Web Analytics
Jump to content

Har noen sett en slik Stratocaster før?


hkurt

Recommended Posts

Beklager den dårlige overskriften jeg hadde til å begynne med.

Lurer på om det er noen stratocaster eksperter her.

Synes det er gøy å vite litt om modell og typebetegnelse på gitarene mine, men denne har jeg enda ikke sett maken til på nettet ihvertfall. Er temmelig sikker på art det er en MIJ selv om selger mente den var en usa modell. Eneste merket på gitaren om opprinnelseland er platen til halsen som det står fender usa, men har forstått en del eldre Fender MIJ gitarer hadde dette. Serie nr. G011+++ tilsier japan 87-88.

Gitaren har HSS oppsett, kahler vib, en volum en tone med noe som heter TBX tror jeg, og coilsplit for humbuckeren

ved skruefestet på selve halsen er den merket ST-656HM. Halsfestet på kroppen er merket ST-656. vet noen hva disse bokstavene og talllene betyr?

Gitaren er ganske tung. tror den er mahogny med flammelønn laminat. (det er laminat, ikke fotoflame) Det pleier som regel gå an å finne andre like gitarer på nettet men har ikke klart det med denne.

kan noen fortelle noe om denne eller vise til en eller annen Webside?

Edited by hkurt
Link to comment
Share on other sites

Kan ikke tilføye mer enn du allerede vet. men det som sto på både halsen og kroppen tilsier at den er fra Japan. Alle modellene til Fender Japan begynner med ST. De fleste ihvertfall.

Den så skikkelig bra ut da! hvordan låter den?

Link to comment
Share on other sites

Kan ikke tilføye mer enn du allerede vet. men det som sto pÃ¥ bÃ¥de halsen og kroppen tilsier at den er fra Japan. Alle modellene til Fender Japan begynner med ST. De fleste ihvertfall.

Den så skikkelig bra ut da! hvordan låter den?

Hei.

Den både spiller og låter bra. Har litt problemer med statisk elektrisitet eller noe dårlig jording, men har ikke sett på dette enda. Er ikke så veldig sjenerende.

Har sett på andre strat'er at ST merkingen går igjen men noen har hatt 57 og 62 etter ST. Håpet a 656HM skulle tilsi noe om modellen, men har ikke funnet noe.

Tenkte en stund på at HM kunne bety en variant av Heavy metal serien. Men denne gitaren er noen år for gammel, så bom igjen... :(

Link to comment
Share on other sites

Hva slags Kahler er det?

Edit: oog bilde av headstock hadde vært nice (helst bedre enn bildene av kroppen)

Det er kahler spyder.

Jeg skal prøve å ta bilde av headstocken, men har problemer med å ta brukbare bilder.

De to bildene jeg la ut er de klareste jeg tok da jeg demonterte gitaren for å rense og polere den, sier vel litt om de andre bildene :angry:

Den har gotoh stemmeskuer.

Edited by hkurt
Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Hmm.. Har sett noen like denne som de kaller Hot rod, men når jeg ser på fender.com likner de ikke på denne.

Ser ut som en vanlig 62 strat.

Er det noen som vet forskjellen på hot rod og 62 strat?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
  • Jeg har aldri polert noen av mine gitarer. Tørker de bare av med en bomulsklut ved behov Litt fukt er fint hvis det er mye svette etc på lakken.  Ellers har jeg brukt Dunlop sin lemon oil til å rense ebony og rosentre gripebrett i kanskje 10(+) år? Jeg har kun kjøpt denne flasken, og jeg har fortsatt 1/3 igjen i flasken - har ca 8-10 gitarer til enhver tid. https://evenstadmusikk.no/dunlop/1025860/dunlop-6554-lemon-oil-4oz   Veldig fornøyd. Smører på, venter 1 min - skraper med et gammelt kredittkort - tørker av med bomull-pads og rask runde med tørkepapir for på fjerne overflateoljen. Får vekk det meste av skit på denne måten. Husk at den ikke er til smøring, men til rensing - smører du for mye kan det ha negativ effekt på bånd og inlays. Den etterlatser seg en mørk "behandlet farge" selv ved minimalt med olje, jeg bruker det ca en gang i året per gitar - eller sjeldnere. 
  • Her var det jo overveldende mye respons  Uansett, jeg tenker jeg ender opp med MusicNomad Guitar One og mikrofiber til gitarkroppen, og satser på at det holder i første omgang. Så får man heller se senere, kanskje det ikke trengs mer enn det Så har jeg tre forskjellige rengjøringsartikler til gripebrettet, blir vel å teste D'Addario (Planet Waves?) Lemon Oil snart. Dette skal bli veldig interessant, har aldri prøvd å skikkelig rengjøre et rosewood fretboard før
  • Hei, jeg har nylig oppdaget PRS. Startet dette eventyret med en SE Standard 24 (fra 2018, tror jeg det er), som, imo, er en grei gitar. Det blir nok flere PRS etterhvert Kan også opplyse om at jeg har solgt alle Ibanezene jeg hadde, så jeg er vel muligens ikke noen IbanezFanatic nå.. Uansett, generelt når det gjelder rengjøring så kan det vel holde med å tørke av med en (fuktig?) mikrofiberklut, men har noen noe tips til hva man kan polere med? For å få bort riper og swirls. Skjønner forskjellige PRS har forskjellig finish men noen som har noen generelle råd? Og kan man bruke vanlig carnauba bilvoks (evt hybridvoks) på gitaren? Eller er det noe man skal holde langt borte? Ja, jeg vet det finnes et PRS rengjøringssett.. Og ja, jeg vet hvordan man bruker Google 👍
  • Det er dog vanlig Studio med gloss lakk og humbuckere. Usikker på hva p90s og faded finish har å si.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.