Web Analytics
Jump to content

akustisk!


slabben
 Share

Recommended Posts

Tenkte jeg en dag skulle ha meg en skikkelig akustisk gitar. Har en temmelig gammal og slitt washburn gitar stående. Egentlig veldig god lyd, men tror intoneringa er feil. Er uansett keen på en til.

Martin sine gitarer har alltid vært aktuelle, men føler at de er utenfor min prisklasse. Er også keen på fender og gibson. Men fins det andre akustiske gitarer? (ja det gjør det nok helt sikkert:P)

Er mest ute etter en gitar med god, varm lyd. Gjerne lettspilt, men ikke nødvendig. God til blues, rock/softrock, pop om du vil:P

Hvilken elektrisk gitar jeg skal ha har vært printa i hodet i mange år nå, så jeg gjentar: Det er akustisk jeg er ute etter :)

Utelater prisklasse, mest for at alt skal bli tilgjengelig til å prøves. Så får jeg heller bestemme meg for pris senere

Link to comment
Share on other sites

Ayers lager veldig gode akustiskte gitarer til en "rimelig" penge. Sist jeg prøvde en av de billigere modellene ble jeg veldig imponert over lyden, og ikke minst spillbarheten. Halsen er veldig lik den man finner på el-gitarer. Prøvde med det samme en Martin, husker ikke hvilken modell, men Ayersen var på høyde med Martin-gitaren.

Så vidt jeg vet er det bare Tre45 som selger Ayers i Norge, men de sender sikkert gitaren til deg.

Link:

Tre45 om Ayers

Link to comment
Share on other sites

Besitter en Takamine EGM532SC som jeg er meget fornøyd med. Fåes bl.a. på sound1 for 4500,- Herlig lyd plugged!

plugged vel åmerke!! lyden unnplugd er ikke den lyden han som skal ha gitar etterlyser!

har den selv, og den er lettspilt og god på scenen!

jeg vil anbefale en larivee gitar.. kjempelyd og bra pris!

Link to comment
Share on other sites

Skulle gjerne sjekka ut Ayers, men blir litt langt å reise. Forutsetning er at jeg må ha prøvd den seff:P

Takamine har jeg alltid sett på som en typisk "billig-gitar", men skal sjekkes ut.

Larivee må og sjekkes ut. Aldri likt epiphone. Vet ikke hvorfor.

Det er ikke noe jeg skal bruke penger på nå uansett, men greit å vite hva jeg bør se etter i sjappene. Blir vel ikke før utpå høsten/nyåret at jeg evt kjøper noe.

Link to comment
Share on other sites

Takamine har jeg alltid sett på som en typisk "billig-gitar", men skal sjekkes ut.

Jeg er blitt fortalt at Takamine gitarer virkelig gjør et kvalitetssprang ved de "litt-mer-enn-nybegynner-prisede-gitarene" - den modellen jeg nevnte kostet opprinnelig 8000,- og burde være på den positive siden av Takamines gitarer. Selvsagt uten at jeg skal kunne gi en endelig bedømmelse for hvor relevant den opprinnelige prisen egentlig er for kvaliteten, til syvende og sist ;) Har du sjansen kan jeg varmt anbefale deg å prøve modellen i det minste :)

Edited by Torh
Link to comment
Share on other sites

Ja, det skal nok definitivt prøves. Mine egne "myter" må jo testes :P

takamine er absolutt ikke no billiggitarmerke! men man må nok betale endel ekstra for merke! (noeman ikke gjør med larivee) g serien (eller eg) som er prisat til 8000 vil jeg påstå at hadde lugget rundt 6000 hadde det ikke vært takamine (etter min mening da)

men har hørt rykter om at den takaminen med rør i preampen er fryktelig bra !

