Web Analytics
Jump to content

Elektronikk i en USA Stratocaster


stratocasterlove

Recommended Posts

Hva slags elektronikk er det vanlig at er i en standard usa stratocaster, da tenker jeg på potmeterne.

Altså , er det 2 like 250K pots og 1 volum pot?

Leste i stad på nettet at du ikke skulle bruke 250k pots hvis du hadde humbucker, men at du skulle bruke 500K, noen som vet noe om slike ting?

Drev å surra litt rundt på fender.com men jeg får ikke åpna .pdf.....

Link to comment
Share on other sites

Humbuckere blir som regel mer artikulerte når de brukes med 500K. Bruker du 250K blir de litt grumsete. I en gitar med single coils er det som regel 250K pots. (edit: men jeg hadde selv en gitar med single coils som var koblet til 500K potmetere. Og det fungerte da lell!)

Edited by Torh
Link to comment
Share on other sites

Hei Stratocasterlove!

Det er ikke noe som heter "du skal ikke bruke ...". Det er HVA du spiller og HVORDAN du spiller som avgjør hvilken motstand du bør velge for dine tone- og volum potmetre. 250K eller 500K forteller deg hvor høy "motstand" det er i potmetret. Dersom verdien er for lav, hindrer det pickup´ene å levere maximalt utgangssignal, mens dersom verdien er for høy, vil du miste "sensitiviteten" (hurtig nivåforandring fra null til full styrke) til potmetret. Prøv deg fram. Det er godt mulig at du velger en kombinasjon av forskjellige potmetre som passer deg og din spillestil. Og så er det jo så moro å skru gitar, da!

Lykke til -

Ketil

Link to comment
Share on other sites

Humbuckere blir som regel mer artikulerte når de brukes med 500K. Bruker du 250K blir de litt grumsete. I en gitar med single coils er det som regel 250K pots. (edit: men jeg hadde selv en gitar med single coils som var koblet til 500K potmetere. Og det fungerte da lell!)

Hm, vil ikke 250k heller låte mer definert enn 500k? Høyere motstand mot et allerede høyimpedant signal har skjeldent vist seg å hjelpe.

Vel, 250k/500k er ganske likegyldig, hvis du har en buffer i enden av kabelen hører du ingen forskjell. Steen Skrydstrup sa jo i går at han heller ville kjøpt en 25k eller 10k volumpedal enn en 250k selv til passive pickupper.

Jeg for min del putter 250k i alle passive gitarer jeg bytter noe på eventuellt 10k med en gang en aktiv pickup kommer inn i bildet.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
  • Via dette så endte jeg istedenfor opp med dette.   
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.