Web Analytics
Gå til innhold
  • Bli medlem

Åtte spesielle gitarer - del 1


007

Internett bare gir og gir! Det florerer av kreative (og noen ganger borderline gale mennesker) som lager egne gitarer – og som ikke går av veien for å skille seg ut. Vi presenterer her et lite knippe av disse gitarene. Det finnes en hel vanvittig haug av slike gitarer, men vi har plukket ut noen få i første rekke.

Nå er jeg ingen gitarist, og har ikke forutsetning for å mene noe om det tekniske til disse gitarene, og hvordan dem vil være å spille på. Men oppmerksomhet og markedsføring kan jeg litt om, og disse gitarene vil åpenbart skille seg ut i mengden.

1. Pistol-gitar

Først ut, er en "Colt" - den velkjente pistolfabrikaten. Det er uvisst om det er en offisiell gitar fra Colt - men tøff er den - og åpenbart en gitar for låter som "Annie, get your gun" og AC/DC sin "Big Gun".

coltpeacemaker-300x195.jpg

2. Maskingevær

Og mens vi er inne på våpen, så er det denne maskingeværgitaren, hvor du mer eller mindre kan skyte ut notene...

GunGuitar-300x145.jpg

Jeg er usikker på hvor "kult" dette er, men det er i alle fall kreativt.

3. Sverd

Litt “snillere” våpen, har vi her. Etter at Toto har brukt sverd på stort sett hvert eneste cover siden de startet i 1978, er sverd noe jeg bare forbinder med Toto.. Hadde dette vært noe for Steve Lukather? Nei, det hadde faktisk ikke det. Det ser latterlig ut.

Sword-truefire-300x241.jpg

4. Lego

Er du litt mer av den lekne sorten, kan kanskje en gitar bygget i Lego være noe for deg? Jeg er høyst usikker på båndene her, så dette er en noe anerledes fretless. Både Dweezil Zappa, og hans noe mer berømte far, Frank, har brukt fretless innimellom. Men ikke bygget av Lego.

lego-guitar-300x223.jpg

Men det er lett å få tak i deler da. Og delene er jo et helsikke å trø på. Og antakelig å spille på også.

5. Den speilvendte. Med ergonomisk utfordring.

Er du likegyldig til om gitaren er ment for høyre- eller venstrehendte? Da kan kanskje dette være noe for deg. Helt ærlig? Dette er kanskje den av disse gitarene som ser verst ut. Helt ubrukelig, og vektfordeling og ergonomien ser totalt ubrukelig ut. Hva slags idé var dette?

mirror-guitar-175x300.jpg

6. Jahn Teigens skjelett-gitar?

Salige Jahn Teigen kunne kanskje ha brukt denne? Den hadde stått bra til skjelettdrakten (som du kan lese mer om her). Jeg har litt vanskelig for å se bruksområdet til denne, men det kunne nok vært en effekt i et show fra Alice Cooper?

skeletar_horizon-300x84.jpg

7. PacMan- gitaren!

Som gammel gamer på 80- og 90-tallet, er dette min desiderte favoritt, Pac-Man-gitaren:

pacman-smosh-185x300.jpg

Som alle andre gamere, så har jeg også hatt min runde på norske spilleautomater på nett. Jeg er definitivt bedre i PacMan!

8. Norsemens guitar - ekte vikinggitar!

Og jeg avslutter med noe som ser både litt norsk ut, og også ikke så verst troverdig heller:

thorguitar-225x300.jpg

Både omgivelsene, og følelsen av Viking-sverd, gjør at dette er noe jeg faktisk kunne tenkt meg å prøve. Denne ser ikke så verst ut!

Nå er åpenbart disse (de fleste) laget for å være noe annet enn praktiske og gode gitarer. Men det er morsomt med spesielle gitarer, og vi lager gjerne en ny artikkel om flere gitarer.

Alle bildene er hentet fra Playguitar og inspirert av denne posten her: https://playguitar.com/50-bizarre-guitars

Endret av 007
Brukertilbakemelding

Anbefalte kommentarer

Det er ingen kommentarer å vise.


×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.