Web Analytics
Jump to content

akustisk!


slabben

Recommended Posts

Tenkte jeg en dag skulle ha meg en skikkelig akustisk gitar. Har en temmelig gammal og slitt washburn gitar stående. Egentlig veldig god lyd, men tror intoneringa er feil. Er uansett keen på en til.

Martin sine gitarer har alltid vært aktuelle, men føler at de er utenfor min prisklasse. Er også keen på fender og gibson. Men fins det andre akustiske gitarer? (ja det gjør det nok helt sikkert:P)

Er mest ute etter en gitar med god, varm lyd. Gjerne lettspilt, men ikke nødvendig. God til blues, rock/softrock, pop om du vil:P

Hvilken elektrisk gitar jeg skal ha har vært printa i hodet i mange år nå, så jeg gjentar: Det er akustisk jeg er ute etter :)

Utelater prisklasse, mest for at alt skal bli tilgjengelig til å prøves. Så får jeg heller bestemme meg for pris senere

Link to comment
Share on other sites

Ayers lager veldig gode akustiskte gitarer til en "rimelig" penge. Sist jeg prøvde en av de billigere modellene ble jeg veldig imponert over lyden, og ikke minst spillbarheten. Halsen er veldig lik den man finner på el-gitarer. Prøvde med det samme en Martin, husker ikke hvilken modell, men Ayersen var på høyde med Martin-gitaren.

Så vidt jeg vet er det bare Tre45 som selger Ayers i Norge, men de sender sikkert gitaren til deg.

Link:

Tre45 om Ayers

Link to comment
Share on other sites

Besitter en Takamine EGM532SC som jeg er meget fornøyd med. Fåes bl.a. på sound1 for 4500,- Herlig lyd plugged!

plugged vel åmerke!! lyden unnplugd er ikke den lyden han som skal ha gitar etterlyser!

har den selv, og den er lettspilt og god på scenen!

jeg vil anbefale en larivee gitar.. kjempelyd og bra pris!

Link to comment
Share on other sites

Skulle gjerne sjekka ut Ayers, men blir litt langt å reise. Forutsetning er at jeg må ha prøvd den seff:P

Takamine har jeg alltid sett på som en typisk "billig-gitar", men skal sjekkes ut.

Larivee må og sjekkes ut. Aldri likt epiphone. Vet ikke hvorfor.

Det er ikke noe jeg skal bruke penger på nå uansett, men greit å vite hva jeg bør se etter i sjappene. Blir vel ikke før utpå høsten/nyåret at jeg evt kjøper noe.

Link to comment
Share on other sites

Takamine har jeg alltid sett på som en typisk "billig-gitar", men skal sjekkes ut.

Jeg er blitt fortalt at Takamine gitarer virkelig gjør et kvalitetssprang ved de "litt-mer-enn-nybegynner-prisede-gitarene" - den modellen jeg nevnte kostet opprinnelig 8000,- og burde være på den positive siden av Takamines gitarer. Selvsagt uten at jeg skal kunne gi en endelig bedømmelse for hvor relevant den opprinnelige prisen egentlig er for kvaliteten, til syvende og sist ;) Har du sjansen kan jeg varmt anbefale deg å prøve modellen i det minste :)

Edited by Torh
Link to comment
Share on other sites

Ja, det skal nok definitivt prøves. Mine egne "myter" må jo testes :P

takamine er absolutt ikke no billiggitarmerke! men man må nok betale endel ekstra for merke! (noeman ikke gjør med larivee) g serien (eller eg) som er prisat til 8000 vil jeg påstå at hadde lugget rundt 6000 hadde det ikke vært takamine (etter min mening da)

men har hørt rykter om at den takaminen med rør i preampen er fryktelig bra !

Link to comment
Share on other sites

Jeg vet at Morgan lager veldig bra akkustiske gitarer. Det finnes de ræva billigmodellene og de herlige "ikke fullt så billig" modellene. Kjøper du en morgan fra 4000 og oppover, har du en bra akkustisk gitar.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.