Web Analytics
Jump to content

Hjelp med tabs


Recommended Posts

Hei!

Jeg trenger desperat litt hjelp med å lese/lære å spille tabs med flere tall samtidig. Jeg klarer meg fin når det er ett og ett tall bortover hele, men sliter når det kommer mange av gangen. Har dere en enkel måte å forklare meg dette på?

Takker på forhånd!

Og jeg må også si at dette var litt av et forum. Utrolig at jeg ikke har oppdaget det før. Nå kommer jeg nok til å bli en veldig ivrig gitarist fremover :)

Link to comment
Share on other sites

Hver linje er en streng. Hvert tall er ett bånd. Så hvis det er f. eks et 3 tall på nederste strek og 5 tall på de to under skal du holde fingrene på 3. bånd øverste streng, femte bånd på 2 og 3 streng. Altså en powercord.

Men ofte blir det veeeeldig sprik, i hvertfall med mine korte fingre. Og hvordan skal jeg da spille med høyre hånd?

Link to comment
Share on other sites

Jeg vil anbefale deg å lære deg stykker av tabulaturen i gangen, i stedet for å spille etter den. Da får du prøvd deg litt frem på egen hånd, i stedet for å kun ha øynene og konsentrasjonen på tabulaturen, og kan slik også lettere lære deg låta, altså få et innblikk i hvordan låta spilles. Å spille kun ut fra tab er ikke nødvendigvis alltid like bra, men tabs er fint til å plukke opp grunnstrukturen i låta :)

Link to comment
Share on other sites

Takk for tips!

Keg må si jeg er imponert over dere som klarer å spille alle tabsene. Det er jo så vanskelig med så mange av gangen..? Men jeg må jo bare trene på det og, så kommer det av seg selv etterhvert?

Klarer ikke å spille det så godt jeg heller. Jeg har lest hvordan man skal tyde tabs. Sliter med å spille de.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

jeg bare lurer på hvilken av som er den lyse strengen og hvilken som er den mørke på tamsa?? er det slik att den øverste er det mørke??? husker gitar læreren min teina en gang ett grep men da var den lyse øverst

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
  • Fylle på litt før forumet slettes Siden sist har jeg lært meg å planslipe bånd, og får det ganske greit til etterhvert. Gamle gitarer tas til nye høyder samtidig som action går motsatt vei...siste prosjekt var rustfri og det ble definitivt mer jobb men håndterbart. Har satt sammen et kit (bilde) som fikk full tlc på bånd og hals, og den ble faktisk utrolig fin å spille på. Grapthech oversadel og Gotoh låsbare stemmeskruer, og jeg begynner å like denne gitaren mer enn jeg hadde tenkt. Gitt at halsen ble så bra vurderer jeg sterkt å hive ut de (ok til å være billige) originale humbuckerene, og sette inn en Seymour Duncan SPH90 Phat Cat (P90 i humbuckerformat) i halsposisjon, og en Bare Knuckle Boot Camp True Grit ved broa. Vet, mye penger og galskap på en el cheapo gitar men siden den er i ferd med å bli elsket er det kanskje ikke så dumt? Pickupene er jo også flyttbare om det skulle bli aktuelt senere.. Hva tenker folket om å kombinere en singelcoil av denne typen i neck og sånn humbucker i bridge?
  • Øvet solist, dame 64 år søker gitarist. Ulike stilarter 😊
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.