Web Analytics
Jump to content

Ibanez PF 60 NT1202 vs Sigma DME Electro Acoustic


Isabel

Recommended Posts

Jeg leter etter en rimelig akustisk gitar (stålstrenger), og har funnet disse to på finn.no. Har hørt på anmeldelser av dem på youtube, og syns de høres ganske bra ut. Og Ibanezen høres jo bedre ut en Sigmaen som jeg tror er en dyrere gitar....? Eller bare nyere, med nyere pris å finne på nett.... Noen som vet hva Ibanezen kostet ny, og også hva de siste numrene betyr? Den jeg fant på youtube var en Ibanez PF60SE, og en til med andre bokstaver bak også som hørtes bra ut...hva betyr bokstavene? Har det å gjøre med hva den er laget av, farge etc.? Kan jeg forvente lignende lyd av den på finn som de på youtube?
Er mange års nybegynner, og jeg vet fortsatt ingenting om å kjøpe brukte gitarer haha :lol:

Link to comment
Share on other sites

Ibanez:PF står for performance-serien,NT står for finishen:Natural tone,og 1202 vet jeg ikke,muligens produksjonsutgaven,dvs at de har gjort noen forandringer fra forrige utgave:1201...

Serienummer:SQ03070974:SQ står for Saehan Guitar Technology,som har produsert gitaren.Denne er produsert i juli 2003 og en nummer 974 i den måneden.

Gitaren har gran lokk,mahogni sider,bunn og hals,og rosentre stol og gripebrett.

Den andre Ibanez'en som ligger på Finn fra samme selger er produsert i september 2002.

Det beste er å dra og prøve dem.Se etter båndslitasje,om halsen har skjevheter,klirrer det i båndene?,er stemmeskruene ok?Når du spiller på gitaren finner du fort ut om du liker den eller ikke:Blir du glad når du prøver den,kjøp den.Er du i tvil,ikke kjøp den,hehe.

Og du får sikkert prutet den ned noen hundrelapper,ser at selgeren har flere gitarer og andre ting til salgs.

Lykke til!

 

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei,  noen som vet hva denne gitaren er verdt?
  • Hei,  noen som har greie på hva en slik gitar er verdt?
  • Nybegynner her. Arva akkustisk, Ibanez hel-tre fra familie noen genrasjoner tilbake og klimprer, med andre ord nybegynner. Jeg bruker youtube og lærer meg låter jeg liker og det dukker opp spørsmål underveis som jeg ikke vet hvor jeg skal sende. Dermed endte jeg her. Kanskje finner jeg svar eller kanskje kan jeg da spørre og bli klokere=) Målet må bli å oppgradere til elgitar etterhvert da mange av mine favoritt-band har så sjuke gitarsoloer som jeg har sjukt lyst å spille selv! litt hårete mål, men det må til. Gleder meg å bli en del av dette og forhåpentligvis lære av det som står allerde eller fyre av noen merkelige nybegynnerspørsmål som andre i tillegg til meg kan lære av
  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
  • Jeg har aldri polert noen av mine gitarer. Tørker de bare av med en bomulsklut ved behov Litt fukt er fint hvis det er mye svette etc på lakken.  Ellers har jeg brukt Dunlop sin lemon oil til å rense ebony og rosentre gripebrett i kanskje 10(+) år? Jeg har kun kjøpt denne flasken, og jeg har fortsatt 1/3 igjen i flasken - har ca 8-10 gitarer til enhver tid. https://evenstadmusikk.no/dunlop/1025860/dunlop-6554-lemon-oil-4oz   Veldig fornøyd. Smører på, venter 1 min - skraper med et gammelt kredittkort - tørker av med bomull-pads og rask runde med tørkepapir for på fjerne overflateoljen. Får vekk det meste av skit på denne måten. Husk at den ikke er til smøring, men til rensing - smører du for mye kan det ha negativ effekt på bånd og inlays. Den etterlatser seg en mørk "behandlet farge" selv ved minimalt med olje, jeg bruker det ca en gang i året per gitar - eller sjeldnere. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.