Web Analytics
Jump to content

Problemer med spraking i opptakssituasjon


YudAmygdala
 Share

Recommended Posts

Når jeg tar opp gitar får jeg i ny og ned knitring og spraking med på opptaket. Dette skjer også når jeg bare lar lyden gå gjennom maskinen, men ikke når jeg lar lyden passere direkte fra input til master på mikseren. Det er ingen plass der signalet er for sterkt. Det er ikke clipping. Jeg trodde kanskje det var kablene som var støvete og sånn, men har tatt to runder med CRC Elektronikkrens på alle innganger og plugger (inkl. koblingene fra det utvendige lydkortet til det innvendige og selve lydkortet i maskinen). Om jeg står i Cubase SX3 med lyden gjennom hele systemet og starter Reason blir det mer spraking mens Reason laster. Det virker med andre ord som at dette er digitalt. Jeg tenkte at det kunne være prosessoren som var overbelastet og prøvde om jeg fikk spraking når jeg brukte et helt tomt prosjekt (uten Reason). Det fikk jeg. Både etter CRC-behandlingen og med det tomme prosjektet virker det som om det ble mindre spraking, men det var der fremdeles.

Jeg har også nylig defragmentert harddisken. Og nei, det er ikke sånn during/hum/jordstøy, sprakingen kommer i ny og ne og minner om det å trekke ut ledningen fra gitaren/holde pluggen inntil metall.

Noen som har noen tips? Er CRC Elektronikkrens ikke bra nok? Kan jeg gjøre noe med innstillingene på lydkortet (M-Audio Delta 44)? Noe annet?

Link to comment
Share on other sites

På meg virker det som en eller annen komponent i maskinen påvirker lydkortet. Kan være harddisk eller prosessor, eller noe annet. Hvis du har mulighet, kan du jo prøve å flytte lydkortet til en annen kortplass. Evt kan du prøve å flytte hardisken, hvis du har mulighet til det.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er nok ikke så mye å hente for den der dessverre. Dette er en gitar som kostet mellom 1500 og 2000 kroner ny i butikk, så hvis du får en tusenlapp på Finn så er du heldig.
  • Jeg har hatt liggende en Ibanez i noen år nå, kanskje rundt 15/16 år. Vurderer å selge denne da jeg ikke har bruk for den mer. Men! Det jeg lurer på, hvor mye kan jeg selge den for? Noen få bruksmerker, men lite. Har ikke greie på sånn så derfor jeg spørr her. Legger ved bilder!  
  • Kjøpte meg en Morgan bass og en Dean Markley amp, har lyst å lære meg litt bass spilling. Stakkars nabo nå🙂
  • Ønsker å bytte en chrome covret (2 leder braided kabel) Gibson 490T pickup i en Gibson 498T pickup. Ikke nøye om den er covret eller ei.
  • Nei,har ikke peiling,men:Legg ved flere bilder av detaljer,og bilde av baksiden også,og oppgi dimensjonen på nøkkelen til trussrod justering (tommer/millimeter?) så kanskje noen kan hjelpe deg.Et spørsmål tilslutt,hvordan vet du at det er canadian maple?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.