Web Analytics
Jump to content

Noen som spiller mandolin ?


Archangel
 Share

Recommended Posts

  • 3 months later...

eHH.... skjønte ikke den stemme greia deres.... har en mandolin her, men vet ikke hvordan man stemmer den. Har som tidligere nevnt denne stemmern min.... Gitar = 440 hz = a- dur---- Hva er da fiolin/mandolin....??

Link to comment
Share on other sites

En fiolin kan ha både 8 og 4 strenger.. Tror det er 4 strenger som er mest vanlig.

Har prøvd mandolin litt, og det er et ganske morsomt instrument! Ikke vanskelig å lære seg basistingene heller! (Grep altså..) Etter underkant av 1 min. kunne jeg G, D og A, og kunne slantre med på enkle 3-grepslåter! Enkelt som bare det! :D

Link to comment
Share on other sites

vanlig fele(fiolin) har 4 strenger. Hardingfele har 8, derav 4 understrenger som bare klinger med.. Det kan være flere steminger på fela, men mest vanlig er GDAE altså det omvendte av en bass.. samme med mandolinen, men den har 8 strenger, slik at to og to klinger likt. Jeg vill ikke si det er lettere å spille mandolin. man må jo ta akkorder på en egen måte da. Jeg har spilt bare lit, men det er ganske morsomt når man begynner å få det til..

Jeg har foresten en mandoguitar som har 12 strenger og stemt som vanlig gitar, men en oktav opp, og har selfølgelig mye korttere scala enn en gitar da.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
...Gitar = 440 hz = a- dur...

Heter ikke dur, det er skalaen. Bare en strøken A aka kammertone. Før har den vært både 437 hz og 430hz. Men nå er den altså 440 hz og er referansepunktet for alle de andre tonene. På mandolin er tonene akkurat de samme. Ikke at det egentlig er noen feil som du burde bry deg med at jeg har for lite nyttig å gjøre for å la være å rette på det..

Jeg har en mandolin men kan ikke spiller på den. Har stemt den som de fire lyseste på en gitar og bruker den egentlig bare til tull.

Hvis noen her har Cartoon Network og har sett Courage - The cowarldy dog så bruker jeg den mest til sånn som temasangen. Altså bare hyle til noen dustete hillbilly-akkordskjema eller hva man skal kalle det.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.