Web Analytics
Jump to content

Ny akustisk gitar


ParadoxOfLiving
 Share

Recommended Posts

Hei.

Et kjapt spørsmål. Har endelig tenkt å oppnå min livslange drøm om å kjøpe en taylor. Men siden jeg ikke har noen erfaringer så henveder jeg meg til dere.

Har lurt litt på å kjøpe en Taylor 114... Er det gode gitarer... Er de verdt pengene? På forhånd takk :)

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Hei.

Talyor 114 er den billigste i standard-serien. Du har også en taylor big baby som er veldig spennende. Verdens styggeste gitar (skrudd hals gjennom gripebrettet), men treverket i sitka-gran gir en veldig spennende diskantgjengivelse. Størrelsen er 15/16 dreadnaught og det er en knallbra sak. Noen få kroner billigere enn 114, men i samme "segment". Anbefaler deg virkelig å prøve den og 114 før du bestemmer deg. Hvis du bor i Oslo eller området rundt har vi både Big Baby, 114, 214, 314 og 414 inne på Backstage Musikk, så du kan bare stikke innom og prøve. Får også et større utvalg utover høsten (standardsortimentet vårt går opp til 810). I den samme prisklassen er det også spennende å prøve Takamine EG523EC (jumbo) http://www.takamine.com/?fa=detail&mid=741&sid=526

Fåes også som 12-strenger for 300kr ekstra på prisen.

Hvis du bor i en annen del av landet kan du sende meg en PM, så kan jeg anbefale butikker jeg vet har Taylor inne.

Å kjøpe brukt kan være en skikkelig gullgruve hvis du er heldig. Bare pass på at du får prøvespille gitaren først, så er det fort gjort å spare flere 1000kr hvis man vet at gitaren er bra og kommer til å holde seg. Jeg tar alltid en full gjennomgang med setup av gitarer jeg kjøper brukt for å være helt sikker på at ikke kommer til å "trenge" garanti/reklamasjonsrett når jeg kjøper den. Hvis intonering, action, treverk, fuktighet og alt er på plass kan man få veldig mye for pengene. Har kjøpt mange brukte gitarer og bare "brent" meg 2 ganger, men da visste jeg ikke hva jeg skulle se etter og hvordan jeg skulle kvalitetssjekke gitaren.

Edit:

Glemte jo å svare på det du spurte om: Ja, det er gode gitarer, og mye for pengene. Det finnes tilsvarende kvalitet, og du kan jo prøve noe Martin også, men personlig så faller jeg for taylor i prisklassen under 10 000kr. Sjekk også ut gitarene bygget på Godin-fabrikken i Kanada. (Art&Lutherie, Seagul etc). Skikkelig fine ting som har en litt annen tilnærming til det hele (mer "rå" og upussede i forhold til treverk, og valget av treverk er mindre "tropisk". Anders hos oss er en stor fan av Godin-gitarer.) Furch kan også være noe som passer deg. Veldig gode å spille på, tsjekkisk-produserte og litt i samme gata som Godin-gitarene i forhold til filosofi rundt treverk og håndtverk. Alt jeg har nevnt ligger i samme pris-segment som det du ønsket.

Edited by Morten Larsen
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/Fender-Hendrix-Voodoo-Child-Ball-End-Gitarstrenger-av-Nikkel-10-38/3G3G Kunne det funket, eller blir det for tynt i basstrengene?
  • Tipper han mener 10-42, altså basstrengene fra et typisk .009-sett. Vet ikke om noen slike sett i Norge. Curt Mangan har et slikt, mulig det kan lønne seg å bestille noen sett om gangen.
  • Enten har jeg missforstått noe, eller så må du utdype litt hva du mener. Er det til en 6-stengs elgitar, eller noe 12-strenger det er snakk om? Siden du nevner 009 på bass-strengen.  Det er vanlig med f.eks 10-46 (noen skriver 010 - 046 ) sett, eller 09-46 der første tall er lys E og 46 er mørk E. Jeg bruker 11 - 49 sett og det er perfekt balanse for min stil, bestiller i større kvantum her, av og til har de enten god kampanjer eller gratis frakt, som gjør at det lønner seg å bestille 10-20 pakker. https://www.stringsandbeyond.com/daddario-electric-guitar-strings-exl115-3d-blues-jazz-rock-11-49.html https://www.stringsandbeyond.com/ernie-ball-electric-guitar-strings-2220-12p-power-slinky-11-48.html Skal du bare ha et par sett, lønner det seg å bestille lokalt. 
  • Hei. Jeg kunne tenke meg .010 på de lyse strengene, og .009 på basstrengene. Tipper det finnes noen ferdige sett på utenlandske nettsider, men har ikke sett noe slikt på norske nettbutikker. Er det noen her som kjenner til norske selskaper som selger slike sett?  Alternativt kan jeg Kjøpe fra en utenlandsk nettbutikk. Hvordan blir det da med moms og frakt - er det noen som kjenner til hvordan dette er for tiden? Kjedelig å kjøpe strenger for 300,- men betale like mye i moms og frakt.  Kjøpe enkelt-strenger. Tipper dette blir en del dyrere enn eventuelle ferdige sett.  EDIT: Dette gjelder altså ordinære elgitar-strenger. 
  • Ok, Eclipse er jo i boks, men ein kvit Custom eller Classic Custom-suget er fortsatt tilstede. Er det ingen som har stående ein slik? Eller veit om ein som har ein slik som ikkje blir brukt…? Hvis det er av interesse med (del)bytte så har eg diverse gitarer og ting som «er på vei ut». Feks Gibson LesPaul Deluxe (1974, men ikkje heilt original lengre, blandet annet refinished og den har fått humbuckers), Fender Road Worn 50s Stratocaster, Gibson Les Paul Studio (alpine white), Fender Highway One Stratocaster (rockefjøl som er godt slitt og krakellert i lakken med kun 1 humbucker ved stolen), Fender TwinReverb 1976 (silverface, nylig service).
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.