Web Analytics
Jump to content

Marshall 6101 service..


ProII

Recommended Posts

Har en stk Marshall 6101 30th anniversary combo (blå tolex) som har gitt opp livet sitt.. Så lenge den står i standby, lyser alt som normalt på fronpanelet. Men når man flipper over standbybryteren ryker hovedsikringen i ampen tvert. Prøvde å ta ut rørene og slå den på, men samme problem.

Tenkte å åpne den og se om det er noen visuelle feil innvendig.. Noen som har vært borti liknende? 

Lurer også på om det er noen i Romeriks-traktene (øvre) som tar på seg forsterker-rep? Nærmeste jeg har funne på nett er i Oslo.

Link to comment
Share on other sites

Veldig likt feilen jeg hadde på min. Der måtte det byttes likeretter, og det var lekkasje i et par av de store kondensatorene. Og nye rør også da... Det kom på noen tusenlapper, men absolutt verd det! Fantastisk bra amp! Min ble reparert av en kar utenfor Kristiansand, men det blir vel noe upraktisk for deg..

Link to comment
Share on other sites

Okei.. hørtes ut til å være over mitt evnenivå. Har fikset noen enkle rørforsterkere før, men de har vært uten kretskort inni.. ? Får starte med å ta en titt innvendig i den i kveld.

Link to comment
Share on other sites

Forsket litt mer i kveld. Når den stod i standby med power på, ble ingen av rørene varme, heller ikke trafoene. Ingen temperaturforandring. Men diodene på panelet lyste slik de skal. Rørsokkler og kretskort så fine ut. Hørte at strømmen "summet" litt i trafoene.. Rørte litt rundt i koblingene til soklene og strømbryter, og da ble det liv i alle rørene minus ett som er defekt. Men fremdeles ryker sikringen når man går fra standby til på. Også uten rørene. Kun en av trafoene som blir varm nå, så lurer litt på om den siste kan ha tatt kveld pga lynnedslag eller noe. 

Forsterkeren har stått lagret i 10 år hos en kompis siden sikringen røk, og kan selvfølgelig ha blitt dårlig kontakt noen steder i tillegg. 

Har ihvertfall konkludert med at den trenger en skikkelig service og nye rør., så da blir det å finne servicemann/ verksted. :-) 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.