Web Analytics
Jump to content

Duesenberg Les Trem ii vs Tremola (Bigsby)


Lundebird

Recommended Posts

Noen med erfaring på Duesenberg Les Trem ii? Får en Starplayer Special i posten om et par dager, og planlegger å ha et tremolo-system på den. Har ikke så lyst å gjøre permanente endringer på den, noe Duesenberg har tenkt på. Les Trem ii er kun en erstatning for stop-tailen, noe som virker veldig greit. Er likevel veldig få anmeldelser på nettet, så er litt usikker på hvor solid den er, og om den holder på tuningen. Et alternativ er Duesenbergs svar på en Bigsby B5 med Vibramate. Det koster litt mer, men ser også litt finere ut, i tillegg til at jeg har prøvd det tidligere.

Noen som har noe erfaringer? Alt av kommentarer settes stor pris på.

Link to comment
Share on other sites

Stemmeproblemer vil i så fall skyldes en dårlig kutta oversaddel og ikke tremoloen. Det er såpass mye spenn i en bigsby (feit og tung fjær) at den 'alltid' vil gå tilbake til utgangspunktet, i tillegg til at en bigsby fungerer på en helt annen måte enn andre tremoloen som hviler mot to eller flere skruer.

Jeg har nada stemmeproblemer på den ene les paulen min som har bigsby (og låsbare gotohs, men dette er ikke nødvendig) etter at den fikk satt på ei ny oversaddel av bein.

Dette med en korrekt kutta saddel gjelder for alle typer tremoloer som ikke bruker låsbar oversaddel.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.