Web Analytics
Gå til innhold
  • Bli medlem

1 års drift av Gitarnorge.no - en oppsummering


007

Vi i Content365 AS har nå drevet Gitarnorge.no i over ett år, og vil komme med en kort status på ting - og hvordan det første året har vært - og hvor veien går videre.

Vi har lang erfaring i å drive nettsteder – vi driver et hundretalls nettsider – og har mer eller mindre ganske god kontroll på det tekniske. Men dette forumet var helt spesielt, med et noe intrikat oppsett med tanke på programvare, og noe spesielle servere ting var satt opp på.

 

Men vi landet på beina, som så ofte før. Men det som vi var mest spente på, var om vi beholdt brukerne – og om dem satte pris på endringene vi gjorde. Jeg må si at jeg er særdeles overrasket, glad – og ikke minst stolt – over at brukerne har holdt ut, og gått foran for å gjøre GitarNorge til det det er i dag. Teknologi, servere og kode er bare et verktøy – uten brukerne hadde vi aldri hatt sjansen!

 

En stor takk også til moderatorene som har gjort en særdeles god jobb. Ingen nevnt og ingen glemt - en stor takk til dere alle!

 

Så - for å kunne holde dette forumet flytende, så har vi måtte gjøre noen grep. Det var, og er fremdeles ikke, nok inntekter til å kunne forsvare hvordan ting var før. Vi har måtte ut å selge annonseplass, og vi har fortsatt med støttemedlemskap for dem som vil ha annonsefri tilgang (og noen andre fordeler, se mer om det her). I tillegg har vi drevet aktivt med content marketing, som er noe av det vi i Content 365 AS kan aller best. Det betyr så enkelt som at noen betaler en liten sum, mot at vi plasserer en lenke eller annen reklame i en artikkel, for å spre budskapet til kunden. Dette er vi nok nødt til å gjøre mer av i tiden fremover, for å kunne få noe igjen for hva det koster å holde forumet i live. Et eksempel på dette er når vi plasserer en lenke til for eksempel en side som omhandler nyeste casino eller mer eller mindre håpløse gitarer - eller hva det måtte være. Det viktigste for oss, er at det er relevant for brukerne. 

 

Så skal vi passe på at det ikke blir for mye, og at vi prøver å holde det mest mulig innenfor temaet vi ønsker det skal være; musikk generelt - og gitar spesielt. 

 

Jeg er dog ikke bekymret for fremtiden. Vi har økonomi til å holde forumet i gang i lang tid, så lenge våre brukere og medlemmer ønsker det. Og det kommer vi til å gjøre – og vi tenker langsiktig.

 

Det er forøvrig utrolig gøy at noe som “gammelt” som et forum på internett, fremdeles har livets rett, i kampen mot Facebook og andre sosiale medier. Det tror jeg er kun medlemmenes fortjeneste - det er dem som har bygd dette forumet, med saklige (og mindre saklige) kommentarer, innlegg og nyttig kunnskap - ispedd en herlig dose humor, som jeg må ha min daglige “fiks” av.

 

Og jeg er veldig trygg på at GitarNorge også eksisterer også i fremtiden, men om det kommer endringer? Ja, det gjør det nok - vi skal prøve å endre oss i takt med tiden. Vi kommer til å poste flere artikler i databasen, som for eksempel den vi nylig postet om mer eller mindre håpløse gitarer.

 

Vi sees på forumet!

 

Bjørnar / 007


  • Liker 4


Brukertilbakemelding

Anbefalte kommentarer

Det er ingen kommentarer å vise.


×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.