Web Analytics
Jump to content

Klasse A forsterker?


Eik
 Share

Recommended Posts

Velkommen til forumet!

Ja, det finnes både klasse A og klasse B forsterkere, også klasse AB. Klassene indikerer hvordan for- og sluttforsterker er bygget opp. Jeg skal ikke ta munnen for full her, men er helt sikker på at andre kan beskrive forskjellen for deg. :)

Link to comment
Share on other sites

Jepp :)

Klasse A er en push-amp, hvor x antall rør driver signalet gjennom høytaleren. AB er en push-pull-greie, hvor x antall rør på begeg sider drar og skyver lyd gjennom høytalere. Mener dette er korrekt, det om AB er jeg sikker på. Du finner klasse B og C og, men jeg aner ikke hva som gjør dem det...

Utifra logisk tenkning ville jeg tippe en klasse-B amp bare trakk, men ække sikker

Link to comment
Share on other sites

Hakke pæing. Vet bare at AB stort sett er å foretrekke. på torresengineering finner du no saære byggesett på C amper og slikt. Aner ikke nøyaktig hva som gjør lyden. Kanskje det at du faktisk kjører signalet feil vei i røra på den ene sia i AB. En annen ting med AB er jo at det ene signalet er fasevendt i forhold til det andre, måten man gjør det på er å bruke både Cathoden og platen i røret preamp-seksjonen til å få et normalt og et fasevendt signal. Noe som sikert påvirker lyden. Men jeg bare gjetter...

Link to comment
Share on other sites

OK. Får vel gjøre litt nett research på dette selv da..

Har kviet meg lenge om å spørre om noe lignende, og hadde vel ikke tatt iniativet til det hvis ikke 'Eik' hadde gjort det ;-)

Vil jo ikke frestå som dum :-P

Trodde forskjellen på A og B klasse var allmennkunnskap bla. gitarister jeg..men der tok jeg visst feil..

Link to comment
Share on other sites

Leste noe på nettet i går, noe kompliserte saker, men essensen var vel at klasse A amper trekker strøm konstant og jobber i push-pull. Hva som menes med klasse AB, B, C, D, E er ikke så lett å si... Noen som vet eksakt hva som er hva?

Link to comment
Share on other sites

Dette har jeg også lurt litt på..

Men Gnome' date=' hvordan påvirker dette lyden?

Noen klassiske eksempler på de ulike klassene?[/quote']

Klasse A, som oftest EL84-rør, Vox AC30 er et eksempel.

Klasse AB, som oftest EL34, 6L6 etc, Fender, Marshall, Boogie.

Du finner nok amper i klasse A med EL34 og AB med EL84 også, kommer bare ikke på noe akkurat nu :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Dagens ble LTD EC1000T. Fikk renset halsen med leomon oil, justert litt og testet et GHS David Gilmour 50-10.5 sett jeg hadde liggende. Veldig crispy og fin lyd.   
  • det behøver ikke å bety at de ikke får solgt mye likevel. hvis du tenker over det; passer ikke den beskrivelsen (idiot) på skremmende mange folk? tipper qanon-bevegelsen har en del slike i sine rekker..... og bassister.... bruktbilselgere......påvirkere.....fanatikere av alle slag....folk som trives i dress.......personen som fant opp begrepet "supermåling" i forbindelse med meningsmålinger.....kommunikasjonskonsulenter......folk som gleder seg til neste the fast and the furious  - film .....prosjektledere for veiprosjekter i bergen.....folk som ikke kjører motorsykkel.... og mange, mange flere. faktisk tar jeg meg selv i å tenke "er JEG en idiot?" en gang i blant. svaret der er riktignok alltid nei, men jeg slutter aldri å spørre likevel. viktig å ta en selvevaluering en gang i blant. regner med de fleste innser at det meste av dette jeg har skrevet bare er tull, designet for å skape litt latter (forhåpentligvis). men det første poenget står likevel: det finnes overraskende mange som går på slike ting som Audun sikter til. en del fabrikanter av ubrukelige produkter skor seg på slike folk. det eneste man kan gjøre i møte med slikt, er å prøve å sørge for at man selv, og folk man bryr seg om, ikke går i fellen. å prøve å skåne en stor gruppe mennesker for slikt, er ikke enkelt. jakten på gode tilbud sørger for det, og er sterkere enn mange tror.
  • HB eller ikke - da jeg vokste opp på 70 og 80-tallet fantes det mye DRITTGITARER. Altså de rimelige. Tror du skal vært sykt uheldig med en hvilket som helst lavprismerke for å komme NED på det nivået mye av skrotet den gang var på.
  • Jeg har et lite verksted og skrur litt i gitarer, hovesakelig egne og for venner og bekjente men tar litt oppdrag utenom også når jeg har tid og anledning. I den forbindelse har jeg skrudd i en håndfull HB`s. Min erfaring er at de billigste er nettopp det, billige gitarer, men kommer man over 200Euro, er det stort sett gullfine nybegynnergitarer som trenger lite hjelp av meg (i motseting til de billigste hvor QC virker ganske fraværende). Hadde ikke nølt med å anbefale en av disse Suhr-aktige til en nybegynner om man trakter mot mer moderne stuk enn Epi og Sq. Når det er sagt, er man femten og har råd til drømmegitaren, skal man kjøpe drømmegitaren og drite i folk som mener HB er best i hele verden, for det er de ikke   
  • Jeg mener at det ikke er snakk om enten eller, men både og her, selv om jeg kjenner meg igjen. Confirmation bias spiller nok en vesentlig rolle. Og alder. Jeg er jo en nokså moden herremann som vokste opp med status-standarden Fender eller Gibson. Så hadde man temmelig mediokre varianter av dette - supplert med andre merkelige variasjoner fra merker som Vantage, Orpheo, Cimar (Ibanez), Hondo etc. Jeg kan huske at Wing-serien fra Washburn var regnet som annenrangs gitarer på den tiden (i min krets), mens jeg i dag ville ha gitt gode penger for en Eagle eller Falcon. (Yamaha SG-serien, Ibanez Artist-serien popper også opp som kvalitetsalternativer i dag) Jeg _tror_ at kvaliteten på det vi i min tid kalte billig-ræl er betydelig bedre nå til dags. Og det er jo hyggelig at man kan prissette velfungerende instrumenter i antall sixpacks:-)
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.