Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

liten mikser med skikkelig god lyd?


Anbefalte innlegg

har en yamaha mg-06x, som jeg bruker som en kombinert høre-på-musikk-forforsterker og gitar/keyboard-tilkobling, koblet til effektforsterkeren min, etter at forforsterkeren tok kvelden.

lyden følger denne stien:

pc (linux mint) - focusrite scarlett (usb) - yamaha mikser - poweramp - høyttalere.

yamahaen har en del irritasjonsmomenter, og da spesielt at den er svært bråkete, altså det er mye summing. har lyst til  oppgradere til noe skikkelig, og ønsker tips om gode, maks 16-kanalers, minimum 10-kanalers analog mikser. de må være en reell oppgradering på lydkvalitet. vil si budsjett er maks 10.000

 

bor i bergen

Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • 2 weeks later...

Rart at Yamahaen din skal støye såpass. Har du sjekket at ikke støyen er et annet sted? Har en MG06 på undervisningsrommet mitt, med Behringer forsteker til noen gamle JBL-topper, og plages aldri med støy + en MG10 som jeg bruker på diverse arrangement med en forening jeg driver - alt fra vinylkvelder til fririmprokonserter med band. Aldri vært noe støyproblem å snakke om. 

Hvis dette er modellen med effekter kan det være at effektreturen skaper litt støy?

Lenke til innlegg
Del på andre sider

jepp. funker bedre nå, når jeg har skrudd effektene av, og moderert inputen fra riaa-trinnet. så nå funker det like godt som den gamle nad-forforsterkeren det tok plassen til. største forskjellen er at nå er det mye enklere å koble multiac`en inn på stereoanlegget mitt. hehe.

 • Liker 2
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Siste aktive tråder

  • En god buffer så tidlig i signalkjeden som mulig gjør at du ikke taper mer diskant enn kapasitansen til gitarens elektronikk og kabler pluss pedaler før bufferen. Om pedalene etter dette alle har høy inngangsimpedanse og lav utgangsimpedanse (over 500 Kohm og under 1Kohm), greier du deg med denne ene bufferen. Men om du har en eller flere pedaler med høy utgangsimpedanse, f.eks. Fulltone OCD t.o.m v1.7, trenger du også en buffer etter disse. TC Electronic-buffere er bra nok, og de fleste av deres nyere pedaler har valgbar buffer-bypass eller true bypass. Boss sine buffere er ikke gode nok, mener jeg, de overkompenserer. Og om du bare bruker true bypass-pedaler, kan du si farvel til diskanten din. Men én enkelt buffer før disse gjør at det meste går greit.
  • En god strømforsyning er også viktig. Brettet mitt ble betydelig bedre mtp støy etter at jeg satte inn en PS med isolerte utganger og nok kapasitet. 
  • Da begynner prosjektet å nærme seg ferdig: Fin lyd. Koblet pickups´n slik at begge er inne i mid, og separat tonekontroll på begge.  God å spille på er den også.   Så får jeg samtidig komme med en liten feilkorrigering. Det øverste bildet i mitt innlegg der jeg nevnte hvilken gitar jeg skulle basere denne på er feil. Det er ikke bilde av hans 77, men 74´n i (trolig) 1987. I siste fase før den ble "pensjonert" ble brettet m/OBL-450´ne satt i den:
  • Du kan jo i teorien legge mange etter hverandre - om alle er på så er det jo ikke sikkert at det låter like bra  https://www.youtube.com/embed/F4mnrbvJ01Y
  • Da er det bare å prøve seg frem med andre ord.  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.