Web Analytics
Jump to content

Ny akustisk gitar


ParadoxOfLiving

Recommended Posts

Hei.

Et kjapt spørsmål. Har endelig tenkt å oppnå min livslange drøm om å kjøpe en taylor. Men siden jeg ikke har noen erfaringer så henveder jeg meg til dere.

Har lurt litt på å kjøpe en Taylor 114... Er det gode gitarer... Er de verdt pengene? På forhånd takk :)

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Hei.

Talyor 114 er den billigste i standard-serien. Du har også en taylor big baby som er veldig spennende. Verdens styggeste gitar (skrudd hals gjennom gripebrettet), men treverket i sitka-gran gir en veldig spennende diskantgjengivelse. Størrelsen er 15/16 dreadnaught og det er en knallbra sak. Noen få kroner billigere enn 114, men i samme "segment". Anbefaler deg virkelig å prøve den og 114 før du bestemmer deg. Hvis du bor i Oslo eller området rundt har vi både Big Baby, 114, 214, 314 og 414 inne på Backstage Musikk, så du kan bare stikke innom og prøve. Får også et større utvalg utover høsten (standardsortimentet vårt går opp til 810). I den samme prisklassen er det også spennende å prøve Takamine EG523EC (jumbo) http://www.takamine.com/?fa=detail&mid=741&sid=526

Fåes også som 12-strenger for 300kr ekstra på prisen.

Hvis du bor i en annen del av landet kan du sende meg en PM, så kan jeg anbefale butikker jeg vet har Taylor inne.

Å kjøpe brukt kan være en skikkelig gullgruve hvis du er heldig. Bare pass på at du får prøvespille gitaren først, så er det fort gjort å spare flere 1000kr hvis man vet at gitaren er bra og kommer til å holde seg. Jeg tar alltid en full gjennomgang med setup av gitarer jeg kjøper brukt for å være helt sikker på at ikke kommer til å "trenge" garanti/reklamasjonsrett når jeg kjøper den. Hvis intonering, action, treverk, fuktighet og alt er på plass kan man få veldig mye for pengene. Har kjøpt mange brukte gitarer og bare "brent" meg 2 ganger, men da visste jeg ikke hva jeg skulle se etter og hvordan jeg skulle kvalitetssjekke gitaren.

Edit:

Glemte jo å svare på det du spurte om: Ja, det er gode gitarer, og mye for pengene. Det finnes tilsvarende kvalitet, og du kan jo prøve noe Martin også, men personlig så faller jeg for taylor i prisklassen under 10 000kr. Sjekk også ut gitarene bygget på Godin-fabrikken i Kanada. (Art&Lutherie, Seagul etc). Skikkelig fine ting som har en litt annen tilnærming til det hele (mer "rå" og upussede i forhold til treverk, og valget av treverk er mindre "tropisk". Anders hos oss er en stor fan av Godin-gitarer.) Furch kan også være noe som passer deg. Veldig gode å spille på, tsjekkisk-produserte og litt i samme gata som Godin-gitarene i forhold til filosofi rundt treverk og håndtverk. Alt jeg har nevnt ligger i samme pris-segment som det du ønsket.

Edited by Morten Larsen
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
  • Hei, Jeg har ett Line 6 Relay G50 system men har klart å miste senderen. Line 6 TBP12 Noen som har en de vil kvitte seg med?
  • Men blir det ikke moms, toll, osv på dette da?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.