Web Analytics
Jump to content

That's the way you do it!


Thomas
 Share

Recommended Posts

Som alle andre gitarsider med litt respekt for seg selv, synes jeg vi burde ha noen tips på siden. Siden vi er en gjeng late slamper, og jeg ikke hadde noe å finne på akkurat nå, spilte jeg inn en liten greie fra sultans of swing introen. Nei, det er ikke spilt inn perfekt, jeg brukte ikke metronom når jeg spilte inn, og jeg gadd ikke å spille flere take når det ikke ble perfekt. Uansett, her er taben, og en mp3 fil jeg tok opp. Hvis dere andre også begynner å lage tilsvarende greier, med tips til hva man må passe på i taben, tror jeg det kunne bli ganske så bra..

Den spilles omtrentlig sånn:

-Første sliden er en helt vanlig slide.

-Der man skal spille 7-6-5 (på G-B-E-strengene), spiller jeg (og originalen det) med tre fingre i rask rekkefølge etter hverandre. Det høres bedre ut en å hive fingrene over. Hele saken er spilt med fingre, ikke plekter, men det går sikkert fint å spille med plekter også.

-Det skal egentlig være litt vibrato-greier inni der, men de pleier jeg å legge til etter som jeg føler for det, og jeg synes i grunnen at dere kan gjøre det samme :) Jeg vet, jeg spilte ikke inn med noe vibrato-greier på den mp3en, fordi gitaren min ikke akkurat er noe å juble over, og det høres i grunnen ganske teit ut.

-Det er IKKE om å gjøre å spille den fortest mulig, nøkkelen ligger i pausene.

Uansett, her er taben, og her er mp3-fila.

Poenget med den greia her, er å lære ting av hverandre, så hvis de som faktisk er flinke på gitar legger ut noen tilsvarende greier, med litt hint og vink på vanskelige steder, hadde det vært fint.

Link to comment
Share on other sites

Da kreves et nytt forum mener nå jeg ..

det kan hete no sånnt som Tips&Tricks eller kanskje tilogmed noe som er litt mer orginalt :P

hehe

god ide thomas -

*applaus*

jeg har ikke innspillings mulighet jeg da , men det er jo... :cry: :cry:

D´OH!!!

hilsen

nilsefix

Link to comment
Share on other sites

En ny kategori hadde vært en fordel ja, men jeg bare posta den ene her som et eksempel. Det tok ikke særlig lang tid å mekke den, så det er noe alle burde orke.. Ang. innspilling har jeg bare en billig mikrofon plassert på et hjemmelaget, sammenteipet stativ foran forsterkern. Funker ikke til å lage musikk med, men duger til sånt som dette. Den micen kosta et tosifret beløp. :roll:

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Legg merke til at innlegget ble skrevet 17. februar i år, det overrasker meg stort om det kommer til å skje noe innen den retningen innen overskuelig framtid, forumet og det som eventuelt måtte bli bygd opp rundt det holder lenge, og gjør jobben på en ypperlig måte. I tillegg er det en fordel å ha ting sentralisert (med andre ord; et forum, en internettside, en IRC-kanal), så man ikke må 'velge' hvilket e-samfunn man skal ta del i.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Bra intiativ, sultans of swing er jo dritfet. 8) Tenkte å legge ut den raske delen i siste solo. Den spillles med tommel - tommel - ringfinger eller for folk som bare kan spille med plekter: ned-ned.opp. Litt uvant i starten men funker bra etter hvert. Taben er her og lydfilen her.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.