Web Analytics
Gå til innhold
  • Bli medlem

Innkjøp av akustisk gitar, nybegynner!


Spzh

Anbefalte innlegg

Hei!

Jeg tror jeg skal kjøpe meg en gitar for å lære et instrument og for å spille litt hjemme. Har ingen store ambisjoner med gitarspillingen, da jeg har veldig mye annet å foreta meg også. Jeg har sett en god del rundt på internett, og har funnet noen pakker som kan være aktuelle. Jeg skulle gjerne prøvd ut disse i butikken selv, men jeg bor ganske langt unna noen anstendig gitarbutikk hvor folk har peiling. I tillegg har jeg jo ikke peiling på hva som er bra eller ikke...

http://www.sound1.no/index.html?http&&&www...Produkt_ID=3325

Ephiphone DR-90 gitarpakke. Koster kr 1490,- på Sound1.

http://www.sound1.no/index.html?http&&&www...Produkt_ID=3178

Fender DG-5 gitarpakke. Koster kr 1290,- på Sound1.

http://www.sound1.no/index.html?http&&&www...Produkt_ID=1385

Yamaha F310P gitarpakke. Koster 1495,- på Sound1.

http://www.riff.no/butikk/product_info.php...products_id=751

Ibanez V-50 Jam Pack. Kr 1495,- på Riff.

Er det en eller flere av disse dere vet eller tror er bedre enn de andre? Eller kanskje har dere noen helt andre gitarer å anbefale, i stedet for å kjøpe en pakkeløsning?

Flere av dem er visstnok dreadnought. Hva betyr dette? Webster forklarer ordet som ”one that is among the largest or most powerful of its kind”. Er det rett og slett en stor gitar?

Hvordan vet jeg om det er stål- eller nylonstrenger på dem?

Er det noen av dem som har output?

Slik jeg har forstått det spiller vel de fleste her inne på elgitar, men det virker som en god del av dere har peiling på akustiske gitarer også. Håper at dere gidder å svare på i hvert fall noen av spørsmålene mine. Hadde satt veldig pris på det! Jeg har søkt en del på internett, men finner ikke så mange erfaringer og tips...

På forhånd takk!

PS. En ting til. Tenker å starte på kulturskolen til høsten (går på ungdomsskole). Tror dere jeg må ha en spesiell gitar for det? Tror ikke det, men er det feks noen generelle normer om stål vs nylon eller noe sånt?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Halla!

Jeg kjenner ikke så godt til gitarene, det skal jeg la noen andre ta seg av. Jeg titta veldig fort igjennom linkene og alle de gitarene der er relativt vanlige stålstrenger alle mann.

Forskjellen mellom en stålstrenger og en nylonstrengsgitar er først og fremst at de er bygd helt forskjellig. western-gitaren (stål) er mye kraftigere og egner seg mye til spill med plekter og litt mer bråkete visemusikk osv. en klassisk gitar derimot er mer spinkel og egnet for fingerspill og mer "vakkert" spill som vi ungdom ikke har peiling på.

alikavel er det mange som kjøper seg en nylonstrenger, pga strengene. De er både mykere og lettere å trykke ned når man skal holde grep.

Jeg startet med en stålstrenger og måtte selge den fordi min gitarlærer mente den var for stor og tung for meg. jeg hater han for det, men jeg tror jeg hadde hatt en mye tøffere jobb på den svære gitaren enn den søte nylonstrengern som jeg bytta til.

På kulturskolen er det best å møte opp med en helt vanlig akustisk, spiller ingen rolle hvilken.

Lykke til! :)

ps. jeg anbefaler at du får med deg en kompis som kan spille gitar på en gitarbutikk bare for å teste litt rundt. Det er veldig mange typer du aldri har prøvd!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takker så meget for svaret, Jamest! Jeg har vært borte noen dager, så svaret mitt kommer sent.

Men ut fra det du skriver - anbefaler du å heller starte med en nylonstrenger? I så fall bør jeg finne andre alternativer enn de jeg har listet opp. Tre45.no skryter veldig av Strunal-gitarer, og nevner Strunal 4655 som et bra alternativ for nybegynnere. Jeg er litt skeptisk, for jeg har ikke sett Strunal bli nevnt i så mange sammenhenger! Litt info fra hjemmesiden til Strunal:

MODEL: 4655

TOP: Laminated spruce

BACK AND SIDES: Laminated mahogany

NECK: Mahogany

FINGERBOARD/BRIDGE: Tempered beech

MACHINE HEADS: Brass plated

FINISH: High gloss or matte

SIZES: 4/4-1/8

ADDITIONAL INFO: Classical guitar, black-white-black binding, nylon strings

Hva tror dere? :mellow:

Endret av Spzh
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.