Web Analytics
Jump to content

Hva slags rom er best for trommeopptak?


Jakob
 Share

Recommended Posts

Hei. Bandet mitt skal ta opp noen sanger i nær fremtid, vi har gode øvingslokaler med alt av utstyr (kommunalt), men de har ikke så mye utvalg av rom. Vi har 3 forskjellige typer: Øvingsrom (temmelig uaktuelt, dårlig akustikk og lite rom). Studiorom, som er ganske godt lydisolert, men som dessverre er ganske lite. Konsertsal, som er stor, men som har ganske mye romklang (hugget ut i fjellet, med litt tepper osv). Vi er ikke helt sikre på om det er best å bruke studiorommet, med litt falsk klang kanskje, eller prøve salen. Hva tror dere ville vært best? Vi ønsker en tight trommelyd, men _ikke_ type heavy metal med triggere og 100 close-mic'er. Det er funkrock det er snakk om, så litt god romlyd hadde vært bra. Vi regner med å bruke Overheads, bass, skarp, evnt. rom-mic'er og evnt. tam-mic'er for å "fylle inn".

Kan legge til at salen låter ganske bra når man spiller trommene alene, men mistenker at det kan bli litt for mye klang for et studioopptak.

Link to comment
Share on other sites

Det viktigste kriteriet for trommeopptak er at det er over 3 m takhøyde. Noe lavere vil gi en pappkasselyd. Jeg ville uten tvil gått for salen. Husk at du close-mic'er, og at volumet rett ved mikken når du slår på tromma er mye, mye høyere enn klangen. Vil anta at klangen kun åpner lydbildet, og gir en luftighet som du må ha ei veldig dyr klangmaskin for å simulere. Har selv tatt opp i trommer i en diger sal av betong. Det ble utrolig bra lyd. Jeg satte opp en mic ca 15m på hver side av trommene, og brukte dette som effekt-klang (kryssfadet trommene med disse klangsporene, og la på phazer).

Lykke til.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.