Web Analytics
Jump to content

Gotoh Floyd, fort ustemt


LesMarshall92
 Share

Recommended Posts

Hei!

Har akkurat blitt ferdig med et DIY prosjekt, hvor jeg har installert, og frest ut til en Gotoh floyd.

Jeg har stilt den inn, gitaren er greit intonert.

Stilte den inn slik:

Justert ca strengehøyde, slakka fjørene, satt noe under som var helt rett og veldig lavt, strammet strengene til den flate lave tingen slapp. justert strengehøyden igjen.

Så, har jeg spilt ca en uke på den. og hatt problemet hele veien.

Jeg stemmer, locker, finstemmer. så spiller jeg et riff eller to, kanskje en halv låt, så er E,A,D strengene ustemt.

Jeg har dratt i strengene og tøyd de.

Alt skal være rikitg, men den "siger" liksom. sinnsykt irriterende!

Kan noen Floyd-eksperter hjelpe meg? :)

Link to comment
Share on other sites

Hadde en schaller som ble ustemt ganske fort, da var det noen av sadlene som ikke var stramt godt nok og skled sakte forover. er vel verdt et forsøk å kjenne om de er stramme nok? :blink: .

Den originale floyden fungerte jo helt fint på gitaren da...Hvorfor skifta du den ut?

Link to comment
Share on other sites

var chrome, og gotoh er jo kjent som noe av det beste innen floyd nå :)

var hele tiden tanken å ha svart floyd.

sadlene? er det de man locker i nutta med? :)

hvor stramme bør de være? jeg syns jeg strammer den ganske bra jeg..

Edited by LesMarshall92
Link to comment
Share on other sites

nå fant jeg ut noe rart!

når jeg drar floyden framover (senker tonene), og tar den tilbake til normalt, så har den blitt ustemt, dypere. drar jeg den bakover igjen etterpå, og slipper den ned til normalt igjen, så er den intune igjen :P er dette normalt?

Link to comment
Share on other sites

Høres ut som problemet ligger på 'kniveggen'. dvs der floyden vipper.

Dette er et problem mange gitarer med floyd får når kniveggen blir slitt.

burde jo ikke være problem me din floyd dersom den er ny :huh:

Sikker at den er riktig montert og ligger nøyaktig der den skal?

Du har vel ikke justert høyden mye uten å slakke strengene vel?

Link to comment
Share on other sites

Høres ut som om fjærene er dårlige, eller så kan det være pivot skruene som Gotohen hviler på som ikke er låst i bunnen. Etter min mening er Gotoh Floyden bedre en den orginale Floyd Rose. Det er ikke for ingen grunn at Suhr bruker de.

Link to comment
Share on other sites

Gotoh'en min holder seg stemt i evigheter. Jeg plukket frem gitaren etter 3 måneder og den var fortsatt perfekt stemt. uansett hva jeg gjør med vibarmen holder den seg stemt.

Men er du helt sikker på at den er riktig justert? Ligger knivene helt vannrett?

Link to comment
Share on other sites

knivene? :P

nå må jeg få en gjennomgang. jeg har ikke justert noen kniver tror jeg ?

Du må også sjekke sverdene, samt sablene.

Neida..Er nok et eller annet som ikke er satt opp riktig, Gotoh`n er den beste Floyd`n nå om dagen og skulle ikke gi deg problemer.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.