Web Analytics
Jump to content

Shimming av hals


HvitRavn
 Share

Recommended Posts

Jeg lurer på om jeg skal shimme halsen på squieren min for å få den litt høyere, kanskje 1mm eller noe sånt. Jeg lurer på:

* Hvilket material er best å bruke; stålplate, messingplate, eller trefliser?

* Stor eller liten kontaktflate?

Hvis noen vet om noe bra lesestoff om emnet så er det flott også :ninja:

Link to comment
Share on other sites

Jeg bruker bladfiner av eik. Altså tynne finér flak på ca 1 mm som kan klippes til riktig størrelse og form. Hvis du skal shimme hele halsen uten å endre vinkel er en heldekkende shim i hele halslommen best, skal du endre vinkelen er en liten flis innerst eller ytters i halsgropen løsningen. Populære materialer har trad. sett vært kredittkort, plekter og andre ting i hard plast :) Mulig metall er fint, men jeg satser altså på et hard treslag i stedet.

Link to comment
Share on other sites

På mine billige skrotgitarer fungerer enten biter av postitlapper eller kredittkort fint. Noe må man jo bruke de sperrede kortene til!

Tatt i betrakting av at Fender lager gitarer med microtuning, tviler jeg litt på at dette har det helt store utslaget for meg, i forhold til kontaktflate, som tilhører den gemene hop. Men synes at kontaktflate som er så stor som mulig er lurt. Uten at jeg har målt, eller kunnet bevise. Tannpirkere, særlig med mentolsmak, er fyfy.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har tiltshimma (NYTT ORD!) halsen for å få den sterkt ønskede muligheten til å heve G-strengen opp til D# ved bruk av tremoloen. :D Her snakker vi 80-tall! Shimmen er en liten flis, som minst har tørket i 20 år, ettersom gitaren er 20 år. Tror ikke mye fuktighet har funnet veien ned i halslomma.

Hadde en gitarlærer for lenge siden som hadde brukt silikon, mener jeg å huske... Funka visst bra det også. Ikke spør meg om hvordan han gjorde det. Mulig han hadde noe annet i bunn, og bare tettet rundt med silikon, for å få den beryktede kontaktflaten.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har tiltshimma (NYTT ORD!) halsen for å få den sterkt ønskede muligheten til å heve G-strengen opp til D# ved bruk av tremoloen. :D

Haha! Jaja, bedre enn å spikke på kroppen :ninja: Men silikon er jeg skeptisk til -- vil ikke det fungere som dempeledd når det er så mykt?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips! Takk 😊  
  • Heisann, Har en Line 6 Helix LT som dessverre blir brukt altfor lite om dagen så er vel på tide å få kvittet seg med den  Ble kjøpt ny på 4Sound Schous Plass (Oslo) i 2017 og har bare blitt brukt hjemme så vil si at den er i så godt som ny stand. Alt av original eske, kvittering osv følger med.  Pris: 8500 kr Sted: Oslo Bilder: Kommer
  • Bright Onion leverer rimelige og bra patchbays. https://www.brightonion.co.uk/4-gang-2/ Har brukt Bright Onion til alle mine patchbays, splittere, aux-switcher etc i noen år nå, aldri noen problemer.
  • Ser behovet for en patch bay. Trenger ikke noe mer fancy enn: gitar inn, 2 inn (fra brettet) og 2 ut (til amper).  Noen som vet om noe bra? Eller kanskje kan lage noe bra?  
  • Det å faktisk prøve gitarer før man kjøper, er jo det aller beste hvis man har mulighet for det. En gitarsjappe vil også sette på et nytt strengesett og gi deg en setup, uten kostnad for deg, hvis det er nødvendig, før du tar med deg gitaren hjem. I hvert fall hvis du ber om det.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.