Web Analytics
Jump to content

Elektronikk i en USA Stratocaster


stratocasterlove
 Share

Recommended Posts

Hva slags elektronikk er det vanlig at er i en standard usa stratocaster, da tenker jeg på potmeterne.

Altså , er det 2 like 250K pots og 1 volum pot?

Leste i stad på nettet at du ikke skulle bruke 250k pots hvis du hadde humbucker, men at du skulle bruke 500K, noen som vet noe om slike ting?

Drev å surra litt rundt på fender.com men jeg får ikke åpna .pdf.....

Link to comment
Share on other sites

Humbuckere blir som regel mer artikulerte når de brukes med 500K. Bruker du 250K blir de litt grumsete. I en gitar med single coils er det som regel 250K pots. (edit: men jeg hadde selv en gitar med single coils som var koblet til 500K potmetere. Og det fungerte da lell!)

Edited by Torh
Link to comment
Share on other sites

Hei Stratocasterlove!

Det er ikke noe som heter "du skal ikke bruke ...". Det er HVA du spiller og HVORDAN du spiller som avgjør hvilken motstand du bør velge for dine tone- og volum potmetre. 250K eller 500K forteller deg hvor høy "motstand" det er i potmetret. Dersom verdien er for lav, hindrer det pickup´ene å levere maximalt utgangssignal, mens dersom verdien er for høy, vil du miste "sensitiviteten" (hurtig nivåforandring fra null til full styrke) til potmetret. Prøv deg fram. Det er godt mulig at du velger en kombinasjon av forskjellige potmetre som passer deg og din spillestil. Og så er det jo så moro å skru gitar, da!

Lykke til -

Ketil

Link to comment
Share on other sites

Humbuckere blir som regel mer artikulerte når de brukes med 500K. Bruker du 250K blir de litt grumsete. I en gitar med single coils er det som regel 250K pots. (edit: men jeg hadde selv en gitar med single coils som var koblet til 500K potmetere. Og det fungerte da lell!)

Hm, vil ikke 250k heller låte mer definert enn 500k? Høyere motstand mot et allerede høyimpedant signal har skjeldent vist seg å hjelpe.

Vel, 250k/500k er ganske likegyldig, hvis du har en buffer i enden av kabelen hører du ingen forskjell. Steen Skrydstrup sa jo i går at han heller ville kjøpt en 25k eller 10k volumpedal enn en 250k selv til passive pickupper.

Jeg for min del putter 250k i alle passive gitarer jeg bytter noe på eventuellt 10k med en gang en aktiv pickup kommer inn i bildet.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.