Web Analytics
Jump to content

Potter og jording med aktive pickups


Recommended Posts

Har installert active pickups i gitaren min, og kom til å tenkte på dette med jording og slikt.

I følge produsenten (Seymour Duncan) så skal ikke strengene/broen kobles til jordingskabelen når pickupene er aktive (jeg vet ikke hvorfor). Det fikk meg til å lure på følgende:

Betyr dette at jeg også kan kutte ut å koble pot-chassiene til jordingskabelen? Slik det er nå har jeg styrt fælt med å lodde kabler, et pot-bein og annet drit fast bak på pot-chassiet, og det er jaggu ikke lett, da loddetinnet ikke akkurat fester seg så veldig lett der. Det virker jo, men hvis jeg kan unngå å måtte gjøre dette i fremtiden, så sparer jeg meg for arbeid samtidig som loddingene blir mer pålitelige.

Så, stemmer det at chassiet og skaftet på pottene er fullstendig isolert fra de tre "taggene" jeg lodder fast kabler i? Finnes det noen grunn til å jorde pot-chassiet ved bruk av aktive pickuper? Nå som pottene er jordet, så støyer faktisk gitaren bittelittegranne mer når jeg tar på potten...

EDIT: En annen ting: Det gikk noen kabler fra malingen nedi pickup-hulrommene og til jord når jeg hadde passive pickups i gitaren. Har disse noen hensikt med aktive pickups? Eller har skjerming inni gitarens hulrom noen hensikt i det hele tatt nå?

Edited by GummiTZ
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.