Web Analytics
Jump to content

Cool'n'Quiet


Recommended Posts

Etter at jeg har fikset jordingstøy fikk jeg oppleve neste støykilde: >>CPU vifte

Kjøpte ny CPU-kjøler merke Noctua NH-U12S og monteringen på AM3 socket skulle være meget enkelt.

MEN!

Å fjerne originalkjøler gikk ikke akkurat etter planen!

Den satt så fast at jeg begynte lure om det er noen skjult skrue som jeg ikke har sett. Nei! Det var kjølepasta som rett og slett ble til sement.

Jeg varmet opp ytterligere med hårføner. Forgjeves.

Mistet tålmodighet og begynte å bruke mer makt mens jeg vridde samtidig. Og den kom endelig ut med CPU sittende fast på kjøleren.

UH, tenkte jeg. Dette lover ikke godt. Måtte banke med hammer for å løsne CPU fra kjøleren. Det løsnet til slutt.

Titett på de nesten tusen bein og så at det ene var bøyd noe.

Hentet en synål og rettet det forsiktig. Monterte CPU tilbake på plass og skrudde på min ny kjøler.

Alt bra. Jeg tror at jeg var meget heldig.

Jeg er veldig fornøyd med NH-U12S. Den er nærmest lydløs mens CPU-temeratur holder seg veldig lavt.

Hører mest vifter til grafikkortet. Disse er veldig lett å skru ned til 20% manuelt hvis en ikke skal bruke grafikkort ekstremt.

Andre to vifter (sirkulasjonsvifte og PSU-vifte) går også veldig stille.

Det er deilig å jobbe på en slik maskin. Har ikke testet det enda mot et større midi prosjekt men mange VSTi og plugins men tviler ikke at denne skal greie hvilken som helst jobb.

Jeg jobber stort sett med audiofiler og når jeg trneger piano, strykere osv, jeg lager dem i cubase og eksporterer til WAV. På denne måten mikser jeg kun WAV filer.

Min plan er å spille inn i 96000 Hz og kanskje enda høyere frekvens. Jeg spilte alltid i 44100 Hz før. Kvalitet var ikke veldig viktig for meg. Skulle bare lage en hørbar demo.

Er veldig nysgjerrig om jeg får bedre resultat.

Se bilder av original kjøler og den nye!

post-8611-0-49261700-1430508896_thumb.jp

post-8611-0-44031700-1430508920_thumb.jp

post-8611-0-95059800-1430508973_thumb.jp

post-8611-0-87234000-1430508985_thumb.jp

Edited by sikter
Link to comment
Share on other sites

Skal du spille inn og mikse i 96kHz/24bit (eller 32 eller 48bit) vil du merke godt at maskinen jobber fælt, og du vil evnt ikke kunne dra på med så mange plugins med mindre du har en veldig sprek maskin. Bare sånn til info :)

Link to comment
Share on other sites

Skal du spille inn og mikse i 96kHz/24bit (eller 32 eller 48bit) vil du merke godt at maskinen jobber fælt, og du vil evnt ikke kunne dra på med så mange plugins med mindre du har en veldig sprek maskin. Bare sånn til info :)

Takk for info!

Jeg prøver å ha det enkelt. Hovedsakelig det blir 15 til 20 wav-filer (24 bit) som skal mikses. Bruker effekter som er innebygdt i Adobe Audition.

På min gamle PCen pleide jeg å fryse effekter til enkelte spor (som oftest 8 stk trommespor) får å avlaste PC. Det fungerte.

I tillegg, økte jeg latency til maksimum ved miksing. Fungerte det også men ikke akkurat optimalt måte å mikse på (når jeg må vente litt for å høre endringer i EQ for eksempel)

Jeg har testet et par mine gamle prosjekter i går og det gikk veldig fint å mikse uten å øke latency ( 64 samples buffer / 41100 Hz)

96 kHz skal uten tvil merkes. Hvis det gir problemer, går jeg tilbake til 41,1 kHz.

Det er bare en ting som plager meg. Jeg bruker Zoom R16 for å spille inn trommer. Ganske billig maskin som bruker kun 41,1 kHz.

Jeg blir nødt å konvertere filene får å kunne bruke dem i 96 kHz prosjekt.

Har du noen mening om dette?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
  • Siste aktive tråder

