Web Analytics
Jump to content

Deluxe reverb problemer


Buddz
 Share

Recommended Posts

Som sagt, er det 2 brytere på disse.. power og standby!

Min amp "streiket" etter jeg slo av feil.. jeg slo av power før standby.. og etter det så kommer den ikke på.. altså, ingen lyd eller lys..

Sikring som er gåen?

Link to comment
Share on other sites

Det er ikke noe riktig eller feil rekkefølge på standby-bryteren på en Deluxe Reverb, og uansett ikke når du slår ampen av. Hvis ampen din har likeretterrør så sørger dette røret for soft-start på anodespenningen for deg, så enhver bruk av standby-bryter når du slår den på er bare for show.

Funksjonelt og teknisk sett så er standby-bryteren der for at du skal kunne slå av volumet på ampen uten å skru ned på gitar eller amp, eller ved å plugge ut gitarledningen fra ampen. Det fins noen få unntak hvor katoden kan svekkes i amper med svært høy anodespenning, men for nær alle gitaramper kunne standbybryteren vært gaffet fast i på-posisjon og det ville ført til mindre trøbbel enn om den brukes slik mytene og tradisjonen anbefaler, på grunn av lysbuer som oppstår ved bryting av høyspent likestrøm.

Tilbake til spørsmålet ditt: Siden lyset ikke kommer på tyder det på at sikringen er gåen.

Link to comment
Share on other sites

Sjekk sikringen, og bytt om nødvendig. Ryker den igjen, så les videre.

Hos meg kan dette være et tegn at utgangsrørene begynner å bli gamle. Om du tar deg bryet med å sjekke dem, ville jeg også sjekket likeretterrøret, da det - av en eller annen grunn - jevnlig røk mens jeg hadde slitte utgangsrør. Noen får korrigere meg om jeg tilsynelatende prater ut av feil ende av ryggmargen. Dette er min subjektive erfaring.

Link to comment
Share on other sites

Takk! :)

Men vet du hva det kan komme av..? at sikringen er gåen?

Gjer som MB seier, det kan vere verdt eit forsøk. Om sikringen forset å ryke så har eg utgangsrøyr liggande slik at du kan teste om det er det som gjer det. Det er berre å ta kontakt i tilfelle.

Link to comment
Share on other sites

Sjekk om det kommer gnister av noe slag inni røra når du skrur på, det skjer relativt ofte i likeretterrør. I så fall er det bare å bytte.

Du kan også se etter lekkende eller "oppblåste" kondensatorer i strømforsyninga.

Edited by el_roffo
Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Takk for svar, og beklager sent svar. Men jeg fikk byttett sikringen.. til en 1,6A fra en 1A. Jeg fant ikke 1,0 A noen steder, var innom flere bensinstasjoner og Elkjøp. Men de hadde bare mer eller mindre enn 1A.

Men noe jeg har merket før sikringen røk, er sånn skurring i ampen. For noen dager siden tok jeg på dekselet til ett rør (?), og da kom den lyden.. hva kan dette vere.

Skurringen kommer når jeg har litt bass på og veldig rund lyd, og dette rundt tonen A (+/-)

Link to comment
Share on other sites

Hadde det vært meg i den situasjonen hadde jeg valgt en som var mindre en 1A. Det er en grunn til at sikkringen er 1A! Ved å velge en som er høyere tar du en risk at ampen din ikke blir sikkret neste gang du får en overstrøm. Da ryker kanskje en vital del som er betydelig mer kostelig å fikse...

Edited by Noinput
Link to comment
Share on other sites

Hei Buddz, denne skurringen kan være mikrofoniske rør, det vil si at rørene er sensitive for bevegelse og vibrasjoner, og at de overfører dette til lyden som forsterkes.

Skru opp volum på ampen og bruk en blyant eller noe lignende og dunk på rørene ett om gangen. Hvis du finner et mikronfonisk rør er det bare å bytte det.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg regner med at dette er i seneste laget, men skriver nå innlegget likevel. Liker ikke Finn og det som følger med av "kundkontakt", og forsøker her for å se om det er folk som jeg "kjenner" som kan tenke seg å handle noe. Regner med at dere enten skriver i tråden, eller kontakter meg på PM.  Bryter regelen med pris, regner med at det blir tilgitt i et dødt forum. Selger følgende mer eller mindre snurrige gitarer, pris blir vi enige om vil jeg tro. - Fernandes retrorocket sustainergitar med gammel (og mye bedre Japan produsert) hals, med Roland GR55 gitarsynth. (Må sjekke om synthen fortsatt fungerer) - Ibanez RG 750, sort, hardcase - Ibanez RG 550, sort - Ibanez prestige S2020X, violin burst,  hardcase - Line6 Variax 300, sort komplett med PSU og gigbag - Ibanez M-522S mandolin, limt sprekk i topp, ellers mint - Countryman 5- strengs banjo - Ibanez RD 828 LE, sort bass, original, men med Badass stol
  • Så, hvordan ble det med alt? Musikkprat er fullstendig dødt, det er ikke noe info å finne verken her eller der, men det er fortsatt aktivitet her, selv om forumet skulle stenges. Skal man bare begynne å henge her igjen, da? 🤔
  • Du skriver- When a jack cable is connected, all frequencies below 120KHz are sent to this Jack at line level. Det betyr at dette er et signal som skal sendes til en forsterker, og ikke direkte til en aktiv sub. Det enkleste og greieste er å handle en aktiv sub. Det er mindre ledninger og styr. Jeg har en passiv nesten  ubrukt sub liggende, husker ikke navn og nummer her og nå, men det er en helt grei PA- sub av kjent merke. Har vel blitt brukt i maks 8 timer til sammen. Den er din for 500 kroner pluss porto. Jeg trenger den ikke lenger. PM hvis det er aktuelt.
  • Jeg ville tatt kontakt med Falck musikk i Trondheim, om ikke annet for å spørre. De vet det nok og har eget verksted, så mulig de kan gjøre det. Det koster vel 130 kroner å sende en gitar med posten. Men ærlig talt, jeg vet ikke.    
  • Hei. Jeg er ny her, og om dette skulle vært tatt opp i tidligere tråder, må dere ha meg unnskyldt. Jeg har noen spørsmål angående inlays.  Er det noen her som gjør inlays? Skulle gjerne ha hatt nye inlays på 2 halser som allerede har enkle inlays fra før. Lar dette seg gjøre, eller blir det fryktelig kålete? Hva er evt prisen for å få slikt gjort?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.