Web Analytics
Jump to content

Hva gjør skruknottene?


metellius

Recommended Posts

Har hatt gitar en stund nå, men det er en ting jeg ikke har forstått helt enda, og det er hvordan jeg tar i bruk de forskjellige skruknottene på gitaren. Har skjønt at noen styrer volum, muligens på forskjellige mikrofoner, men de andre aner jeg ikke hva gjør, hører ingen forskjell på lyd. Og hva er forskjellen på Rhytm og Treble?

Bilder følger:

ScreenShot047.jpg

ScreenShot048.jpg

ScreenShot049.jpg

Link to comment
Share on other sites

De to knottene som ikke heter volum (tone, heter de vel på en epi sg), styrer tonen i pickupene, de tar vekk en hel haug diskant når du vrir dem til null-posisjon. De knottene som er øverst (nærmest hånda di) styrer volum og tone på Rythm-pickupen, de nederste knottene styrer treble-pickupen. De knottene som er nærmest rythm/treble-bryteren er volum, i allefall på Les Paul.

"Rythm og Treble"-bryteren velger mellom mikrofonene, rythm er den pickupen nærmest halsen, treble er den lengst vekk fra halsen. Står bryteren i midten, bruker du begge mikrofonene samtidig.

Prøv å skru tone-kontrollene helt ned, spill litt, og så skrur du dem opp igjen. Du bør virkelig kunne høre forskjell på disse to innstillingene... lykke til!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.