Web Analytics
Jump to content

Midi-pedal


Beia
 Share

Recommended Posts

Etter at jeg bytta til et helt annet røroppsett på 5150`n en det som er orginalt, så fikk jeg fram lyden jeg har leita etter.

Men som alle vet, så er clean-channel på denne bortimot bortkasta. Jeg har derfor bestemt meg for å få tak TC Electronic G-Major for å gjøre no med det. Dog aner jeg ikke hvilken midi-pedal jeg bør velge her. Det jeg er redd for er at de "farger" lyden fra ampen som jeg er så jævlig fornøyd med, og jeg nekter å lage noe kompromiss mellom clean og vrengkanalen. Jeg har liten tro på effektbrett her, type Vox Tonelab og slik, men er det bare jeg som er forutinntatt? Anbefalinger på dette er svært velkomne... :)

Link to comment
Share on other sites

Huh, midipedaler farger ikke lyden, de sender bare signaler til f.eks G-Majoeren om skifting av kanal og whatever annet du programmeren den til, den er ikke i lydkjeden på noen måte. Så det trenger du ikke bekymre deg om.

Det finnes et utall av midipedaler så du må nesten hinte om budsjett.

Du kan også stappe en clean boost i effektloopen som du kan aktivere samtidig med cleankanalen for å oppheve volumforskjellen.

Link to comment
Share on other sites

Ok, da stoler jeg på deg Amund.. :)

Ang budsjett, så kan jeg spøtte inn så mye at jeg blir flau, men la oss for eksempelets skyld si ca.2000,- grovt sett da. Og da tenker jeg brukt, så kanskje si opptil 4000 sånn ca da...

Jeg aner ikke igrunn hva jeg vil bruke, det viktigste er at det er skuddsikker!

Link to comment
Share on other sites

Billigste du kan finne omtrent er Behringer FCB-1010. Tross navnet er ikke denne dum og mye brukt. En annen gammel traver er Rocktron MidiMate, enkel og solid.

Peak har også brett som er bra for prisen, ta en kikk her: http://www.peak2005.com/j/5-midi-foot-controllers

Når det gjelder farging av lyd, er dessverre TC's rackenheter ofter verstinger i den klassen og låter best kjørt parallelt.

En annen mulighet er f.eks denne: http://www.disasterareaamps.com/shop/dpc-4ez

Da kan du f.eks ha denne i loopen på forstereren, si med en boost for cleankanalen, delay og en reverb, samtidig som den kan skifte kanal på ampen via midi og at du har 4 presets du kan sette opp med dette.

De har større varianter også om behovet for looper og presets er større. Da kan du eventuelt få samlet alt på et pedalbrett uten å styre med rack.

Mange muligheter! :)

Link to comment
Share on other sites

Uhm. En G-Major vil på ingen måte gjøre clean-kanalen bedre. Dette er en effektprosessor.

Han sikter nok til at på 5150 III 50w er det en del volumforskjell mellom kanal 1 og 2, som deler volum og eq. Så man er i grunn avhengig at man har noe å booste med når man bruker cleankanalen, en programmerbar prosessor er ypperlig til det.

Edited by Amund Blix Aaeng
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.