Web Analytics
Jump to content

Enkel mod på Boss MT-2


Recommended Posts

Boss Metal Zone MT-2 er vel berømt og beryktet for sin hissige vepselyd, og den kan være ganske vanskelig å få skrudd vekk!

Jeg liker pedalen, men den krever at du forstår hva kontrollene gjør og at du tar deg tid til å justere de!

Men en veldig enkel modifikasjon for å få vekk de hissigste vepsene og gjøre pedalen litt mer anvendelig:

Lodd ut de to kondensatorene merket C24 og C35 ! (merket godt på printkorter) IKKE erstatt med jumpers, bare få de vekk!

Pedalen mister nok noe gain, men den har likevel rikelig... Kanskje det bare demper litt i mellomtonen og derfor høres ut som om noe gain forsvinner...

Gjorde dette selv i dag, dessverre uten før og etter lydklipp!

Edited by askret
 • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Spennende! Fikk nesten lyst til å kjøpe en bare for å prøve.

Jeg brukte en slik i mange år uten MOD. Fungerte fint med et par fåtall forsterkere, men veldig fizzy med de fleste. Den har nok ikke vondt av å miste litt gain :) Ofte er det slik at dersom man fjerner litt av forsterkningen, så får man noe annet i retur - et bredere frekvensspekter (båndbredde). Det kan hende at det er nettopp det du gjorde nå.

Jeg er fasinert over hvor lenge du har holdt liv i DIY-forumet over flere år, skikkelig bra.

Edited by Troll
Link to comment
Share on other sites

Det blir ofte en helt annen verden, Randy Rhoads brukte vel Dist+ gjennom gammal Marshall på full guffe :) Brukte selv MT-2 gjennom JCM800 med lett crunch som hovedvreng en periode da jeg spilte i metallband, det fungerte det! Hjelper veldig å skjønne hvordan EQen på den funker også.

Link to comment
Share on other sites

Testet den ikke så grundig før modden, men nå synes jeg den låter bra på alle kanaler både på Mesaen og Marshallen jeg har. De har begge alt fra helt clean til high-gain. Metal Zone er bra den!

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Den som ideelt passer, i følge nettbutikken er på RMS-effekt: 250W - Toppeffekt: 350W, så du har nok rett:) Ja det er et relativt lite anlegg, men jeg tror det holder i et kjellerlokale eller øvingsrom. Jeg øver mest med hodetelefoner så jeg trenger å høre det jeg holder på med, i rommet, og det går ikke her jeg bor.
  • Det blir for avansert for meg. Jeg trodde det bare var å plugge i en gitar og spille i vei. Visste ikke om den pickupen. De selger også uten så det var en slik jeg så for meg, men hvis man trenger ekstrautstyr så blir det noe annet. Jeg har en Gibson Les Paul og ønsker meg en svart Fender Stratocaster. Det er alt jeg trenger av El gitarer og jeg liker ikke tanken på å koble på ekstrautstyr. Jeg så også nettopp på manualen og tror jeg trenger å tenke litt på dette, men det blir neppe aktuelt. Utrolig flott sak likevel, i hvert fall når de tester den på Youtube. Jeg er en enkel sjel og vil ha det enkelt. Derfor har jeg mye nesten ubrukt utstyr, eller bare testet for å se at det funker når man får det hjem, som skal ut på Finn når jeg en eller gang får den rette spiriten. Boss BR 800 Muligens en nyinnkjøpt Yamaha MG10 XUF Yamaha PSR-S670 keyboard (veldig lite brukt) Taylor 327e V-Class (så godt som ny) En del pedaler (Kun testet) Muligens forsterkeren til PA anlegget jeg nevnte. (Ny, kun testet) Og en del mer jeg ikke kommer på i farta. Jeg er redd det ville blitt en Roland GR55 GK i tillegg som skulle ut på Finn.
  • Gitarsynthen har nok bare blitt hjemmebrukt, og ser ny ut. Det har seg nå slik at elektronikk "står seg i hjel", altså, det kan slutte å virke selv om det bare har kost seg i esken sin og ikke blitt brukt.  Jeg har ikke testet denne på lenge, og derfor skrev jeg det slik.  Den blir selvsagt testet før jeg evt. forlanger penger for den. Pris? Hva vil du betale? En ny koster 9500, men den er verdt det du vil betale for den. Du trenger en hexpickup på gitaren din for å bruke den, og jeg ønsker å selge dette som en pakke.. Det å montere en GR55 slik at den virker, er et herk og en tålmodighetsprøve. Mitt tips er å kjøpe en gitar som pickupen er ferdig montert på, eller en Fender Roland G5. Den koster 10 000.. Send meg en PM, så sjekker jeg gitar, sustainerfunksjon, pickup, og det hele.  Halv pris er en grei tommelfingerregel på brukt musikkutstyr
  • Vær forsiktig, det er avhengighetsskapende å skifte pickups 😊
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.