Web Analytics
Jump to content

Klasse A forsterker?


Eik

Recommended Posts

Velkommen til forumet!

Ja, det finnes både klasse A og klasse B forsterkere, også klasse AB. Klassene indikerer hvordan for- og sluttforsterker er bygget opp. Jeg skal ikke ta munnen for full her, men er helt sikker på at andre kan beskrive forskjellen for deg. :)

Link to comment
Share on other sites

Jepp :)

Klasse A er en push-amp, hvor x antall rør driver signalet gjennom høytaleren. AB er en push-pull-greie, hvor x antall rør på begeg sider drar og skyver lyd gjennom høytalere. Mener dette er korrekt, det om AB er jeg sikker på. Du finner klasse B og C og, men jeg aner ikke hva som gjør dem det...

Utifra logisk tenkning ville jeg tippe en klasse-B amp bare trakk, men ække sikker

Link to comment
Share on other sites

Hakke pæing. Vet bare at AB stort sett er å foretrekke. på torresengineering finner du no saære byggesett på C amper og slikt. Aner ikke nøyaktig hva som gjør lyden. Kanskje det at du faktisk kjører signalet feil vei i røra på den ene sia i AB. En annen ting med AB er jo at det ene signalet er fasevendt i forhold til det andre, måten man gjør det på er å bruke både Cathoden og platen i røret preamp-seksjonen til å få et normalt og et fasevendt signal. Noe som sikert påvirker lyden. Men jeg bare gjetter...

Link to comment
Share on other sites

OK. Får vel gjøre litt nett research på dette selv da..

Har kviet meg lenge om å spørre om noe lignende, og hadde vel ikke tatt iniativet til det hvis ikke 'Eik' hadde gjort det ;-)

Vil jo ikke frestå som dum :-P

Trodde forskjellen på A og B klasse var allmennkunnskap bla. gitarister jeg..men der tok jeg visst feil..

Link to comment
Share on other sites

Leste noe på nettet i går, noe kompliserte saker, men essensen var vel at klasse A amper trekker strøm konstant og jobber i push-pull. Hva som menes med klasse AB, B, C, D, E er ikke så lett å si... Noen som vet eksakt hva som er hva?

Link to comment
Share on other sites

Dette har jeg også lurt litt på..

Men Gnome' date=' hvordan påvirker dette lyden?

Noen klassiske eksempler på de ulike klassene?[/quote']

Klasse A, som oftest EL84-rør, Vox AC30 er et eksempel.

Klasse AB, som oftest EL34, 6L6 etc, Fender, Marshall, Boogie.

Du finner nok amper i klasse A med EL34 og AB med EL84 også, kommer bare ikke på noe akkurat nu :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.