Web Analytics
Jump to content

Marshall 6101 service..


ProII
 Share

Recommended Posts

Har en stk Marshall 6101 30th anniversary combo (blå tolex) som har gitt opp livet sitt.. Så lenge den står i standby, lyser alt som normalt på fronpanelet. Men når man flipper over standbybryteren ryker hovedsikringen i ampen tvert. Prøvde å ta ut rørene og slå den på, men samme problem.

Tenkte å åpne den og se om det er noen visuelle feil innvendig.. Noen som har vært borti liknende? 

Lurer også på om det er noen i Romeriks-traktene (øvre) som tar på seg forsterker-rep? Nærmeste jeg har funne på nett er i Oslo.

Link to comment
Share on other sites

Veldig likt feilen jeg hadde på min. Der måtte det byttes likeretter, og det var lekkasje i et par av de store kondensatorene. Og nye rør også da... Det kom på noen tusenlapper, men absolutt verd det! Fantastisk bra amp! Min ble reparert av en kar utenfor Kristiansand, men det blir vel noe upraktisk for deg..

Link to comment
Share on other sites

Okei.. hørtes ut til å være over mitt evnenivå. Har fikset noen enkle rørforsterkere før, men de har vært uten kretskort inni.. ? Får starte med å ta en titt innvendig i den i kveld.

Link to comment
Share on other sites

Forsket litt mer i kveld. Når den stod i standby med power på, ble ingen av rørene varme, heller ikke trafoene. Ingen temperaturforandring. Men diodene på panelet lyste slik de skal. Rørsokkler og kretskort så fine ut. Hørte at strømmen "summet" litt i trafoene.. Rørte litt rundt i koblingene til soklene og strømbryter, og da ble det liv i alle rørene minus ett som er defekt. Men fremdeles ryker sikringen når man går fra standby til på. Også uten rørene. Kun en av trafoene som blir varm nå, så lurer litt på om den siste kan ha tatt kveld pga lynnedslag eller noe. 

Forsterkeren har stått lagret i 10 år hos en kompis siden sikringen røk, og kan selvfølgelig ha blitt dårlig kontakt noen steder i tillegg. 

Har ihvertfall konkludert med at den trenger en skikkelig service og nye rør., så da blir det å finne servicemann/ verksted. :-) 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.