Web Analytics
Jump to content

Knirkete/ekkel bass


Barret
 Share

Recommended Posts

Jeg er delvis ny på bass.... har en 5 strengs ibanez og bruker de strengene som følgte med da jeg kjøpte den (kan de strengene vere dårlige ?) vel... probleme mitt er at jeg kan ikke spille med fingrene på den fordi det kommer ekkle "skrapelyder" når jeg spiller (spiller fint med fingra på 4 strengsbassen, og den lager ingen slike u-lyder) det hørest nesten ut som strengene kommer borti hjernbeslagene på tablaturene slik at det blir veldig ekkel skrapelyd i tillegg til bass lyden.. dette er da et problem jeg vil ordne.

Vet dere som har peiling hva som kan vere grunnen til dette og hvordan jeg skal få ordna det ? Kan det vere dårlige strenger som følgte med, eller lite mellomrom mellom strengene siden det er 5 strengs ? Bør jeg skifte strenger ? Trenger råd og hjelp...

Takk :?

Link to comment
Share on other sites

Kom deg til nærmeste gitar-tech/sjappe og få dem til å stille inn strengestolen din, det er stort sett problemet. Men jeg har faktisk hørt historier om folk som har opplevd dette etter strengebytte og...

Link to comment
Share on other sites

Hjelper nok å heve strengene litt ja...Men et råd er å lære seg å spille med strengene ganske lavt. Det gir avkastning på det tekniske planet når man først behersker det. (uten å si at jeg gjør det.)

Link to comment
Share on other sites

helt riktig .... men det hjelper sannsynligvis ikke bare å heve stolen ...

ta med deg bassen til en teknikker ...

Høres ut som en liten thrussrod jobb også ....

man vil gjerne at halsen bender noen tanker ut, slik at strengestolen forblir lav og strengene så nær halsen som mulig ...

Da får du en lettspilt bass !!

holdt nesten på å si at det er 100% sikkert en thrussrod jobb !!

*uuups* ....nå sa jeg det ....

Link to comment
Share on other sites

Trussrod:

trussrodnut.jpg

Løsne trussrod ...... NB ...kun 1/4 omdreining først !!

counter.jpg

Stramme trussrod ...... NB ...kun 1/4 omdreining først !!

clock.jpg

Fra linken til Jonki !!

Gå til din lokale forhandler og spør om å få satt opp bassen !

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Må si meg enig i at det høres ut bassen klirrer i bånda, og trenger sårt en justering.

Ta med til nærmeste forhandler å hør omde kan justere.

Da kan du jo også få tips om hvorden du gjør det selv ved en senere annledning.

Ved å justere strenge høyden og trussrodden kan du skade inntoneringa.

Så da må evt det gjøres eterpå også.

Men det er jo ingen fare å prøve.

Du får lite trolig gjort noe som ikke kan rettes på.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er dette en dyr eller billig gitar? Hvor mye er du villig til å betale for reparasjonen? Er den dyr, eller du er villig til å kaste en del penger på det, er jo proff- svaret riktig. Hvis det hadde vært min, og det ikke er en kostbar gitar, hadde jeg forsøkt dette: 1. Belast gitarhalsen  litt, ved for eksempel å stemme gitaren en tone eller to opp. Ta det sakte, og sjekk om sprekken åpner seg. 2. Forbered deg, og ha alt du trenger klart.. Hvis det ikke åpner seg en tynn sprekk, så er det bare kosmetisk. Åpner det seg en tynn sprekk, så legger du superlim i sprekken. Han en flaske trykkluft klar, blås så på sprekken med den, og fyll på med mer superlim. Så belaster du så fort du klarer (derfor "ha alt klart") halsen den andre veien, slik. 3. Slakk strengene, og sett på for eksempel en lastestropp med passende montering i begge ender, (omtrent passe lengde har du selvsagt gjort klart) og stram opp den andre veien. Bittelitt, du skal ikke "stramme til det knaker", bare slik at limfugen får et mildt press. Det vil trolig fikse en sprekk, hvis det er en der. Er dette en pre-war Martin, er vel rådene om proff å foretrekke.
  • Er nok ikke så mye å hente for den der dessverre. Dette er en gitar som kostet mellom 1500 og 2000 kroner ny i butikk, så hvis du får en tusenlapp på Finn så er du heldig.
  • Jeg har hatt liggende en Ibanez i noen år nå, kanskje rundt 15/16 år. Vurderer å selge denne da jeg ikke har bruk for den mer. Men! Det jeg lurer på, hvor mye kan jeg selge den for? Noen få bruksmerker, men lite. Har ikke greie på sånn så derfor jeg spørr her. Legger ved bilder!  
  • Kjøpte meg en Morgan bass og en Dean Markley amp, har lyst å lære meg litt bass spilling. Stakkars nabo nå🙂
  • Ønsker å bytte en chrome covret (2 leder braided kabel) Gibson 490T pickup i en Gibson 498T pickup. Ikke nøye om den er covret eller ei.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.