Web Analytics
Jump to content

Død pickup..?


 Share

Recommended Posts

God kveld!

Klarte omsider å få ut fingeren med å skifte bro-pickup i straten min - fra Fat50 til SD ssl-5.

Problemet: Pickupen fremstår som død. Etter byttet plugget jeg gitaren inn i en mini-amp, og testet med et skrujern mot polene. På de andre to var det normal lyd - på SD`en - null (eller kanskje en svaaak tapping). Leste i koblingsskjema at pga noe fasedilldall så kunne det hende at en måtte bytte om på svart og hvit leder i kombinasjon med fenderpicups. Gjorde dette - samme resultat.

Da jeg til slutt bytta tilbake til orginalpickupen, funket alt som normalt igjen..

Spørsmålet: Er pickupen defekt? Den er splitter ny. Kan ikke se noen skade/brudd.... :wacko:

Mvh Erkny

Link to comment
Share on other sites

Den enkleste måten å sjekke dette på uten multimeter, er å koble den rett på utgangen på gitaren, ev lodde på en egen hunjack rett på pickupen. Da spiller ikke fase noen rolle. Selv om fasen er feil, skal ikke lyden bli helt borte.

Den svake lyden du hørte, kan være at den andre pickupen plukker opp skrujernaktiviteten din.

Link to comment
Share on other sites

Da har jeg hatt den litt mer under lupen... Ser ut som at det ikke er kontakt mellom coil og hvit leder.... Er dette type uopprettelig?

Selvpåført eller sånn fra eska - too late to find out, men jeg vet at dette lett kan skje og var dertil forsiktig. My loss anyhow :angry:

Oh well - den nye loddebolten funka i det minste bra, og jeg har tross alt den gamle pickupen. I kjøleskapet står det dessuten en boks med trøst.. :P

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hvit er hot. Denne går nok rett innerst i spolen. Dersom du føkker til med denne må pickup revikles av den grunn at du mister denne enden av spolen. Dersom du ser at tråden (kobbertråden) går inn i spolen kan den berges. Du må få loddet denne enden som går inn i spolen til loddepunktet. Ta ut en kobbertråd fra hvilken som helst ledning, bare en kort bit. Lodd denne ned i loddepunktet. Enden som stikker opp bøyer du til mot tråden slik at de møtes og kan loddes. Dermed vet du hva som venter, anbefaler stødig hånd og ingen kjølige forut denne operasjonen. Hvilken farge har tråden, eller rettere sagt lakken utenpå tråden?

Castors råd om å "vinne av en runde" vil kun funke på den enden av spolen som er utenpå. Og denne går ofte til sort.

Men dette er ikke strenge regler, så det kan godt hende at også dette kan fungere. Klarer du å se om denne går rundt utenpå eller inn under spolen?

Edited by SteikBacon
Link to comment
Share on other sites

Med litt fofling klarte jeg å hente ut en ende av spolen (utenpå spolen), men ut fra den veien den var viklet passet det bedre med svart.. Fikk viklet av såpass at jeg gjorde et forsøk med å tvinne den sammen med den hvite for å se om det i det hele tatt ble kontakt - men same same. Er nok redd for at jeg har gjort galt verre... :wacko:

Link to comment
Share on other sites

Ser at jeg var litt kjapp, ja. Man kan selvsagt ikke "vinde av en runde" på enden av spolen som er innerst.

Sånn bare så det er nevnt, det er kanskje ikke den første loddejobben man hiver seg over, og det er vel også veldig lurt å ha loddestasjon og så gå så mye ned i temperatur som mulig. Den kobbertråden på spolen er veldig tynn.

Link to comment
Share on other sites

Med litt fofling klarte jeg å hente ut en ende av spolen (utenpå spolen), men ut fra den veien den var viklet passet det bedre med svart.. Fikk viklet av såpass at jeg gjorde et forsøk med å tvinne den sammen med den hvite for å se om det i det hele tatt ble kontakt - men same same. Er nok redd for at jeg har gjort galt verre... :wacko:

nytter ikke tvinne sammen. Denne kobbertråden er isolert. Det er lakk utenpå som må fjernes. Det er derfor jeg spør om fargen, er den mørkebrun må den pusses av. Ellers er nok lakken loddbar (dvs trekker seg vekk ved lodding).

Link to comment
Share on other sites

nytter ikke tvinne sammen. Denne kobbertråden er isolert. Det er lakk utenpå som må fjernes. Det er derfor jeg spør om fargen, er den mørkebrun må den pusses av. Ellers er nok lakken loddbar (dvs trekker seg vekk ved lodding).

Får ikke inntrykk av at det er lakk utenpå kobbertråden..Ser veldig "naturell" ut i mine øyne.. Men det er nok ikke tråd fra kjernen jeg har fått tak i allikavel. Ift loddestasjon så har jeg faktisk en som man kan stille temperatur på, men når det er sagt tror jeg at denne pickupen er en lost case hva mine evner angår, om jeg har en aldri så fancy loddebolt...

..kan hende jeg gjør et siste desperate forsøk i fall det hjelper å legge en klatt tinn over det jeg har gjort sålangt. Går det så går det - og går det ikke så kan det til h.... være.

GFS fra nå av :D

Edited by Erkny
Link to comment
Share on other sites

Ikke gi deg. :) Fiksa for ikke lenge siden en basspickup som broder'n hadde rota i med et skarpt skrujern. Trodde den var forever lost idet flere viklinger var kutta, men etter å ha vikla av noen tørn fant jeg enden. Brente den rein med lighter og lodda fast enden i loddepunktet, og jaggu virka den! :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
  • Hvordan drives potmeteret? Kan jo være noe mekanisk der som har hoppet av.  Alt er jo fiksbart. Spørsmålet er hva du ev. kan gjøre selv. Må du ta den til en proff, skal det jo ikke mye til før det koster mer å reparere enn å kjøpe nytt, men jeg vil si at det i høyeste grad er smart å sjekke.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.