Web Analytics
Jump to content

Tips og tricks - alle hjelper alle


Kjell Iver

Recommended Posts

Vel - jeg tenkte å lage en tråd med tips og tricks. Spør om hjelp eller kom med gode tips..

Hvordan sitere bare litt tekst i fra en post:

Merk teksten - og velg Siter dette

56c095f67bf30_14-02-201615-57-33.jpg.d80

**************************************************

Hvordan gå til toppen av en side - under hver post er det en lenke

56c0a118e54a0_14-02-201615-59-00.jpg.d72

***************************************************

Hvordan legge inn bilde som Thumbnail i post:

Velg legg til filer

Der man skal legge inn bilde kan man også lime inn lenke fra annet nettsted F.eks.photobucket.

Dobbelklikk på bildet etter at det kommer i forumet - (det kommer også varsel om dette 56c0a2ffa378c_14-02-201616-53-18.jpg.402

Denne thumbnailen er 200 pixel56c0a2cd6413f_14-02-201616-51-06.jpg.239

****************************************************

Hvordan endre Profilen:

I profilen kan man legge inn toppbilde - slenge inn en sang som blir avspilt når noen er der med egen avspiller (totalt waste of space :))

56c0a1fc73ef3_14-02-201616-47-58.thumb.j

**************************************************

Aktivitetsstrømmer:

Disse kan man døpe og endre slik man vil - og om man ønsker å endre den vanlige aktivitetsstrømmen - bruk knappen som merket her :

56c0a3dc84556_14-02-201616-55-54.jpg.5a5

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Noen som har funnet en måte å komme rundt denne på?

Test:

%7Boption%7Dhttp://i.imgur.com/aUzrdYR.jpg

Det som skjer er at jeg legger inn [ img ]-tags med URL, men WYSIWYG-editoren i den nye softwaren gjør ting i feil rekkefølge og formaterer bilde-URLen som en link før den plukker ut IMG-tags. For å fikse det må jeg poste, gå tilbake til redigering, klippe ut URLen, lime den inn i Notepad (for å bli kvitt formateringsdata), klippe den ut igjen derfra, og så lime inn i teksboksen igjen. Når jeg gjør denne siste innlimingen får jeg spørsmål om jeg vil beholde formatering, og hvis jeg svarer "Nei" der så har jeg endelig klart å poste bildet skikkelig.

Her er det jeg skrev:

imgTags.JPG

 

Oppfølgingsspørsmål: Er det noen måte å slå av WYSIWYG-editoren på? I den gamle softwaren kunne jeg skrive innlegg i "tekstmodus", der jeg la inn tags selv. Hvis det er mulig å aktivere igjen så hadde jeg blitt happy :)

 

Edit: Jeg ser at det er en "Post bilde fra URL"-link i "Legg til andre filer"-menyen, så jeg antar det er denne jeg skal bruke. Vil likevel påstå at dette er en irriterende bug hvis man liker å holde orden på formateringen i postene sine selv (eller bare er gammeldags. IMG-taggene ligger hardkodet i fingrene fra snart 20 år med forumbruk :D

Edited by Naigewron
Link to comment
Share on other sites

Det er ikke nødvendig å bruke koder i editoren.

Så når du skal legge inn et bilde som du har der - så velger du filer - og limer inn lenken du har som vanlig.

56c1768a9cdd2_15-02-201607-55-30.jpg.2be

25 minutter siden, Naigewron skrev:

Oppfølgingsspørsmål: Er det noen måte å slå av WYSIWYG-editoren på?

Det er ikke mulig. MEN når det er sagt. Editoren fungerer ikke 100% rett akkurat nå - og jeg håper det blir fikset i løpet av dagen eller i morgen. Dette med posting av youtubevideoer er bare toppen av det isfjellet, men feilrettingen tar tid.

 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Synes du det blir stor avstand mellom linjer hver gang du trykker "enter"? Det er fordi forumet nå følger retningslinjer fra tekstbehandlere.

Det er mange som ikke vet at "enter" betyr "sett inn nytt avsnitt", og ikke "sett inn ny linje". Løsningen er å innføre en god vane, nemlig å bruke "shift+enter" når du vil ha en ny linje og ikke et avsnitt. Det gjør det mye lettere når du skal redigere store dokumenter i for eksempel MS Word, også.

Et godt tips, synes jeg.
(Med forbehold om at alle her på forumet var klar over denne funksjonen fra før)

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

En ting til.
Det er jo i og for seg hyggelig med likes, men jeg kunne tenke meg å skru av varslene av dem. Bryr meg ikke så mye at jeg synes jeg trenger å varsles om det. Har lett litt, men finner ikke noe sted der man kan gjøre det? Er redd for at svaret er enkelt, at jeg ikke har lett grundig nok.
Hvis noen vet hvor den magiske bryteren er, blir jeg glad for å få greie på det.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...
20 minutter siden, Microdomus skrev:

God påske, godtfolk!

Etter disse oppgraderingene, hvordan legger en ut Youtube videos? Tenker da med spilleren, ikke bare URL`n...

 

God påske ja

Det er bare å lime inn lenken - så skal det komme helt av seg selv. Om det ikke funker så skriv hvilken dings du er på. 

 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.