Web Analytics
Jump to content

EQ Pedal til Peavey 5150


Linkage25

Recommended Posts

Hei, jeg har nettopp kjøpt en Peavey 5150 Combo amp, og er kjempe fornøyd med den bare så det er sagt. Men jeg har sittet å sett om et er en mulighet for å få en type "solo boost" som øker volumet og adder mer mids når jeg spiller soloer. Og så anbefalte noen at jeg kjøper en EQ pedal som jeg setter i effekt sløyfen.

Jeg har aldri brukt en EQ pedal før, så kan noen forklare meg hva den gjør og om jeg kan stille EQ'en til å gi meg den "solo boosten"?

Og hvor mye er egentlig nødvendig å bruke på en EQ pedal? Det burde jo være relativt billig siden jeg bare trenger den til å booste mids'ene litt.

Edited by Linkage25
Link to comment
Share on other sites

vet du hva en EQ gjør? Det er akkurat det samme som du har på ampen din. DU kan stille inn volum, bass, mid, treble og andre ting som har med diskant ol å gjøre. Ti og med legge til litt gai, tror jeg (husker ikke)

Så ja. Skaff deg en grei EQ-pedal, så vil den gjøre jobben for deg. Både for å øke volum under solo og forme sololyden slik du vil ha den;)

Link to comment
Share on other sites

Jeg bruker en MXR 6-band EQ til nettopp dette. Booster mids og kutter litt bass. Fungerer glimrende :) Det er ganske lite som skal til for at du merker stor forskjell i lyden - ikke boost eller kutt for mye på noen av frekvensene! Kan sende bilde av min innstilling om det blir til at du kjøper en slik, så har du noe å ta utgangspunkt i :)

Boss sin er sikkert også ålreit, billigere også vil jeg tro.

Edited by Aphelion
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.