Web Analytics
Jump to content

Klasse A forsterker?


Eik
 Share

Recommended Posts

Velkommen til forumet!

Ja, det finnes både klasse A og klasse B forsterkere, også klasse AB. Klassene indikerer hvordan for- og sluttforsterker er bygget opp. Jeg skal ikke ta munnen for full her, men er helt sikker på at andre kan beskrive forskjellen for deg. :)

Link to comment
Share on other sites

Jepp :)

Klasse A er en push-amp, hvor x antall rør driver signalet gjennom høytaleren. AB er en push-pull-greie, hvor x antall rør på begeg sider drar og skyver lyd gjennom høytalere. Mener dette er korrekt, det om AB er jeg sikker på. Du finner klasse B og C og, men jeg aner ikke hva som gjør dem det...

Utifra logisk tenkning ville jeg tippe en klasse-B amp bare trakk, men ække sikker

Link to comment
Share on other sites

Hakke pæing. Vet bare at AB stort sett er å foretrekke. på torresengineering finner du no saære byggesett på C amper og slikt. Aner ikke nøyaktig hva som gjør lyden. Kanskje det at du faktisk kjører signalet feil vei i røra på den ene sia i AB. En annen ting med AB er jo at det ene signalet er fasevendt i forhold til det andre, måten man gjør det på er å bruke både Cathoden og platen i røret preamp-seksjonen til å få et normalt og et fasevendt signal. Noe som sikert påvirker lyden. Men jeg bare gjetter...

Link to comment
Share on other sites

OK. Får vel gjøre litt nett research på dette selv da..

Har kviet meg lenge om å spørre om noe lignende, og hadde vel ikke tatt iniativet til det hvis ikke 'Eik' hadde gjort det ;-)

Vil jo ikke frestå som dum :-P

Trodde forskjellen på A og B klasse var allmennkunnskap bla. gitarister jeg..men der tok jeg visst feil..

Link to comment
Share on other sites

Leste noe på nettet i går, noe kompliserte saker, men essensen var vel at klasse A amper trekker strøm konstant og jobber i push-pull. Hva som menes med klasse AB, B, C, D, E er ikke så lett å si... Noen som vet eksakt hva som er hva?

Link to comment
Share on other sites

Dette har jeg også lurt litt på..

Men Gnome' date=' hvordan påvirker dette lyden?

Noen klassiske eksempler på de ulike klassene?[/quote']

Klasse A, som oftest EL84-rør, Vox AC30 er et eksempel.

Klasse AB, som oftest EL34, 6L6 etc, Fender, Marshall, Boogie.

Du finner nok amper i klasse A med EL34 og AB med EL84 også, kommer bare ikke på noe akkurat nu :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er dette en dyr eller billig gitar? Hvor mye er du villig til å betale for reparasjonen? Er den dyr, eller du er villig til å kaste en del penger på det, er jo proff- svaret riktig. Hvis det hadde vært min, og det ikke er en kostbar gitar, hadde jeg forsøkt dette: 1. Belast gitarhalsen  litt, ved for eksempel å stemme gitaren en tone eller to opp. Ta det sakte, og sjekk om sprekken åpner seg. 2. Forbered deg, og ha alt du trenger klart.. Hvis det ikke åpner seg en tynn sprekk, så er det bare kosmetisk. Åpner det seg en tynn sprekk, så legger du superlim i sprekken. Han en flaske trykkluft klar, blås så på sprekken med den, og fyll på med mer superlim. Så belaster du så fort du klarer (derfor "ha alt klart") halsen den andre veien, slik. 3. Slakk strengene, og sett på for eksempel en lastestropp med passende montering i begge ender, (omtrent passe lengde har du selvsagt gjort klart) og stram opp den andre veien. Bittelitt, du skal ikke "stramme til det knaker", bare slik at limfugen får et mildt press. Det vil trolig fikse en sprekk, hvis det er en der. Er dette en pre-war Martin, er vel rådene om proff å foretrekke.
  • Er nok ikke så mye å hente for den der dessverre. Dette er en gitar som kostet mellom 1500 og 2000 kroner ny i butikk, så hvis du får en tusenlapp på Finn så er du heldig.
  • Jeg har hatt liggende en Ibanez i noen år nå, kanskje rundt 15/16 år. Vurderer å selge denne da jeg ikke har bruk for den mer. Men! Det jeg lurer på, hvor mye kan jeg selge den for? Noen få bruksmerker, men lite. Har ikke greie på sånn så derfor jeg spørr her. Legger ved bilder!  
  • Kjøpte meg en Morgan bass og en Dean Markley amp, har lyst å lære meg litt bass spilling. Stakkars nabo nå🙂
  • Ønsker å bytte en chrome covret (2 leder braided kabel) Gibson 490T pickup i en Gibson 498T pickup. Ikke nøye om den er covret eller ei.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.