Link to comment
Share on other sites

Jeg vet at Morgan lager veldig bra akkustiske gitarer. Det finnes de ræva billigmodellene og de herlige "ikke fullt så billig" modellene. Kjøper du en morgan fra 4000 og oppover, har du en bra akkustisk gitar.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hør med Roy Bang,( rbguitars) https://www.facebook.com/rbguitars2/  
  • Har ikke oppgradert elektronikken, her er alt originalt. Husker det er fullsize pots inni der, men ikke så rent lite rotete satt sammen. Mer som et kråkereir i forhold til Gibson`en du deler bilde av. Kan ta et bilde senere og poste, så har du fasiten. Burde sikkert gjort noe, for det er et eller annet funky med måten volum/tonekontroller fungerer sammen. Bare ikke kommet så langt, de siste par dagene har den gamle DBZ`en fått tafsefingrene på seg. Kjøpt i i 2010 hos Powerguitar i Kristiansund. Kinaversjon, men mye å like. Grover tunere, ekte rosewood, en anstendig lønnetopp, perfekt kuttet oversaden (men sikkert plast?), jumbobånd, fullsize pots, coilsplit osv. Pickuper som er til å leve med. Tyngre enn den nevnte HB`en som har masse weight relief. Lav action uten buzzing, noe som er utrolig siden jeg finner fler bånd som er uenige med de andre....blir vel å tape den ned og planslipe i morgen Ville ikke vært redd for å kjøpe HB som et eksperiment, for halsene er som regel veldig bra men trenger ofte båndjobb for å bli skikkelig gode. Geniale moddeplattformer, men for min del er det mest for å få litt "feel" med ulike gitartyper uten å bruke 10-20K for hver en. Og ikke minst øve meg på diverse ting som involverer verktøy.  Har siktet meg inn på 1-2 litt mer "premium" gitarer som skal i samlingen etterhvert  
  • Interessant lesning.Jeg er nysjerrig på Harley Benton og kvaliteten på disse.Ikke at jeg har tenkt å kjøpe en selv,hehe,jeg har vel de gitarene jeg skal ha og er fornøyd med det.Men jeg har skrudd på en del billiggitarer oppigjennom tidene,og har vel dannet meg et bilde av hvordan det ser ut under den skinnende overflaten.Vet ikke om du tok noe bilde av elektronikken før du oppgraderte,men det hadde vært interressant å se hvordan det ser ut. Her er forøvrig et bilde av elektronikken på en Gibson:
  • Ser ut som det er kun i USA du kan få tak i dette.
  • Var redd den SC550-II ` en måtte kasseres etter å ha konstantert at halsen hadde en svak s-form når den ble forsøkt justert rett, men til min store overraskelse ble den veldig bra. Oversadelen var bare slengt nedi hakket uten å renske opp først, deretter hadde de kutta slottene. Tok den av, rensket og satte den i på ny. Da ble den marginalt lavere og et hakk under det jeg ville turt å file selv, men det fungerer helt perfekt. Og da kan det ikke bli bedre Båndene var så ujevne at gitaren ikke var spillbar uten ekstremt mye relief og kjempehøy action. Et bånd var mye høyere enn de andre til tross for at det tilsynelatende var forsøkt slipt allerede. Halsen ble ikke helt rett, som nevnt, ved å justere trussroden, så jeg satset på å kompensere med sliping av båndene. Her var det heldigvis masse å a av, og de er til og med rustfri. Holdt pusten etter at strengene var på, og kunne konstantere at den hadde fått ørlite relief av lasten strengene påførte. Action var svært lav, men - tadaa- ingen choking, unormal buzzing eller noe som helst. Det var ikke nødvendig å justere trussroden tilbake, halsen kom rett i stilling når strengene var spent opp. Justerte broa slik at action ved 1. streng havnet et sted mellom 1,25 og 1,5 og ca 1,75+ ved 6. Fungerte med lavere og, så jeg er veldig fornøyd med denne båndjobben - spesielt med et litt skremmende utgangspunkt. Tittet under pickup`ene og her hadde de på typisk Harley Benton-vis bomma med en skru slik at den stod nede i selve utsparingen. Får vel lime på en beta og bore et skikkelig hull. Ellers så pickupene forseggjorte ut med skikkelig strekkavlastning på kabel og 4 ledere til hver. Så her kan man sette opp coilsplitting om ønskelig. Alle hulrom er skjermet, og pot`ene er fullsize. Lønnetoppen ser ut til å være fullsize, men det er nok en veneer på toppen der igjen selv om den merkelig nok har en slående 3d-effekt. Gitaren låter bra akustisk og jeg høres sikkert dust ut når jeg påstår at disse Tesla-pickup`ene låter grisebra. Utrolig at denne gjengen klarer å selge en sånn haug med det som egentlig er kremdeler til den prisen - men det er dessverre ikke en ferdig gitar uten mye jobb når det er satt sammen på en sånn måte. Spesielt med tanke på at dette var erstatningen for et totalt vrak som ikke kunne reddes og gikk i retur. Vi vet jo at de får det til rett som det er - T-stylen jeg nevner over var nær perfekt i så måte (gitt bort til en ung musikkstudent som måtte flykte fra hjemlandet for et par måneder siden) og en TE40 Redblast (Filtertronsak)  hadde strøken hals og alle bånd sånn de skulle være. Nå må jeg bare få skaffet med en original Strat til samlingen. Og noe kult med floyd som den Solar`en nevnt over. Og få solgt den Big Muff Pi`en. Vi skjønner alle hvor dette bærer, ikke sant?          
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.