Web Analytics
Jump to content

Latency pc/USB


skela
 Share

Recommended Posts

Jeg nekter å konvertere til Apple/Thunderbolt. Hvordan få akseptabel round trip delay (helst under 2ms) på en pc med i7 prosessor? Har USB 3.0 porter (dette gir muligens ikke raskere overføring på enkeltsporopptak... men er noe mer stabilt samt gir mer bus power som betyr mer headroom i preamp og headphone amp når man ikke bruker ekstern strøm... men det er ikke det sentrale her...).

Men til saken; hvordan få raskest signalgang uten å bruke en formue? RME kort er vel en mulighet (spes pga gode drivere) men hvilke andre alternativ bør vurderes?

For live bruk (via laptop) vil sannsynligvis en Zoom Uac-2 holde lenge. Men tenker løsninger for hjemmestudio på stasjonær PC. Noen forslag?

Link to comment
Share on other sites

Hva har du nå da? Klarer å dra det ned på 1 ms med wms-driver på min Dell med 4. generasjons i7 med et Line 6 UX2 lydkort om jeg ikke kjører avanserte VST- moduler, men i praksis er nok ASIO med en RT på 3-5 ms det lydmessig beste da ASIO har sikrere digitalkonvertering. Noe særlig kjappere tror jeg neppe det går an å få det med ASIO.

Link to comment
Share on other sites

Fikk faktisk brukbare resultater med mitt temmelig utdaterte Fast Track Pro (litt svake preamper og noe tendenser til elektronisk støy men ellers var det et ok kort for sin tid...).

Grunnet oppgradering til Windows 10 (langt bedre enn 8.1) tror jeg tiden er moden for å fornye hardware. Jeg bruker kun litt reverb og lett amp sim fra VST plugin, resten av effekter kommer før lydkort.

Det jeg trenger er stabile drivere og kort latency. Bruker stort sett ikke mer enn 1-2 input ad gangen og midi/spdif etc har jeg knapt rørt.

Å bruke dirkete monitoring er egentlig litt poengløst da jeg like gjerne kan route om gitarsignal til en amp eller direkteopptak for null latency. Hele poenget er å få til

kort nok roundtrip tid til at det er verdt bryet med å bruke DAW+VST til opptak og øving.

Det kan se ut som om det rimeligste kort som gir problemfri bruk er Zoom Uac-2.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Oppdatering;

Det ser ut som om de nye USB 3.0 kort gir gde resultat for en lavere pris en Thunderbolt kort (skjønt utvalget er noe mindre og man ikke får tilgang til toppmodeller).

Man kan selvfølgelig sette inn Firewire kort i en PC og derav få litt bedre ytelse til noe lavere pris enn ved å bruke USB 2.0 (man kan også fine litt eldre proffkort brukt for en rimelig penge).

Link to comment
Share on other sites

Ja har forstått det slik at man heller bør beholde en eldre PC (i stedet for å selge den), la den gå på eldre operativsystem, droppe internettkobling og så la et velbrukt lydkort rulle og gå.

Man kan så trimme systemet mest mulig for lavere latency og få gode resultat (vil tro at ti år gamle Firewire kort fortsatt fungerer fint).

Nytt OS er vel neppe lurt slik sett (plutselig virker ingen ting slik det gjorde...).

Problemet mitt er nå at ny PC og Windows 10 fremtvinger endringer (jeg forøvrig ikke budsjett ti Mac...).

Skal oppdatere posten om jeg kommer frem til noen gode løsninger...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.