Web Analytics
Jump to content

Ny akustisk gitar


ParadoxOfLiving
 Share

Recommended Posts

Hei.

Et kjapt spørsmål. Har endelig tenkt å oppnå min livslange drøm om å kjøpe en taylor. Men siden jeg ikke har noen erfaringer så henveder jeg meg til dere.

Har lurt litt på å kjøpe en Taylor 114... Er det gode gitarer... Er de verdt pengene? På forhånd takk :)

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Hei.

Talyor 114 er den billigste i standard-serien. Du har også en taylor big baby som er veldig spennende. Verdens styggeste gitar (skrudd hals gjennom gripebrettet), men treverket i sitka-gran gir en veldig spennende diskantgjengivelse. Størrelsen er 15/16 dreadnaught og det er en knallbra sak. Noen få kroner billigere enn 114, men i samme "segment". Anbefaler deg virkelig å prøve den og 114 før du bestemmer deg. Hvis du bor i Oslo eller området rundt har vi både Big Baby, 114, 214, 314 og 414 inne på Backstage Musikk, så du kan bare stikke innom og prøve. Får også et større utvalg utover høsten (standardsortimentet vårt går opp til 810). I den samme prisklassen er det også spennende å prøve Takamine EG523EC (jumbo) http://www.takamine.com/?fa=detail&mid=741&sid=526

Fåes også som 12-strenger for 300kr ekstra på prisen.

Hvis du bor i en annen del av landet kan du sende meg en PM, så kan jeg anbefale butikker jeg vet har Taylor inne.

Å kjøpe brukt kan være en skikkelig gullgruve hvis du er heldig. Bare pass på at du får prøvespille gitaren først, så er det fort gjort å spare flere 1000kr hvis man vet at gitaren er bra og kommer til å holde seg. Jeg tar alltid en full gjennomgang med setup av gitarer jeg kjøper brukt for å være helt sikker på at ikke kommer til å "trenge" garanti/reklamasjonsrett når jeg kjøper den. Hvis intonering, action, treverk, fuktighet og alt er på plass kan man få veldig mye for pengene. Har kjøpt mange brukte gitarer og bare "brent" meg 2 ganger, men da visste jeg ikke hva jeg skulle se etter og hvordan jeg skulle kvalitetssjekke gitaren.

Edit:

Glemte jo å svare på det du spurte om: Ja, det er gode gitarer, og mye for pengene. Det finnes tilsvarende kvalitet, og du kan jo prøve noe Martin også, men personlig så faller jeg for taylor i prisklassen under 10 000kr. Sjekk også ut gitarene bygget på Godin-fabrikken i Kanada. (Art&Lutherie, Seagul etc). Skikkelig fine ting som har en litt annen tilnærming til det hele (mer "rå" og upussede i forhold til treverk, og valget av treverk er mindre "tropisk". Anders hos oss er en stor fan av Godin-gitarer.) Furch kan også være noe som passer deg. Veldig gode å spille på, tsjekkisk-produserte og litt i samme gata som Godin-gitarene i forhold til filosofi rundt treverk og håndtverk. Alt jeg har nevnt ligger i samme pris-segment som det du ønsket.

Edited by Morten Larsen
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.