Web Analytics
Jump to content

Heisann, skal bestille gitar fra musiciansfriend..


Kim
 Share

Recommended Posts

Musiciansfriend.com shipper bare disse merkene her internasjonalt:

* Axman

* Black Label

* Digital Reference

* DR Pro

* Giardinelli

* Livewire

* Mitchell

* Musician's Gear

* Musician's Friend

* Proline

* Pulse

* Roadrunner

* Rogue

* Silver Creek

* Simmons

* Sound Percussion

* Sterling Audio

* Williams

Tenkte du på å kjøpe noe fra andre merker enn disse fra musiciansfriend.com, så må du enten glemme det, eller gå gjennom en del bry med å få det shippa til en 3.part i USA, som igjen shipper over til Norge. (Husker ikke hva det firmaet heter i farta, og det er sikkert flere enn ett også) Dette gjør da at fraktkostnadene blir enda høyere.

Hvis du kan si konkret hva du var ute etter så kan du nok få hjelp til å finne det rimelig andre steder også.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har handlet med Musiciansfriend, fikk varene sendt til en kompis i USA. Siden de har gratis frakt innenlands i USA for ordre over en viss størrelse så ble ikke det noen ekstrakostnad.

Det som var tungvint var at jeg måtte ringe inn ordren, kunne ikke sende dem en e-post med varenummer og antall og så bare bekrefte per telefon.

Godt fornøyd med varene ellers, men det vil jo selvsagt ta litt tid å få pakken, og husk å ta med fortollingsgebyr / mva med i regnestykket.

Jeg bestilte dog ikke gitar men div. rekvisita, ville kanskje vært litt mer skeptisk hvis det var gitar av et merke hvor kvaliteten var litt varierende.

Lars

Link to comment
Share on other sites

Det som var tungvint var at jeg måtte ringe inn ordren, kunne ikke sende dem en e-post med varenummer og antall og så bare bekrefte per telefon.

Pussig. Jeg har handlet som deg; sendt til bekjente i Statene, men for min del trengte jeg ikke å styre med å ringe MF. Hm, jaja.

Link to comment
Share on other sites

Om dere skal ha gibson, bør dere sjekke ut www.marksguitarloft.com

Det er brukte gitarer det går i, så om dere skal ha nytt så er det bare å hoppe over denne..

Jeg kjøpte en LP i fra denne karen, og jeg har aldri møtt en hyggeligere kar. Svarte på epost nesten med en gang, og var svært hjelpsom.

Gitaren kom frem meget godt pakket, og den var akkurat slik som han sa den skulle være.

Anbefales på det sterkeste!

Link to comment
Share on other sites

Okei, bare for å få litt klarhet i det her:

Hvis jeg bestiller en gitar for 1500$ fra Musiciansfriend (ca. 10.000 NOK), og bruker www.magnum.no for å få den hit, hvor mye må jeg da betale i alt med mva+++ (ca.)?

fins en kalkulator på magnum sine sider ;)

men tommelfingel regel er 10x dollarprisen (altså 15000), har vært tilnærma det hver eneste gang jeg har bestilt fra statene

Link to comment
Share on other sites

Om han bestiller en gitar til 10 000 er det vel litt drøyt å forvente en sluttpris på nærmere 15 000 vel?

Gitar + frakt i USA + mva + frakt til Norge

Dvs

10 000 + 0 + 2500 + 485 = 12 985

PS: Gitt at gitaren med kasse veier under 10kg og at du velger flyfrakt hos magnum. Bestilte en Gibson LP og den veide inn 9 kg (28 liter i volum) hos magnum.

