Web Analytics
Jump to content

Coiled kabel, motstand og merke?


EirikA
 Share

Recommended Posts

Hei godt folk.

Har en «coiled» kabel som jeg er kjempe fornøyd med, eneste jeg har å utsette på den er at jeg kunne tenkt meg en til, litt lengre kabel. Ble kjøpt hos en forhandler som har flyttet nå, og er på jakt etter 1 til.

Søkte litt rundt på forumet og på nettet, og ramlet over en kommentar om at det er høyere motstand i en krøllet kabel, enn en vanlig. Det er jo selvsagt at mostanden øker.

Men det ble også hevdet at, “Coiled cables have more capacitance so some of the highs will not get through.” Dette syns jeg høres litt rart ut så lenge man ikke snakker om kabel på flere hundre meter.

Men har ikke regnet på noe, og vet ikke hvilke tall vi snakker om generelt mtp signalets styre.

Har noen en formening rundt dette?

Noen som kan anbefale et kabel merke fremfor noen andre i denne krøllete kategorien?

Var et Amerikansk vintage forum jeg fant denne påstanden på, og der virket det som de vanligste kabelprodusentene var Fender, Vox , Lava , bullet. Regner med at alle disse er ganske bankers, men alltid kjekt å høre om andre har preferanser.

Tenkte jeg skulle kjøpe ifra ebay, den lokale forhandleren har ikke noe.

Forslag tas i mot med stor takknemlighet.

Link to comment
Share on other sites

Det blir mer diskanttap pga en krøllekabel er mye lengre enn en rett kablel. Du hører fort forskjell mellom en kabel på 3 og 10 meter. Er vel Lava som jeg ser mest brukt av krøller.

Unntaket er om du kjører aktive pickups, da er gitarsignalet lavimpedans og inget merkbart diskanttap å høre.

Link to comment
Share on other sites

Nyere krøllekabler skal vel ikke ha så mye singaltap som 'originalene'? Ingen merkbar forskjell mellom Bullet 'coil' og Evidence-kablene mine i hvert fall.

Det er ingen forskjell så lenge kablene er av god kvalitet, men det er i krøllekabelens natur. En 3m krølle vil jo fort være bortimot det dobbelte når den strekkes ut, så om man vil ha en lang krølle må man påregne litt mer diskanttap enn med rett kabel.

Link to comment
Share on other sites

Jeg er til vanlig skeptisk til påstander om "store forskjeller på kabel", men når det gjelder gitarkabel, så er det hørbart forskjell i diskanttap mellom forskjellige kabler, selv om de er av samme lengde. Dessuten, lengden spiller rolle. Lang kabel er lik større diskanttap.

Sender man linjesignal gjennom de samme kablene, hører man ikke forskjell.
Jeg kan ikke komme med noen "oppskrift" på hvilke kabler så har stort og lite tap, men kan bekrefte at man enkelt kan høre forskjell.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg oppbevarer mine heltregitarer (archtop og kasse) nesten uten unntak i gitarkassene. Rommet jeg oppbevarer gitarene i har «bedre» (for gitarer om ikke annet) luft enn resten av huset, men jeg har et hygrometer for å følge med på fuktighet og temperatur. Så langt har det stort sett vært innafor i rommet (35-60% fuktighet). I enkelte perioder om vinteren har jeg satt inn en bolle med vann for å tilføre fuktighet. Det funker, men jeg skal vurdere å anskaffe en liten luftfukter.
  • Brum brum. Neida, skaff deg et hygrometer (hundrelapp eller to), så følger du med utover vinteren. Ingen grunn til å fukte lufta så lenge du har inneklima innafor "normalen". Men absolutt lurt å ha forholdsregler: Jeg har en heltre granlokk Ayers stålstrenger som ikke greide seg gjennom den tørreste og kaldeste vinteren i trøndelag på lenge (10-12 år siden?) uten betydelige sprekker i lokket. Den hang på veggen i stua, og jeg hadde ikke begrep om luftfuktighet da. Den låter og spiller nydelig, så det er foreløpig kun kosmetisk, men så kosta den bare omkring 5000,-, så ikke noe stort tap. Ellers, hvorere du borhena? Innland/kyst/fjell? Har litt å si.
  • Takker!  Hvor mye legger dere i luftfuktighet og slikt for kassegitarer? Fikk med en pakke d'addario humipak, men tenkte det er lurest å vente til vinteren med å poppe den? Gitaren kommer til å ligge i kassen når den ikke er i bruk. Er første heltre kassegitar jeg eier, so bear with me
  • Takk, ingen ``blemmer`` så langt. Kroppen er av et treslag kalt silkwood, lett i vekt og lett å arbeide med, fresen  kutter som i smør. Kjøpte det av Roy Bang i RB Guitars . Teak i halsen derimot, chipper lett og her må man være forsiktig, forrige gang slo det ut en feit flis på hjørnet av headstock, da jeg kom for brått inn mot fresestålet. trodde det var kjørt der ,men den lot seg fint lime på plass, og umulig å se nå. Men jeg synes det passer bra i hals. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.