Web Analytics
Jump to content

Åtte spesielle gitarer - del 1


007

Internett bare gir og gir! Det florerer av kreative (og noen ganger borderline gale mennesker) som lager egne gitarer – og som ikke går av veien for å skille seg ut. Vi presenterer her et lite knippe av disse gitarene. Det finnes en hel vanvittig haug av slike gitarer, men vi har plukket ut noen få i første rekke.

Nå er jeg ingen gitarist, og har ikke forutsetning for å mene noe om det tekniske til disse gitarene, og hvordan dem vil være å spille på. Men oppmerksomhet og markedsføring kan jeg litt om, og disse gitarene vil åpenbart skille seg ut i mengden.

1. Pistol-gitar

Først ut, er en "Colt" - den velkjente pistolfabrikaten. Det er uvisst om det er en offisiell gitar fra Colt - men tøff er den - og åpenbart en gitar for låter som "Annie, get your gun" og AC/DC sin "Big Gun".

coltpeacemaker-300x195.jpg

2. Maskingevær

Og mens vi er inne på våpen, så er det denne maskingeværgitaren, hvor du mer eller mindre kan skyte ut notene...

GunGuitar-300x145.jpg

Jeg er usikker på hvor "kult" dette er, men det er i alle fall kreativt.

3. Sverd

Litt “snillere” våpen, har vi her. Etter at Toto har brukt sverd på stort sett hvert eneste cover siden de startet i 1978, er sverd noe jeg bare forbinder med Toto.. Hadde dette vært noe for Steve Lukather? Nei, det hadde faktisk ikke det. Det ser latterlig ut.

Sword-truefire-300x241.jpg

4. Lego

Er du litt mer av den lekne sorten, kan kanskje en gitar bygget i Lego være noe for deg? Jeg er høyst usikker på båndene her, så dette er en noe anerledes fretless. Både Dweezil Zappa, og hans noe mer berømte far, Frank, har brukt fretless innimellom. Men ikke bygget av Lego.

lego-guitar-300x223.jpg

Men det er lett å få tak i deler da. Og delene er jo et helsikke å trø på. Og antakelig å spille på også.

5. Den speilvendte. Med ergonomisk utfordring.

Er du likegyldig til om gitaren er ment for høyre- eller venstrehendte? Da kan kanskje dette være noe for deg. Helt ærlig? Dette er kanskje den av disse gitarene som ser verst ut. Helt ubrukelig, og vektfordeling og ergonomien ser totalt ubrukelig ut. Hva slags idé var dette?

mirror-guitar-175x300.jpg

6. Jahn Teigens skjelett-gitar?

Salige Jahn Teigen kunne kanskje ha brukt denne? Den hadde stått bra til skjelettdrakten (som du kan lese mer om her). Jeg har litt vanskelig for å se bruksområdet til denne, men det kunne nok vært en effekt i et show fra Alice Cooper?

skeletar_horizon-300x84.jpg

7. PacMan- gitaren!

Som gammel gamer på 80- og 90-tallet, er dette min desiderte favoritt, Pac-Man-gitaren:

pacman-smosh-185x300.jpg

Som alle andre gamere, så har jeg også hatt min runde på norske spilleautomater på nett. Jeg er definitivt bedre i PacMan!

8. Norsemens guitar - ekte vikinggitar!

Og jeg avslutter med noe som ser både litt norsk ut, og også ikke så verst troverdig heller:

thorguitar-225x300.jpg

Både omgivelsene, og følelsen av Viking-sverd, gjør at dette er noe jeg faktisk kunne tenkt meg å prøve. Denne ser ikke så verst ut!

Nå er åpenbart disse (de fleste) laget for å være noe annet enn praktiske og gode gitarer. Men det er morsomt med spesielle gitarer, og vi lager gjerne en ny artikkel om flere gitarer.

Alle bildene er hentet fra Playguitar og inspirert av denne posten her: https://playguitar.com/50-bizarre-guitars

Edited by 007

User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.


 • Forum Statistics

  40.3k
  Total Topics
  732.1k
  Total Posts
 • Member Statistics

  13,233
  Total Members
  1,734
  Most Online
  OlleOlle
  Newest Member
  OlleOlle
  Joined
 • Who's Online   1 Member, 0 Anonymous, 6 Guests (See full list)

 • Siste aktive tråder

  • Hei.En nyere brukt standard i god stand går for ti-tolv tusen.Så kan man begynne å trekke fra for båndslitasje,reparert halsbrudd,finish, osv.Det er heller ingen fordel at originale deler er byttet ut.Så det spørs  hvordan den er å spille på,(halsprofil,setup,lyd...) dvs. om kjøperen liker den,og er villig til å betale det du forlanger.Og som alltid i en annonse:Bilder,bilder,bilder.. (En brukt Special går for 6-7 tusen og dette er veldig gode gitarer,de er bare ikke så forseggjort som Standard med blank lakk,binding,inlays osv.) Skal kjøperen ha en SG,velger han/hun en gitar i god stand eller en som er modifisert og med reparert halsbrudd?Hmmm.... Tror ikke du får mer enn 5.000,men du kan jo prøve med 7. Lykke til 🙂
  • Hei Noen erfaringer her? Postivt? Negativt? Er kabinettet stort nok for et 25kvm øvingslokale? Spiller stort sett rock, metal og mye forskjellig mellom. 
  • Her kan dere høre lyden i gitaren. Jeg spiller uten plekter på en Fender Mustang 2 forsterker    
  • Det @CastorFiber sa. Forskjellene mellom merker som produseres på tilsynelatende samme fabrikker eller i samme land er som oftest to ting: Kvaliteten på delene som brukes, og hvor nøyaktig kvalitetskontrollen er. Generelt er det null poeng i å basere en avgjørelse på hvilken fabrikk et instrument produseres i.   Når det gjelder Morgan generelt så er det vanskelig å si noe objektivt om hva et instrument er verdt, men jeg har testet en del Morgan gjennom årene, og eid minst én Morgan-gitar, og kvaliteten er slett ikke verst, spesielt i nyere tid. Jeg vil ikke personlig sammenligne dem med Harley Benton i alle fall. Så hvis det ikke absolutt må stå Fender eller Gibson på headstock tror jeg de er vel verdt en kikk. Det beste er selvsagt å teste før du kjøper, men de fleste nettbutikker har gode returordninger (som oftest 30 dager fri retur), så risikoen er liten uansett.
  • Hey, Jeg har ikke all verdens erfaring med Morgan gitarer.. men kjøpte nylig en Morgan på Finn av typen "Morgan W420SE". En Parlor-størrelse gitar. Jeg har aldri eid en Morgan-gitar før men har alltid hatt litt fordommer mot de (billig Kina-gitarer  ) Men denne gitaren viste seg å være en fantastisk gitar. Prøver fortsatt å finne ut litt mer om den, men det ser ut til at den er heltre både topp, sider og bunn hvorav sider og bunn er av Mahogny og toppen virker å være gran. Lyden jeg får av denne gitaren er også helt fantastisk både tilkoblet og ikke. Klarer ikke finne tilsvarende den jeg har noe som helst sted så den kan virke å være spesiallaget på noe vis, hvilket ville forklare den høye kvaliteten den virker å ha. Men dersom noen er ute etter en god Morgan vil jeg anbefale denne: https://gitarsenteret.no/morgan-w-420-se.html  
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.