Web Analytics
Jump to content

Bandøving-trommis m klikk.


jonta

Recommended Posts

Nesten band jeg har spilt trommer i har brukt klikk, og det er kun jeg (som trommis) som har hørt det.

Hvorfor nekter bassisten?

Hvis bandet sliter med tempo så hjelper det med klikk, og kun trommisen behøver det (som oftest).

Hvis individuelle musikere sliter med å holde tempoet, og enten drar det opp eller ned mens resten av bandet prøver å holde igjen, så bør den musikeren begynne å øve med klikk eller sequencer/trommemaskin også når han/hun spiller alene.

Jeg har spilt med en god del musikere (oftest gitarister) som sliter med å holde tempoet sammen med resten av bandet, og bare kjører sitt eget løp. Som oftest ligger de konsekvent foran tempoet, og det er ekstremt slitsomt for alle andre å holde igjen og forsøke å holde kontroll.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Takk for svar.
Nja, bassisten mener at det er noe man øver med hjemme. Som er forsåvidt også riktig.
Han mener at når kun trommisen hører klikket, blir vi andre brukt som forsøkskaniner, på en måte. At det blir litt statisk på en måte....?

Link to comment
Share on other sites

Som sagt: Hvis dere er supertight og klarer å la låten flyte naturlig i tempo på en måte som høres bra ut så kjør på uten klikk.

Hvis dere derimot har problemer med å holde tempo, eller spiller låter alt for fort, så er klikk et ekstremt godt hjelpemiddel. Det er hundre ganger bedre at det høres "statisk" ut enn å høre på et band som ikke klarer å holde sitt eget tempo.

Link to comment
Share on other sites

Vi er ganske tighte, med tempo kan bli litt i overkant "dynamisk" noen ganger. Men dette klikket til trommisen er vel først og fremst et hjelpemidel for han. Særlig for å holde bedre kontroll på tromme overganger.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
  • Jeg har aldri polert noen av mine gitarer. Tørker de bare av med en bomulsklut ved behov Litt fukt er fint hvis det er mye svette etc på lakken.  Ellers har jeg brukt Dunlop sin lemon oil til å rense ebony og rosentre gripebrett i kanskje 10(+) år? Jeg har kun kjøpt denne flasken, og jeg har fortsatt 1/3 igjen i flasken - har ca 8-10 gitarer til enhver tid. https://evenstadmusikk.no/dunlop/1025860/dunlop-6554-lemon-oil-4oz   Veldig fornøyd. Smører på, venter 1 min - skraper med et gammelt kredittkort - tørker av med bomull-pads og rask runde med tørkepapir for på fjerne overflateoljen. Får vekk det meste av skit på denne måten. Husk at den ikke er til smøring, men til rensing - smører du for mye kan det ha negativ effekt på bånd og inlays. Den etterlatser seg en mørk "behandlet farge" selv ved minimalt med olje, jeg bruker det ca en gang i året per gitar - eller sjeldnere. 
  • Her var det jo overveldende mye respons  Uansett, jeg tenker jeg ender opp med MusicNomad Guitar One og mikrofiber til gitarkroppen, og satser på at det holder i første omgang. Så får man heller se senere, kanskje det ikke trengs mer enn det Så har jeg tre forskjellige rengjøringsartikler til gripebrettet, blir vel å teste D'Addario (Planet Waves?) Lemon Oil snart. Dette skal bli veldig interessant, har aldri prøvd å skikkelig rengjøre et rosewood fretboard før
  • Hei, jeg har nylig oppdaget PRS. Startet dette eventyret med en SE Standard 24 (fra 2018, tror jeg det er), som, imo, er en grei gitar. Det blir nok flere PRS etterhvert Kan også opplyse om at jeg har solgt alle Ibanezene jeg hadde, så jeg er vel muligens ikke noen IbanezFanatic nå.. Uansett, generelt når det gjelder rengjøring så kan det vel holde med å tørke av med en (fuktig?) mikrofiberklut, men har noen noe tips til hva man kan polere med? For å få bort riper og swirls. Skjønner forskjellige PRS har forskjellig finish men noen som har noen generelle råd? Og kan man bruke vanlig carnauba bilvoks (evt hybridvoks) på gitaren? Eller er det noe man skal holde langt borte? Ja, jeg vet det finnes et PRS rengjøringssett.. Og ja, jeg vet hvordan man bruker Google 👍
  • Det er dog vanlig Studio med gloss lakk og humbuckere. Usikker på hva p90s og faded finish har å si.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.