Link to comment
Share on other sites

er som sagt bare mine erfaringer fra tidligere. har handla en hel del ganger fra denne junaiten, både små og store bestillinger fra 4-5000,- opp til 50 lapper, og det har vært tilnærma 10x hver eneste gang, såklart med litt slingringsmonn opp og ned.

med det sagt betaler du moms på frakten og. tar du det, og enda lavere dollarkursen i betraktning er det ikke 15k et veldig dårlig anslag når det ender opp litt over 13. alltid greit å beregne litt mer, siden det gjerne kommer med forsikring/gebyrer og slikt :)

Link to comment
Share on other sites

Nå er det vel litt subjektivt hva man betrakter som et greit anslag kanskje? Vil jo ikke kverrulere, men 2000 kr er en betydelig sum i lommeboka mi ihvertfall :)

Dessuten har ikke dollarkursen noe å si for annet enn hva du får for penga i statene. Bruker man 10 000 NOK så bruker man 10 000 NOK.

Moms på frakten gjelder bare for frakten i usa... Siden du betaler frakt til jetcarrier, som holder til i norge, er den norske momsen inkludert.

Om du skulle bestille slik at nettbutikken skulle sende deg varen direkte, må du derimot betale moms på frakten siden frakten er en del av varen du kjøper.

Forsikring vil koste 1.5% av varens verdi hos jetcarrier. I dette tilfellet 150 kr for en gitar til en verdi av 10 000 kr, men ellers inkluderer jetcarrier alle gebyrer i prisen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Har ikke oppgradert elektronikken, her er alt originalt. Husker det er fullsize pots inni der, men ikke så rent lite rotete satt sammen. Mer som et kråkereir i forhold til Gibson`en du deler bilde av. Kan ta et bilde senere og poste, så har du fasiten. Burde sikkert gjort noe, for det er et eller annet funky med måten volum/tonekontroller fungerer sammen. Bare ikke kommet så langt, de siste par dagene har den gamle DBZ`en fått tafsefingrene på seg. Kjøpt i i 2010 hos Powerguitar i Kristiansund. Kinaversjon, men mye å like. Grover tunere, ekte rosewood, en anstendig lønnetopp, perfekt kuttet oversaden (men sikkert plast?), jumbobånd, fullsize pots, coilsplit osv. Pickuper som er til å leve med. Tyngre enn den nevnte HB`en som har masse weight relief. Lav action uten buzzing, noe som er utrolig siden jeg finner fler bånd som er uenige med de andre....blir vel å tape den ned og planslipe i morgen Ville ikke vært redd for å kjøpe HB som et eksperiment, for halsene er som regel veldig bra men trenger ofte båndjobb for å bli skikkelig gode. Geniale moddeplattformer, men for min del er det mest for å få litt "feel" med ulike gitartyper uten å bruke 10-20K for hver en. Og ikke minst øve meg på diverse ting som involverer verktøy.  Har siktet meg inn på 1-2 litt mer "premium" gitarer som skal i samlingen etterhvert  
  • Interessant lesning.Jeg er nysjerrig på Harley Benton og kvaliteten på disse.Ikke at jeg har tenkt å kjøpe en selv,hehe,jeg har vel de gitarene jeg skal ha og er fornøyd med det.Men jeg har skrudd på en del billiggitarer oppigjennom tidene,og har vel dannet meg et bilde av hvordan det ser ut under den skinnende overflaten.Vet ikke om du tok noe bilde av elektronikken før du oppgraderte,men det hadde vært interressant å se hvordan det ser ut. Her er forøvrig et bilde av elektronikken på en Gibson:
  • Ser ut som det er kun i USA du kan få tak i dette.
