Web Analytics
Jump to content

Midi-pedal


Beia
 Share

Recommended Posts

Etter at jeg bytta til et helt annet røroppsett på 5150`n en det som er orginalt, så fikk jeg fram lyden jeg har leita etter.

Men som alle vet, så er clean-channel på denne bortimot bortkasta. Jeg har derfor bestemt meg for å få tak TC Electronic G-Major for å gjøre no med det. Dog aner jeg ikke hvilken midi-pedal jeg bør velge her. Det jeg er redd for er at de "farger" lyden fra ampen som jeg er så jævlig fornøyd med, og jeg nekter å lage noe kompromiss mellom clean og vrengkanalen. Jeg har liten tro på effektbrett her, type Vox Tonelab og slik, men er det bare jeg som er forutinntatt? Anbefalinger på dette er svært velkomne... :)

Link to comment
Share on other sites

Huh, midipedaler farger ikke lyden, de sender bare signaler til f.eks G-Majoeren om skifting av kanal og whatever annet du programmeren den til, den er ikke i lydkjeden på noen måte. Så det trenger du ikke bekymre deg om.

Det finnes et utall av midipedaler så du må nesten hinte om budsjett.

Du kan også stappe en clean boost i effektloopen som du kan aktivere samtidig med cleankanalen for å oppheve volumforskjellen.

Link to comment
Share on other sites

Ok, da stoler jeg på deg Amund.. :)

Ang budsjett, så kan jeg spøtte inn så mye at jeg blir flau, men la oss for eksempelets skyld si ca.2000,- grovt sett da. Og da tenker jeg brukt, så kanskje si opptil 4000 sånn ca da...

Jeg aner ikke igrunn hva jeg vil bruke, det viktigste er at det er skuddsikker!

Link to comment
Share on other sites

Billigste du kan finne omtrent er Behringer FCB-1010. Tross navnet er ikke denne dum og mye brukt. En annen gammel traver er Rocktron MidiMate, enkel og solid.

Peak har også brett som er bra for prisen, ta en kikk her: http://www.peak2005.com/j/5-midi-foot-controllers

Når det gjelder farging av lyd, er dessverre TC's rackenheter ofter verstinger i den klassen og låter best kjørt parallelt.

En annen mulighet er f.eks denne: http://www.disasterareaamps.com/shop/dpc-4ez

Da kan du f.eks ha denne i loopen på forstereren, si med en boost for cleankanalen, delay og en reverb, samtidig som den kan skifte kanal på ampen via midi og at du har 4 presets du kan sette opp med dette.

De har større varianter også om behovet for looper og presets er større. Da kan du eventuelt få samlet alt på et pedalbrett uten å styre med rack.

Mange muligheter! :)

Link to comment
Share on other sites

Uhm. En G-Major vil på ingen måte gjøre clean-kanalen bedre. Dette er en effektprosessor.

Han sikter nok til at på 5150 III 50w er det en del volumforskjell mellom kanal 1 og 2, som deler volum og eq. Så man er i grunn avhengig at man har noe å booste med når man bruker cleankanalen, en programmerbar prosessor er ypperlig til det.

Edited by Amund Blix Aaeng
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg vil ikke være særlig mer konkret da det neppe vil ha betydning for sjansene til å finne igjen gitaren, og kan stille noen i dårlig lys. Jeg har også alle opplysningene fra en person som er død, slik at de ikke kan ettergås.
  • Jeg vet ikke om det er innafor i det hele tatt i dette forumet, men kanskje du kan være litt mer konkret når du nevner artister? Det vil sannsynligvis hjelpe. Moderatorer?
  • Et stykke ut på 2000-tallet  skulle en kamerat ta med seg denne til Oslo (hvor han jobbet som lydtekniker) for salg. Den ble først lånt ut til en artist som var interessert, men det var visst dårlig med likviditeten. Deretter ble den etter hva jeg er blitt fortalt satt i en forretning, inntil noen andre viste interesse og gitaren på nytt ble lånt ut, visstnok til en som var involvert i en viss gitartrio som "herjet" på den tiden. Herremannen sluttet i denne trioen, startet hos en annen kjent norsk artist hvorpå han flyttet til utlandet. Jeg regner med at gitaren enten ble med på lasset, eller solgt videre. Oppgjør fant aldri sted, og jeg så aldri gitaren igjen. Dette lå veldig på kameraten min som slet med livet på alle områder, og han ønsket å gjøre opp for gitaren av egen lomme, selv om jeg gav uttrykk for at dette ikke var hans problem. Han gikk dessverre bort i 2015. Nå skriver vi 2021, og det er mer enn seks år siden kameraten gikk bort og rundt 15 år siden gitaren forsvant. Jeg lurer veldig på hvor den kan ha havnet, og om nåværende eier er klar over at den i praksis er tyvgods. Selv kjøpte jeg den hos Contronic musikk i Kristiansund på slutten av 90-tallet. Pickup`ene var veldig mikrofoniske, og jeg tok livet av 2 ved forsøk på å vokse dem. Den som fremdeles fungerte ble satt tilbake i gitaren, og fikk selskap av en singelcoil fra en Schecter-strat, samt bridge-pickup`en fra en 1982 60`s reissue. Begge donorgitarene tilhørte kameraten min. Hvis noen har sett denne eller har noen formening om hvor den er havnet setter jeg stor pris på å få info. Legger ved bilder av gitaren tatt av meg. Serienummer er godt synlig.  
  • Jeg har handlet for over 5000 2 ganger hos Thomann. Begge gangene måtte gebyr/mva betales før utlevering av pakka.
  • En mann med million kroner 😁
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.