Web Analytics
Jump to content

For alle Øst-Finnmarkinger!


PerA
 Share

Recommended Posts

Workshop med Ole Staveteig, Igor Boiko og Sergej Manukjan.

I morgen, Fredag, og på Lørdag på Ofelas i Kirkenes!

--

Ja, jeg vet det er langt å reise, og jeg vet at det kort varsel. Men plutselig viste det seg at det bare var jeg og en kar til som var påmeldt, noe som i og for seg kunne vært koselig, men det hadde vært kult med flere deltakere.

Info om artistene:

http://www.rabarbrajam.no/artistene.php

http://www.olestaveteig.com

Ring 934 99 979 for påmelding.

Edited by Tarin
Link to comment
Share on other sites

Vel, vi var hele to stykker som var påmeldte. Ergo, en dag satt jeg med Igor Boiko, den andre med Ole Staveteig.

Igor var heelt syk. Kjempebra teknikk og en musikkforståelse av en annen verden. Lærte mye av han.

Han ville visstnok likt å ha meg som elev på musikkskolen sin i Moskva, og lovte å ta med en av lærebøkene sine (på engelsk) til neste år hvis de kom tilbake. Veldig trivelig kar, med flott smak i gitarmerke og musikk.

Han snakket også litt om hans syn på forholdet mellom teori, teknikk og å spille med feeling.

"Sett deg ned, pugg nøye og lær noe en gang, glem det etterpå. Fingrene og ørene vil "huske" det du har lært instiktivt. Musikk er om følelser. Du skal uttrykke deg med musikken som språk. Større innsyn i teorien og bedre teknikk er simpelthen større språkforståelse og 'ordforråd'."

Høres bra ut for meg. ;)

Ole var bakfull, men utrolig trivelig og full av gode råd. Han repeterte litt av det Igor hadde sagt dagen før, og klarte opp i problemer jeg hadde støtt på. Hadde mange lure triks, og gjorde meg oppmerksom på spillemåten min i større grad enn det jeg har vært før. Det viste seg at vi begge var fans av SRV, så Ole kom konstant med referanser til han. Man skulle tro at Ole bare kan tappe, men han behersket "vanlig" gitarspill vel så bra, og har en flott teknikk.

Igor var virkelig en inspirasjon, overveldende entusiastisk og sprudlende, og han gjorde seg ikke til en typisk "lærerskikkelse", han var forståelsesfull og sørget for at jeg hang med i svingene.

Ole var ikke like pedagogisk av seg, og som han sa når han repeterte noe av det Igor og jeg hadde jobbet med: "Husk, det er Igor som kan dette her skikkelig." Uansett var det fint å få litt repetisjon av en som snakket norsk og ikke gjennom en tolk, og siden Ole ikke var like finurlig av seg i teorikunnskapene og vi hadde samme "talemåte", ble det en veldig fin repetisjon og videreføring av det jeg hadde lært av Igor.

Det jeg ble lært, var å flytte skalaer (i hovedsak pentaton) i forskjellige posisjoner på halsen, noe som jeg trodde jeg kunne, men som det viste seg at jeg hadde lært meg totalt feil. Samtidig snakket vi om forskjellige akkordtyper, omvendinger av dem, og hvordan man lager mer avanserte akkorder. Jeg husker ikke terminologien, men det regner jeg med at jeg lærer en gang senere.

I tillegg snakket vi om hvilke akkorder som var for hver tone i en skala (jeg har tidligere spurt om det som "akkordskala" her på forumet) og om ii - V - I-progresjoner.

Bare synd at jeg ikke er gammel nok, slik at jeg kunne ha sett konserten.

EDIT:

Vedlegg: Bilde fra lokalavisa av meg og Igor Boiko.

post-95-1154379128_thumb.jpg

Edited by Tarin
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Må innrømme at det har blitt noen flere Harley Benton siden åpningsinnlegget i denne tråden. Geniale gitarer å lære seg båndsliping og oppsett på, ikke så veldig stor risiko om noe skulle gå galt. Og man kan faktisk ha flaks å ende opp med et knallbra instrument etter litt jobb -  de fleste er ikke klare for bruk ut av esken. Paradoksalt nok er de dyreste jeg har kjøpt også de som kom mest uferdige. En Fusion II var ikke mulig å justere opp pga flere veldig ujevne bånd. Fikk tilbake en femhundrelapp og la ned litt arbeid på hals/bånd, og nå har den  veldig lav action uten noen problemer. Holder på med en SC550 II nå og her var første stopp å ta ut oversadelen, renske opp og montere den skikkelig. Noen fryktelig høye bånd, og har prøvd å justere halsen rett for å planslipe båndene men den er rett og slett litt s-formet når den rettes ut. Får bare slipe i vei og se hvor det bærer, kan vel kompensere mye med høyden på båndene tenker jeg. Målet er lav action og bittelitt relief, og jeg tror S-formen forsvinner da. Den låter ihvertfall overraskende bra, disse Tesla-pickup`ene er ikke til å kimse av. Med 5 HB-gitarer og en bass i samlingen tenker jeg det holder med det merket. Nå tør jeg ta for meg dyrere instrumenter om det skulle bli nødvendig   Sikler  på Solar, spesielt  A1.6FRC. Har ikke noe med floyd og aktiv elektronikk i samlingen, så det må bli neste. Kommer til å prøve å unngå å kjøpe gitarer uten rustfri bånd i fremtiden og Solar kommer med det. Alternativt må jeg lære meg å skifte bånd. Har jo noen HB med nikkelbånd jeg kan øve meg på  
  • Er det noen som vet hvor man kan få tak i roasted pine emner som kan brukes til el kropp? Det eneste jeg har funnet er amerikanske sider der emne koster ca 1500,- kr men frakter er på 4000,-   Det eneste norske jeg har funnet er terrasse plank med det er for tynt og smalt. 
  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.