Web Analytics
Jump to content

en liten gitar


-smash-
 Share

Recommended Posts

Vil du spille ukulele, så kjøp en ukulele. Vil du ha en liten gitar, så kjøp en liten gitar.. Det blir ikke det samme. Jeg har begge deler, og seks- strengeren er veldig mye vanskeligere å spille på for en vanlig "voksen" person, fordi det blir så trangt på grunn av den korte skalaen.

En ukulele er stemt i G i stedet for C som en vanlig gitar, og med fjerdestrengen oktavert, i hvert fall her i Europa. Amerikanere stemmer ukulelen i F.

Forklart på en annen måte- ukulelen er stemt som de fire lyseste strengene på en gitar, med en capo på sjuende bånd, og fjerde strengen oktavert.

Det betyr at man kan bruke "gitargrep", og droppe fingre som skal på femte- og sjettestrengen. Fysisk sett blir jo grepene ganske like, men de klinger selvsagt annerledes.

En gitarist fikser ukulele meget raskt etter at man kommer over det at det mangler to strenger. Du trenger ikke "lære" nye grep.

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Jeg kjøpte en ukulele når jeg var i Hawaii, selvom jeg aldri har prøvd en før... men når jeg så prisen på den råå fete ukulenen så måtte jeg ha den..

Tenk deg : 70 kroner for en rå feet en!

Jeg har spilt gitar i 2 år og derfor lærte jeg på 2 dager absolutt alle grepene som er for ukulele..

Med ukulele synes jeg det er mye lettere og kulere å få melodien og akkordene fram!

Det er sinnsykt gøy og! :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/Fender-Hendrix-Voodoo-Child-Ball-End-Gitarstrenger-av-Nikkel-10-38/3G3G Kunne det funket, eller blir det for tynt i basstrengene?
  • Tipper han mener 10-42, altså basstrengene fra et typisk .009-sett. Vet ikke om noen slike sett i Norge. Curt Mangan har et slikt, mulig det kan lønne seg å bestille noen sett om gangen.
  • Enten har jeg missforstått noe, eller så må du utdype litt hva du mener. Er det til en 6-stengs elgitar, eller noe 12-strenger det er snakk om? Siden du nevner 009 på bass-strengen.  Det er vanlig med f.eks 10-46 (noen skriver 010 - 046 ) sett, eller 09-46 der første tall er lys E og 46 er mørk E. Jeg bruker 11 - 49 sett og det er perfekt balanse for min stil, bestiller i større kvantum her, av og til har de enten god kampanjer eller gratis frakt, som gjør at det lønner seg å bestille 10-20 pakker. https://www.stringsandbeyond.com/daddario-electric-guitar-strings-exl115-3d-blues-jazz-rock-11-49.html https://www.stringsandbeyond.com/ernie-ball-electric-guitar-strings-2220-12p-power-slinky-11-48.html Skal du bare ha et par sett, lønner det seg å bestille lokalt. 
  • Hei. Jeg kunne tenke meg .010 på de lyse strengene, og .009 på basstrengene. Tipper det finnes noen ferdige sett på utenlandske nettsider, men har ikke sett noe slikt på norske nettbutikker. Er det noen her som kjenner til norske selskaper som selger slike sett?  Alternativt kan jeg Kjøpe fra en utenlandsk nettbutikk. Hvordan blir det da med moms og frakt - er det noen som kjenner til hvordan dette er for tiden? Kjedelig å kjøpe strenger for 300,- men betale like mye i moms og frakt.  Kjøpe enkelt-strenger. Tipper dette blir en del dyrere enn eventuelle ferdige sett.  EDIT: Dette gjelder altså ordinære elgitar-strenger. 
  • Ok, Eclipse er jo i boks, men ein kvit Custom eller Classic Custom-suget er fortsatt tilstede. Er det ingen som har stående ein slik? Eller veit om ein som har ein slik som ikkje blir brukt…? Hvis det er av interesse med (del)bytte så har eg diverse gitarer og ting som «er på vei ut». Feks Gibson LesPaul Deluxe (1974, men ikkje heilt original lengre, blandet annet refinished og den har fått humbuckers), Fender Road Worn 50s Stratocaster, Gibson Les Paul Studio (alpine white), Fender Highway One Stratocaster (rockefjøl som er godt slitt og krakellert i lakken med kun 1 humbucker ved stolen), Fender TwinReverb 1976 (silverface, nylig service).
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.