Web Analytics
Jump to content

Deluxe reverb problemer


Buddz

Recommended Posts

Som sagt, er det 2 brytere på disse.. power og standby!

Min amp "streiket" etter jeg slo av feil.. jeg slo av power før standby.. og etter det så kommer den ikke på.. altså, ingen lyd eller lys..

Sikring som er gåen?

Link to comment
Share on other sites

Det er ikke noe riktig eller feil rekkefølge på standby-bryteren på en Deluxe Reverb, og uansett ikke når du slår ampen av. Hvis ampen din har likeretterrør så sørger dette røret for soft-start på anodespenningen for deg, så enhver bruk av standby-bryter når du slår den på er bare for show.

Funksjonelt og teknisk sett så er standby-bryteren der for at du skal kunne slå av volumet på ampen uten å skru ned på gitar eller amp, eller ved å plugge ut gitarledningen fra ampen. Det fins noen få unntak hvor katoden kan svekkes i amper med svært høy anodespenning, men for nær alle gitaramper kunne standbybryteren vært gaffet fast i på-posisjon og det ville ført til mindre trøbbel enn om den brukes slik mytene og tradisjonen anbefaler, på grunn av lysbuer som oppstår ved bryting av høyspent likestrøm.

Tilbake til spørsmålet ditt: Siden lyset ikke kommer på tyder det på at sikringen er gåen.

Link to comment
Share on other sites

Sjekk sikringen, og bytt om nødvendig. Ryker den igjen, så les videre.

Hos meg kan dette være et tegn at utgangsrørene begynner å bli gamle. Om du tar deg bryet med å sjekke dem, ville jeg også sjekket likeretterrøret, da det - av en eller annen grunn - jevnlig røk mens jeg hadde slitte utgangsrør. Noen får korrigere meg om jeg tilsynelatende prater ut av feil ende av ryggmargen. Dette er min subjektive erfaring.

Link to comment
Share on other sites

Takk! :)

Men vet du hva det kan komme av..? at sikringen er gåen?

Gjer som MB seier, det kan vere verdt eit forsøk. Om sikringen forset å ryke så har eg utgangsrøyr liggande slik at du kan teste om det er det som gjer det. Det er berre å ta kontakt i tilfelle.

Link to comment
Share on other sites

Sjekk om det kommer gnister av noe slag inni røra når du skrur på, det skjer relativt ofte i likeretterrør. I så fall er det bare å bytte.

Du kan også se etter lekkende eller "oppblåste" kondensatorer i strømforsyninga.

Edited by el_roffo
Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Takk for svar, og beklager sent svar. Men jeg fikk byttett sikringen.. til en 1,6A fra en 1A. Jeg fant ikke 1,0 A noen steder, var innom flere bensinstasjoner og Elkjøp. Men de hadde bare mer eller mindre enn 1A.

Men noe jeg har merket før sikringen røk, er sånn skurring i ampen. For noen dager siden tok jeg på dekselet til ett rør (?), og da kom den lyden.. hva kan dette vere.

Skurringen kommer når jeg har litt bass på og veldig rund lyd, og dette rundt tonen A (+/-)

Link to comment
Share on other sites

Hadde det vært meg i den situasjonen hadde jeg valgt en som var mindre en 1A. Det er en grunn til at sikkringen er 1A! Ved å velge en som er høyere tar du en risk at ampen din ikke blir sikkret neste gang du får en overstrøm. Da ryker kanskje en vital del som er betydelig mer kostelig å fikse...

Edited by Noinput
Link to comment
Share on other sites

Hei Buddz, denne skurringen kan være mikrofoniske rør, det vil si at rørene er sensitive for bevegelse og vibrasjoner, og at de overfører dette til lyden som forsterkes.

Skru opp volum på ampen og bruk en blyant eller noe lignende og dunk på rørene ett om gangen. Hvis du finner et mikronfonisk rør er det bare å bytte det.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
  • Hei, Jeg har ett Line 6 Relay G50 system men har klart å miste senderen. Line 6 TBP12 Noen som har en de vil kvitte seg med?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.