er Sonor Artist Series 6x14", tammene hugsar eg ikkje heilt. Men eg gler meg til CD'ane kjem så eg får testa ut dei andre trommedelane for eg tvilar ikkje på at dette kjem tilslutt til å låte fett som f...! :ninja:

Link to comment
Share on other sites

Hmm, eg som var så skråsikker på at utgivelsesdatoen var 1.juli! Vil nok tru at Tyrant sin link framstiller TMF betre enn det klippet eg laga til. Om dere har links til sidene der dere har kjøpt så kan eg linke den opp på hovedposten så førstelesere fått litt fleir valgmuligheter :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.