  • Var redd den SC550-II ` en måtte kasseres etter å ha konstantert at halsen hadde en svak s-form når den ble forsøkt justert rett, men til min store overraskelse ble den veldig bra. Oversadelen var bare slengt nedi hakket uten å renske opp først, deretter hadde de kutta slottene. Tok den av, rensket og satte den i på ny. Da ble den marginalt lavere og et hakk under det jeg ville turt å file selv, men det fungerer helt perfekt. Og da kan det ikke bli bedre Båndene var så ujevne at gitaren ikke var spillbar uten ekstremt mye relief og kjempehøy action. Et bånd var mye høyere enn de andre til tross for at det tilsynelatende var forsøkt slipt allerede. Halsen ble ikke helt rett, som nevnt, ved å justere trussroden, så jeg satset på å kompensere med sliping av båndene. Her var det heldigvis masse å a av, og de er til og med rustfri. Holdt pusten etter at strengene var på, og kunne konstantere at den hadde fått ørlite relief av lasten strengene påførte. Action var svært lav, men - tadaa- ingen choking, unormal buzzing eller noe som helst. Det var ikke nødvendig å justere trussroden tilbake, halsen kom rett i stilling når strengene var spent opp. Justerte broa slik at action ved 1. streng havnet et sted mellom 1,25 og 1,5 og ca 1,75+ ved 6. Fungerte med lavere og, så jeg er veldig fornøyd med denne båndjobben - spesielt med et litt skremmende utgangspunkt. Tittet under pickup`ene og her hadde de på typisk Harley Benton-vis bomma med en skru slik at den stod nede i selve utsparingen. Får vel lime på en beta og bore et skikkelig hull. Ellers så pickupene forseggjorte ut med skikkelig strekkavlastning på kabel og 4 ledere til hver. Så her kan man sette opp coilsplitting om ønskelig. Alle hulrom er skjermet, og pot`ene er fullsize. Lønnetoppen ser ut til å være fullsize, men det er nok en veneer på toppen der igjen selv om den merkelig nok har en slående 3d-effekt. Gitaren låter bra akustisk og jeg høres sikkert dust ut når jeg påstår at disse Tesla-pickup`ene låter grisebra. Utrolig at denne gjengen klarer å selge en sånn haug med det som egentlig er kremdeler til den prisen - men det er dessverre ikke en ferdig gitar uten mye jobb når det er satt sammen på en sånn måte. Spesielt med tanke på at dette var erstatningen for et totalt vrak som ikke kunne reddes og gikk i retur. Vi vet jo at de får det til rett som det er - T-stylen jeg nevner over var nær perfekt i så måte (gitt bort til en ung musikkstudent som måtte flykte fra hjemlandet for et par måneder siden) og en TE40 Redblast (Filtertronsak)  hadde strøken hals og alle bånd sånn de skulle være. Nå må jeg bare få skaffet med en original Strat til samlingen. Og noe kult med floyd som den Solar`en nevnt over. Og få solgt den Big Muff Pi`en. Vi skjønner alle hvor dette bærer, ikke sant?          
  • Må innrømme at det har blitt noen flere Harley Benton siden åpningsinnlegget i denne tråden. Geniale gitarer å lære seg båndsliping og oppsett på, ikke så veldig stor risiko om noe skulle gå galt. Og man kan faktisk ha flaks å ende opp med et knallbra instrument etter litt jobb -  de fleste er ikke klare for bruk ut av esken. Paradoksalt nok er de dyreste jeg har kjøpt også de som kom mest uferdige. En Fusion II var ikke mulig å justere opp pga flere veldig ujevne bånd. Fikk tilbake en femhundrelapp og la ned litt arbeid på hals/bånd, og nå har den  veldig lav action uten noen problemer. Holder på med en SC550 II nå og her var første stopp å ta ut oversadelen, renske opp og montere den skikkelig. Noen fryktelig høye bånd, og har prøvd å justere halsen rett for å planslipe båndene men den er rett og slett litt s-formet når den rettes ut. Får bare slipe i vei og se hvor det bærer, kan vel kompensere mye med høyden på båndene tenker jeg. Målet er lav action og bittelitt relief, og jeg tror S-formen forsvinner da. Den låter ihvertfall overraskende bra, disse Tesla-pickup`ene er ikke til å kimse av. Med 5 HB-gitarer og en bass i samlingen tenker jeg det holder med det merket. Nå tør jeg ta for meg dyrere instrumenter om det skulle bli nødvendig   Sikler  på Solar, spesielt  A1.6FRC. Har ikke noe med floyd og aktiv elektronikk i samlingen, så det må bli neste. Kommer til å prøve å unngå å kjøpe gitarer uten rustfri bånd i fremtiden og Solar kommer med det. Alternativt må jeg lære meg å skifte bånd. Har jo noen HB med nikkelbånd jeg kan øve meg på  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.