Web Analytics
Jump to content

delay modeler


mojohead
 Share

Recommended Posts

jeg er hekta på analog og bånd-ekko, men den gamle space-echoen min er herpa for godt, så er på utkikk etter en delay modeler som kan gjøre noe av samme nytten.

har blitt tipset om line 6 DL4, Boss DD-20 gigadelay og Line 6 echopark.

hvilke av disse kan dere anbefale? Har dere noen andre tips?`

:o

Edited by mojohead
Link to comment
Share on other sites

Jeg hadde en line6 DL4 og solgte den. Hvar ganske så fornøyd med den. PEr i dag bruker jeg maestro echoplex. Tror Boss sin er like god. Du kunne jo også prøve T-rex evt tc sin delay. Virker kule de. Skal du være på den sikre siden, Kjøper du deg en tape echo i tillegg til enten en analog delay som maxon, ibanez, memory lane eller memory man.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en Space Echo(Se avatar)

Den boksen som etter min mening låter nærmest båndekko'n er Digitech DigiDelay(den blanke X-boksen) på tape sim.

Kunne du fortalt litt mer detaljert om den space echoen eller?

Hvordan er det i forhold til å tappe tempoet med denne? Er det noe footswitch mulighet?

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en Space Echo(Se avatar)

Den boksen som etter min mening låter nærmest båndekko'n er Digitech DigiDelay(den blanke X-boksen) på tape sim.

Kunne du fortalt litt mer detaljert om den space echoen eller?

Hvordan er det i forhold til å tappe tempoet med denne? Er det noe footswitch mulighet?

Space ecko'n er en fantastisk sak! Den har en varme i lyden som alt annet enn andre båndekkoer bare kan se langt etter. Men reverben kunne vært bedre, så den bruker jeg ikke. Men som delay så er den helt thuper!!

Jeg er stor tilhenger av det praktiske ved tap-tempo, men det er en finesse som desverre ikke finnes på denne.

Det er en umulighet å få det til fordi ekkotiden endres ved å trinnløst regulere hastigheten på båndet.

Dessuten så kan det at delayen ikke er 100% i time være med på å farge hele lydbildet på en kul måte.

Ellers så er det justering for intensitet(altså antall ekko) og tone.

Fotbryter til å slå ekko av og på.

Det er 4 forskjellige delayer på den.

Forøvrig så er min en av de første maskiner av denne typen som kom til Norge. Den ble kjøpt av min far hos Stordahl musikk i Moss i -75 og den er 100% strøken! Problemet med brukte båndekkoer er ofte at de drar ujevnt. Og det er ikke noe videre vakkert å høre på!

Og dersom noen i det hele tatt tenker på å spørre om å få kjøpe den, så kan du ta den summen du ser for deg at jeg skal ha - og doble den! DA kan du spørre :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
  • Siste aktive tråder

    • Må innrømme at det har blitt noen flere Harley Benton siden åpningsinnlegget i denne tråden. Geniale gitarer å lære seg båndsliping og oppsett på, ikke så veldig stor risiko om noe skulle gå galt. Og man kan faktisk ha flaks å ende opp med et knallbra instrument etter litt jobb -  de fleste er ikke klare for bruk ut av esken. Paradoksalt nok er de dyreste jeg har kjøpt også de som kom mest uferdige. En Fusion II var ikke mulig å justere opp pga flere veldig ujevne bånd. Fikk tilbake en femhundrelapp og la ned litt arbeid på hals/bånd, og nå har den  veldig lav action uten noen problemer. Holder på med en SC550 II nå og her var første stopp å ta ut oversadelen, renske opp og montere den skikkelig. Noen fryktelig høye bånd, og har prøvd å justere halsen rett for å planslipe båndene men den er rett og slett litt s-formet når den rettes ut. Får bare slipe i vei og se hvor det bærer, kan vel kompensere mye med høyden på båndene tenker jeg. Målet er lav action og bittelitt relief, og jeg tror S-formen forsvinner da. Den låter ihvertfall overraskende bra, disse Tesla-pickup`ene er ikke til å kimse av. Med 5 HB-gitarer og en bass i samlingen tenker jeg det holder med det merket. Nå tør jeg ta for meg dyrere instrumenter om det skulle bli nødvendig   Sikler  på Solar, spesielt  A1.6FRC. Har ikke noe med floyd og aktiv elektronikk i samlingen, så det må bli neste. Kommer til å prøve å unngå å kjøpe gitarer uten rustfri bånd i fremtiden og Solar kommer med det. Alternativt må jeg lære meg å skifte bånd. Har jo noen HB med nikkelbånd jeg kan øve meg på  
    • Er det noen som vet hvor man kan få tak i roasted pine emner som kan brukes til el kropp? Det eneste jeg har funnet er amerikanske sider der emne koster ca 1500,- kr men frakter er på 4000,-   Det eneste norske jeg har funnet er terrasse plank med det er for tynt og smalt. 
    • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
    • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
    • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • http://www.BILDELERstore.co.no

  • Støtt driften av GitarNorge


  • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.