    • Kun gitarkabinett på gitarforsterker, med mindre man er faglig kyndig - et svært fåtall.  Og husk et par ting: - Utgangen på forsterkeren din leverer MYE strøm ut, som potensielt er dødelig - Forsterkeren kan bli totalt skadet av å kjøres uten kabinett, eller med feil kabinett - Du skal alltid bruke egnet høyttalerkabel mellom forsterker og kabinett, aldri instrumentkabel Veldig kjedelig å ødelegge en dyr forsterker pga feil bruk. Kabinett er er veldig billig på bruktmarkedet, da mange har fått over til digitalt. Du kan se etter ENGL, Orange, Marshall, Harley Benton, Framus og andre merker. Ville vurdert Vintage 30 elementer hvis jeg var deg, da har du et kabinett for livet.  Betalt 2000kr for mitt Framus 212 kabinett, det er helt perfekt for mitt bruk. 
    • Det vil hjelpe å gire ned effekten til 50W.  Dette med lyd og effekt er ikke "rett frem" med ohms lov, da lyden kan variere ulinjert fra styrken på forsterkeren i forskjellige frekvenser. Det er derfor 50W forsterker, kan levere mer ut på høyttaleren enn 50% i visse frekvenser. Men det er helt innenfor å ta den "enkle" utgaven bare for å være på den sikre siden og ikke overtenke for mye. - 2x effekt på høyttaler av forsterker er et godt utgangspunkt.  - Det har mye å si hvor mange høyttalere du har i kabinett, da du fordeler lasten på flere høyttalere  - Forskjellige høyttalere har forskjellig styrke. Jeg kjører Marshall JVM i et Framus 212 V30 kabinett på 120W (60W per høyttaler).  - Noen kjører stereo-sluttrinn i et stereo kabinett, andre kjører to forskjerkere i stereo på grunn av effekter, eller for å blende to lyder inn i en. For eksempel - blender du en Marshall JVM med en Mesa Boogie Mark V, så blender du to ganske forskjellige lyder for å få et unikt karakter (Rabea Massaad har et par video på dette på YouTube).   Jeg solgte nylig en ENGL Powerball med et stereo-kabinett, den hadde meget gode instrukser som beskriver mulighetene med stereo.  Personlig har jeg hatt det meste, og falt på at 50W er mer enn nok på rørforsterkere, og at 2x12 er mer enn nok lyd, og samtidig ikke for lite. For meg er det en perfekt kombinasjon.. Skulle helst hatt en lunch amp i tillegg.(ENGl Fireball 25, eller Mesa Mark V 25)  
    • Jeg kan ikke svare på om det kan skade noe, men jeg tror jeg ville latt være om jeg var deg. Uansett vil det låte ganske kjipt. En PA-høyttaler er designet for å gjengi alle frekvenser mest mulig likt, mens en gitarhøyttaler har veldig annerledes respons. Den kutter tonnevis av høye frekvenser, og har generelt en helt annen EQ-kurve på frekvensene som den slipper gjennom. For clean-lyd kan en PA-forsterker kanskje fungere sånn noenlunde, men med en gang du legger på litt vreng så låter det ekstremt kvasst og ubehagelig. Valg av høyttaler vil på mange måter påvirke lyden din mer enn valg av forsterker.
    • Har nettopp kjøpt en marshall dsl 100w forsterker, men kabinettet må vente litt til penga strekker til. En venn av meg har noe greier liggende, en peavey pa høytaler etter hva jeg har skjønt. Dette er hva jeg fant om den på nett: «The Peavey Mod# 112 PT PA Enclosure was produced in 1986 & 1987 and sold for $139.50 each. They are rated at 100 watts Rms and 200 watts Peak Power. The 12 inch Woofer is a EMINENCE Loud Speaker and the 3 inch Tweeter is a MOTOROLA Piezo. The enclosure does not contain crossover components, it is straight wired from the input jacks to the speakers. They will work with a Mixer/Power Amp rated from 125 to 200  Peak Power Wattage @ 8 ohms. (Example - Peavey MP 4 Mixer/Amp Mark III Series).» Kan dette funke som en midlertidig løsning? Jeg er helt nybegynner på dette her. Pa høytalere til gitarforsterker er såklart ikke ideelt, men funker det uten at jeg skader noe? Stemmer watt og Ohm overens med forsterkeren? Forsterkeren kan også kjøres på 50watt istedenfor 100 hvis det er bedre. Bak på høytaleren står det 16 Ohm og det er 2 inputs uten noe tekst, hvordan kobler jeg den sammen med forsterkeren? Hva skal hvor? Legger ved bilde:
    • Jeg er helt ny på dette med rørforsterker og kabinett og prøver å lære meg the basics så jeg kan forsikre meg om at spillesteder har riktig kabinett når jeg kun har med forsterkeren Har en marshall dsl100 på 100 watt. Jeg har forstått det slik at kabinettet helst skal være minst dobbelt så mange watt som forsterkeren så man har nok å gå på. Men jeg har også muligheten til å kjøre forsterkeren på 50 watt, vil dette da bli det samme som å bare ha en vanlig 50 watt forsterker slik at et kabinett på 100watt skal være i orden når jeg har forsterkeren på 50 watt? Har antall høytalere i kabinettet noe å si så lenge den kombinerte watten i kabinettet er dobbelt så mye som forsterkeren, altså vil et 1x12  eller 2x12 kabinett være greit så lenge kabinettet totalt har høy nok watt? Mono/stereo kabinett. Hva er hensikten med å sette et kabinett på stereo? Er det for å kunne bruke 2 forsterkere på ett kabinett? Eller for å koble flere kabinetter til samme forsterker? Skulle gjerne visst litt rundt det. Skulle gjerne hatt en liten innføring i dette med Ohm også, hvordan skal ting kobles sammen, eventuelt andre ting å tenke på Har prøvd å titte litt på YouTube og lest på litt engelske sider men blir liksom ikke helt klok på det. Håper nok kan gi meg det inn med teskje så jeg lærer dette her:)
  • http://www.BILDELERstore.co.no

  • Støtt driften av GitarNorge


  • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.