Web Analytics
Jump to content

Ny gitar - Strand guitars - hvilke strenger skal jeg kjøpe ?


TMS

Recommended Posts

Byttet til meg denne i løpet av helgen:

post-4367-1237794547_thumb.jpg

På fredag hadde jeg ikke peiling på at det var noe som het Strand Guitars, idag eier jeg en !

Gitarene låter fantastisk, er utrolig lettspilt, nydelig å se på..

Nå lurer jeg på hvilke strengetykkelse som passer best på en slik gitar, noen som kan komme med råd ?

Link to comment
Share on other sites

0.12 er vel vanlig paa akkustiske 12strengere, vel?

ta noe du synes er behagelig!

Dette er vel ingen 12 strenger?

Jeg bruker 0.11-0.52 på mine akkustiske, men det må du bare prøve og finne ut hva du synes er best ifht. spillbarhet/klang. Vær bare oppmerksom på at gitaren kan trenge en justering ved overgang til en annen dimensjon enn det som er på gitaren nå. En "tykkelse" fra eller til, skal vel ikke ha mye å si, da.

Link to comment
Share on other sites

Dette er vel ingen 12 strenger?

Jeg bruker 0.11-0.52 på mine akkustiske, men det må du bare prøve og finne ut hva du synes er best ifht. spillbarhet/klang. Vær bare oppmerksom på at gitaren kan trenge en justering ved overgang til en annen dimensjon enn det som er på gitaren nå. En "tykkelse" fra eller til, skal vel ikke ha mye å si, da.

aner ikke hvorfor jeg skrev 12strenger. skal staa akkustiske gitarer... hmm.

Link to comment
Share on other sites

Jeg ble anbefalt 0.12 Tomastik strenger og kjøpte et slikt sett. I tillegg hadde de tilbud på 3 sett med Tomastik 0.13 til kr 177,-, så jeg kjøpte med de også. Jeg har nå satt på 0.13 settet, den tykke E strengen strakk seg, så jeg måtte ta en fra sett nr to og det gjentok seg, så nå har jeg to sett som mangler den strengen. 0.13 var grei tykkelse å spille på for meg, men de nye strengene låter dårligere enn de gamle som satt på.

Er Tomastik strenger noe dritt ?

Har brukt Xlixir 0.12 på min gamle gitar, og var godt fornøyd med de. Så jeg stikker og kjøper nye strenger igjen idag. Takk for tips.

Link to comment
Share on other sites

En litt trist side ved gitaranskaffelsen min har dukket opp.

Jeg la ut min gamle Gibson Lucille på finn.no og fikk henvendelse fra en som gjerne ville bytte sin Strand Guitar med meg. Etterpå har det vist seg at fyren hadde fått med Strand Guitar'en hjem for å prøve den og skulle betale hvis han ønsket å beholde den. Han beholdt den, men betalte ikke..

:-(

Gutta på Strand Guitar forstår at jeg er uskyldig og har fått telefonnr og kontaktinformasjon fra meg slik at de kan forsøke å få inn pengene sine. Gitaren jeg har, er visst gitaren som ble testet av Musikk Praksis og har blitt brukt på konserter av noen kjente norske artister før den ble solgt/"stjålet"

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.