Web Analytics
Jump to content

Peavey 6505+ Død preamp.


jonta
 Share

Recommended Posts

Jeg fant fort ut at det var ingen gløding i preamprørene dvs V5 har felles gløding med sluttrinrørene, så det er i orden. Jeg går ut i fra at dette er grunnen til problemet, eller skulle jeg hatt bare elendig lyd med kalde preamp rør, men ikke helt død?

Jeg har skrudd opp hele greia og sett litt på skjema jeg fant på nettet. For gløding til de fire første preamprør, har Peavey valgt en likestrøms krets. (antakelig for å redusere støy...?) Likeretter'n består først av en kondensator, så fire dioder. Det er litt svidd (bare litt) i likestrøm enden av et par av diodene Og jeg måler 8.6 Volt veksel før diodene, og bare 1.8 V likestr. etter diodene. Så jeg er ganske sikker på at her er feilen.

Jeg har forsøkt å måle på diodene mens de er montert, men det blir vel feil? Jeg må vel avlodde de før jeg kan teste de?

En ting til, 8.6 V fra trafo er vel litt mye? Eller blir det et naturlig spenningsfall gjennom likeretter kretsen?

Gløding til V5 og de to sluttrinn røra har egen levering på 6.7V veksel fra trafo

Om noen sakkyndige der ute føler seg motivert til å komme med tips, er det hyggelig og til stor hjelp. Så på forhånd, takk!

Edited by jonta
Link to comment
Share on other sites

13 minutter siden, Æljen skrev:

bare å bruke 1n4007 hvis du har det liggende

Det skal visst være 1N4003, men den du foreslår tåler mye mer så det er kanskje lurt?

Uansett må jeg nok bestille, de koster bare 10 kr stykk på lydshop.no

Her er forøvrik skjema. Og jeg forstørra kretsene fra trafoen. Glødekretsen til V1-4 er midt på bildet., fra PDCH1 og PDCH2

Peavey 6505 skjema.png

Peavey 6505 likeretter kretser.png

Edited by jonta
Link to comment
Share on other sites

Den R82 er en spesiell motstand. Den er stor, hvit og firkanta porseleen. Og har betegnelsen: 0.68  5W  10%  WW AXLH  SL. 

Det står 5W R68J på den. Jeg måler den til 0.8 ohm. Det er jo veldig lite....

Den har litt tørkna brun guffe på ene siden, og det ser ut som om det kommer fra denne motstanden.

Edited by jonta
Link to comment
Share on other sites

Brun guffe?
Bilde?
Mjah, er ofte brukt noe guffe for å holde store komponenter på plass. Men har vært borti flere ganger at noe guffe endrer karakter etterhvert og blir strømledende. Det er uheldig.
Monitorer KRK Rokit serien er videns kjent for dette problemet. 

Link to comment
Share on other sites

Ja, guffe og guffe fru blom...den er jo herdet da, ser ut som en tynn lakk hinne, smurt på i bunnen av store kompnenter, ja. Kondensatorer hovedsaklig. Det er nok det jeg trodde var svidd ved diodene også.

Vanskelig med bilde nå, kameraet mitt har tatt kvelden...

Edited by jonta
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.