Web Analytics
Jump to content

Shimming av hals


HvitRavn

Recommended Posts

Jeg lurer på om jeg skal shimme halsen på squieren min for å få den litt høyere, kanskje 1mm eller noe sånt. Jeg lurer på:

* Hvilket material er best å bruke; stålplate, messingplate, eller trefliser?

* Stor eller liten kontaktflate?

Hvis noen vet om noe bra lesestoff om emnet så er det flott også :ninja:

Link to comment
Share on other sites

Jeg bruker bladfiner av eik. Altså tynne finér flak på ca 1 mm som kan klippes til riktig størrelse og form. Hvis du skal shimme hele halsen uten å endre vinkel er en heldekkende shim i hele halslommen best, skal du endre vinkelen er en liten flis innerst eller ytters i halsgropen løsningen. Populære materialer har trad. sett vært kredittkort, plekter og andre ting i hard plast :) Mulig metall er fint, men jeg satser altså på et hard treslag i stedet.

Link to comment
Share on other sites

På mine billige skrotgitarer fungerer enten biter av postitlapper eller kredittkort fint. Noe må man jo bruke de sperrede kortene til!

Tatt i betrakting av at Fender lager gitarer med microtuning, tviler jeg litt på at dette har det helt store utslaget for meg, i forhold til kontaktflate, som tilhører den gemene hop. Men synes at kontaktflate som er så stor som mulig er lurt. Uten at jeg har målt, eller kunnet bevise. Tannpirkere, særlig med mentolsmak, er fyfy.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har tiltshimma (NYTT ORD!) halsen for å få den sterkt ønskede muligheten til å heve G-strengen opp til D# ved bruk av tremoloen. :D Her snakker vi 80-tall! Shimmen er en liten flis, som minst har tørket i 20 år, ettersom gitaren er 20 år. Tror ikke mye fuktighet har funnet veien ned i halslomma.

Hadde en gitarlærer for lenge siden som hadde brukt silikon, mener jeg å huske... Funka visst bra det også. Ikke spør meg om hvordan han gjorde det. Mulig han hadde noe annet i bunn, og bare tettet rundt med silikon, for å få den beryktede kontaktflaten.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har tiltshimma (NYTT ORD!) halsen for å få den sterkt ønskede muligheten til å heve G-strengen opp til D# ved bruk av tremoloen. :D

Haha! Jaja, bedre enn å spikke på kroppen :ninja: Men silikon er jeg skeptisk til -- vil ikke det fungere som dempeledd når det er så mykt?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Nå skal ikke jeg legge ut noe som helst om min erfaring med Morgan gitarer. Det jeg har noe erfaring med, er at hvis man skal få produsert gitarer i Kina, så er det veldig viktig med "styring fra mottakerlandet", og gjerne også kontroll av varene. Jeg har ikke noe grunnlag til å si noe om kinesiske produsenter på bred skala, men har snakket og hørt erfaring fra flere med slik erfaring, både når det gjelder instrumenter og andre varer. Produsenter av varer i østen har fra tid til annen et litt annet syn på når "man har gjort en god nok jobb", og hva som er akseptable snarveier for å oppfylle produksjon- og kvalitetsmål. Dette er det faktisk skrevet tykke bøker om. Jeg regner med at grunnen til at Morgan har en høyere pris, er at de legger mer penger i å administrere og kontrollere produksjon og vare. Dette er for all del ikke noen fasit, bare min mening.
  • Hei!  Er det noen der ute som har en formening om hva en Gibson SG Standard fra 1971 kan være verdt? Den har et reparert halsbrudd, originale bånd, stemmeskruer, vibrolaen er erstattet med en stop tailpiece, PAF mikker, og er godt brukt.  Mvh Mats
  • Er det noen som har erfaringer med Yamaha Stagepas 1K MkII som PA-system for duo 1 gitar med pedalbrett (mest akustisk med innebygd pickup) og 1-2 vokalister innenfor sjanger folk/vise/pop. Lydkvalitet? Brukervennlig? Spiller sjelden i lokaler med plass til over 300 personer. Etter det jeg kan se mangler systemet mulighet for 48V phantom power til f.eks. aktiv DI-boks. Setter pris på tilbakemeldinger.
  • Hei, er ikke så inne på dette, men vet at disse 80-talls gitarene fra Kramer skal være verdt litt, har dere noen innblikk i hva jeg kan få for denne? 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.