Web Analytics
Jump to content

Lydkort/mic/hjemmestudio


Recommended Posts

Jeg har tenkt å investere i litt opptaksutstyr og tror jeg har bestemt meg for en PC basert løsning. I første omgang skal jeg kjøpe lydkort og en mikrofon med stativ og kabler. Jeg har letet litt rundt på nettet og funnet to lydkort i passe prisklasse:

M-Audio FireWire 410/1814

Echo Gina/Layla 3G

En firewire løsning er klart meg fleksibelt, spesielt om en skal gå over til bærbar senere.

På mikrofonsiden tenkte eg å begynne med en StudioProjects B1 til å ta opp både vokal og gitar. I utgangspunktet trenger jeg bare å ta opp gitar og vokal, tenkte å programmere trommer og bass. Begge lydkortene har innebygde mic-preamper med fantommating og jeg tenker det holder med disse til å begynne med.

Har noen kommentarer/erfaringer til/med et slikt oppsett? Er det noe mer jeg trenger? Finnes det andre produkter dere vil annbefale istedenfor de jeg har tenkt på?

På forhånd takk!

Edited by Eclipse
Link to comment
Share on other sites

Dette skulle være akkurat det du trenger. Gode lydkort og en bra mic. Har aldri fått teste M-audio, men Echo har jeg gode erfaringer med; veldig stabil og høy lydkvalitet. Vil anta at disse kortene er bra begge to.

Også trenger du et program for å ta opp og programmere i da...

Lykke til!

Link to comment
Share on other sites

La oss si att jeg også kjøper ett av disse to lydkortene, jeg har også sett på M-Audio Delta 66!

Så har jeg en Shure SM 57 liggende her en plass, er jeg da ready to go?

Eller trenger jeg og kjøpe mic preamp?

Og hvis jeg skal bruke POD, hvordan skal den da kobles?

Link to comment
Share on other sites

Det finnes det tusner av. Spør i en musikkbutikk du. Det finnes alltid et eller annet tilbud.. Men hvis du skal ta opp vokal/akustisk gitar kan det lønne seg med en kondensatormikrofon for det formålet. Denne kan også brukes på gitaramp, hvis du ikke spiller veldig høyt riktignok...

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.