Web Analytics
Jump to content

delay modeler


mojohead

Recommended Posts

jeg er hekta på analog og bånd-ekko, men den gamle space-echoen min er herpa for godt, så er på utkikk etter en delay modeler som kan gjøre noe av samme nytten.

har blitt tipset om line 6 DL4, Boss DD-20 gigadelay og Line 6 echopark.

hvilke av disse kan dere anbefale? Har dere noen andre tips?`

:o

Edited by mojohead
Link to comment
Share on other sites

Jeg hadde en line6 DL4 og solgte den. Hvar ganske så fornøyd med den. PEr i dag bruker jeg maestro echoplex. Tror Boss sin er like god. Du kunne jo også prøve T-rex evt tc sin delay. Virker kule de. Skal du være på den sikre siden, Kjøper du deg en tape echo i tillegg til enten en analog delay som maxon, ibanez, memory lane eller memory man.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en Space Echo(Se avatar)

Den boksen som etter min mening låter nærmest båndekko'n er Digitech DigiDelay(den blanke X-boksen) på tape sim.

Kunne du fortalt litt mer detaljert om den space echoen eller?

Hvordan er det i forhold til å tappe tempoet med denne? Er det noe footswitch mulighet?

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en Space Echo(Se avatar)

Den boksen som etter min mening låter nærmest båndekko'n er Digitech DigiDelay(den blanke X-boksen) på tape sim.

Kunne du fortalt litt mer detaljert om den space echoen eller?

Hvordan er det i forhold til å tappe tempoet med denne? Er det noe footswitch mulighet?

Space ecko'n er en fantastisk sak! Den har en varme i lyden som alt annet enn andre båndekkoer bare kan se langt etter. Men reverben kunne vært bedre, så den bruker jeg ikke. Men som delay så er den helt thuper!!

Jeg er stor tilhenger av det praktiske ved tap-tempo, men det er en finesse som desverre ikke finnes på denne.

Det er en umulighet å få det til fordi ekkotiden endres ved å trinnløst regulere hastigheten på båndet.

Dessuten så kan det at delayen ikke er 100% i time være med på å farge hele lydbildet på en kul måte.

Ellers så er det justering for intensitet(altså antall ekko) og tone.

Fotbryter til å slå ekko av og på.

Det er 4 forskjellige delayer på den.

Forøvrig så er min en av de første maskiner av denne typen som kom til Norge. Den ble kjøpt av min far hos Stordahl musikk i Moss i -75 og den er 100% strøken! Problemet med brukte båndekkoer er ofte at de drar ujevnt. Og det er ikke noe videre vakkert å høre på!

Og dersom noen i det hele tatt tenker på å spørre om å få kjøpe den, så kan du ta den summen du ser for deg at jeg skal ha - og doble den! DA kan du spørre :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.