Web Analytics
Jump to content

2 amper på et 4x12 kabinett= 2 stk 2x12


Neros
 Share

Recommended Posts

Hei der...

Har noen prøvd å koble om et 4x12 kabinett, slik at det blir til 2 stk 2x12 i samme kasse.

Tanken er å kjøre 2 amper inn på hvert sitt høyttalerpar i kassen.?

Vil dette funke, eller vil det hele bare grøte seg til..?

Mvh Søren

Link to comment
Share on other sites

Tack, tack :) . Kan det bli faseforskyvning och fasefeil även om man använder förstärkare med samma impedans?

Mathias.

Ampenes utgangs impendans kan du se bort fra, og inngangsimpedansen vil være lik for begge amper.

Det vil uansett ikka ha noen betydning for faseforskyvning. Jeg TROR ikke fasefeil mellom de 2 høyttalersettene vil være spesiell merkbar på en gitaramp.. For maksimal utfasing av et signal må svingningen være forskjøvet 180 grader, ja det vil kunne skje men jeg TROR at en slik optimal fasefeil vil være vanskelig å høre i et lydbilde bestående av et utall av frekvenser. På en bass vil jeg TRO at en slik fasefeil lettere vil kunne være merkbar med 2 bassamper koblet sammen til et felles kabinet. Men hvem pokker trenger 2 bass gitarer i et band.. ^_^

Jeg skal prøve dette i løpet av helgen da jeg har kommet over et svine billig Morgan kabinett som jeg skal teste ut før jeg får kroner til et skikkelig Marshall kabinett (som f.eks ditt kabinett Mathias :-)

Fortsatt god helg..

Mvh Søren

Link to comment
Share on other sites

Det är bra, testa det ordentligt först så att du vet :) . Det är bara att säga till när du har pengar till kabinett så får vi se om jag fortfarande har det kvar, det ser ut som om det försvinner idag eller imorrn förmiddag men man vet ju aldrig :) .

Link to comment
Share on other sites

Vel da har jeg testet dette på et Morgan 4x12 med V30 elementer.. Kabinettet har ferdig splitting for stereo, så enklere kunne det ikke bli.. Det funker helt ok.. Men jeg mener å kunne høre en tegn til utfasing når gutta mine spiller chugg-chugga i drop D på hver sin gitar, men jeg kan også høre feil :rolleyes: .. Så det er absolutt ikke noe problem..

Kabinettet spiller forøvrig helt glimrende..

Kjøpte det samme med en Marshall VS 100 (8100) for 2000,- Ikke beste forsterkeren på jord, men ettersom jeg var på jakt etter en grisebillig head-amp som skal brukes til et modde prosjekt så var det helt bingo..

Mvh Søren

Link to comment
Share on other sites

Jeg manglet mye bass i et 2x12 en gang, og fant ut at polariteten på det ene elementet var feilmerket. Jeg koblet et 9V-batteri på kabinettet og så at det ene elementet svingte ut og det andre inn.

Så ja, hvis to signaler er i 100% motsatt fase, så vil de kansellere hverandre, men det er stortsett bass det går ut over.

Det skal imidlertid godt gjøres å få 100% motsatt fase fra to forskjellige lydkilder (to som spiller gitar på samme kabinett), men jeg har likevel tro på at du får renere lyd ved å bruke to separate kasser, siden svingningene fra det ene paret med elementer vil påvirke det andre og motsatt hvis de står i samme trykkammer.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.