Web Analytics
Jump to content

Åtte spesielle gitarer - del 1


007

Internett bare gir og gir! Det florerer av kreative (og noen ganger borderline gale mennesker) som lager egne gitarer – og som ikke går av veien for å skille seg ut. Vi presenterer her et lite knippe av disse gitarene. Det finnes en hel vanvittig haug av slike gitarer, men vi har plukket ut noen få i første rekke.

Nå er jeg ingen gitarist, og har ikke forutsetning for å mene noe om det tekniske til disse gitarene, og hvordan dem vil være å spille på. Men oppmerksomhet og markedsføring kan jeg litt om, og disse gitarene vil åpenbart skille seg ut i mengden.

1. Pistol-gitar

Først ut, er en "Colt" - den velkjente pistolfabrikaten. Det er uvisst om det er en offisiell gitar fra Colt - men tøff er den - og åpenbart en gitar for låter som "Annie, get your gun" og AC/DC sin "Big Gun".

coltpeacemaker-300x195.jpg

2. Maskingevær

Og mens vi er inne på våpen, så er det denne maskingeværgitaren, hvor du mer eller mindre kan skyte ut notene...

GunGuitar-300x145.jpg

Jeg er usikker på hvor "kult" dette er, men det er i alle fall kreativt.

3. Sverd

Litt “snillere” våpen, har vi her. Etter at Toto har brukt sverd på stort sett hvert eneste cover siden de startet i 1978, er sverd noe jeg bare forbinder med Toto.. Hadde dette vært noe for Steve Lukather? Nei, det hadde faktisk ikke det. Det ser latterlig ut.

Sword-truefire-300x241.jpg

4. Lego

Er du litt mer av den lekne sorten, kan kanskje en gitar bygget i Lego være noe for deg? Jeg er høyst usikker på båndene her, så dette er en noe anerledes fretless. Både Dweezil Zappa, og hans noe mer berømte far, Frank, har brukt fretless innimellom. Men ikke bygget av Lego.

lego-guitar-300x223.jpg

Men det er lett å få tak i deler da. Og delene er jo et helsikke å trø på. Og antakelig å spille på også.

5. Den speilvendte. Med ergonomisk utfordring.

Er du likegyldig til om gitaren er ment for høyre- eller venstrehendte? Da kan kanskje dette være noe for deg. Helt ærlig? Dette er kanskje den av disse gitarene som ser verst ut. Helt ubrukelig, og vektfordeling og ergonomien ser totalt ubrukelig ut. Hva slags idé var dette?

mirror-guitar-175x300.jpg

6. Jahn Teigens skjelett-gitar?

Salige Jahn Teigen kunne kanskje ha brukt denne? Den hadde stått bra til skjelettdrakten (som du kan lese mer om her). Jeg har litt vanskelig for å se bruksområdet til denne, men det kunne nok vært en effekt i et show fra Alice Cooper?

skeletar_horizon-300x84.jpg

7. PacMan- gitaren!

Som gammel gamer på 80- og 90-tallet, er dette min desiderte favoritt, Pac-Man-gitaren:

pacman-smosh-185x300.jpg

Som alle andre gamere, så har jeg også hatt min runde på norske spilleautomater på nett. Jeg er definitivt bedre i PacMan!

8. Norsemens guitar - ekte vikinggitar!

Og jeg avslutter med noe som ser både litt norsk ut, og også ikke så verst troverdig heller:

thorguitar-225x300.jpg

Både omgivelsene, og følelsen av Viking-sverd, gjør at dette er noe jeg faktisk kunne tenkt meg å prøve. Denne ser ikke så verst ut!

Nå er åpenbart disse (de fleste) laget for å være noe annet enn praktiske og gode gitarer. Men det er morsomt med spesielle gitarer, og vi lager gjerne en ny artikkel om flere gitarer.

Alle bildene er hentet fra Playguitar og inspirert av denne posten her: https://playguitar.com/50-bizarre-guitars

Edited by 007

User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.


 • Forum Statistics

  40.3k
  Total Topics
  731.7k
  Total Posts
 • Member Statistics

  13,147
  Total Members
  1,734
  Most Online
  deadline_
  Newest Member
  deadline_
  Joined
 • Who's Online   1 Member, 0 Anonymous, 7 Guests (See full list)

 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.