Web Analytics
Jump to content

Måle spenning og teste polaritet fra strømadapter


Recommended Posts

Vri den over til å måle likestrøm/vekselstrøm ettersom hva du skal måle.

likestrøm (DC) har et stiplet symbol.

vekselstrøm (AC) har en slags "bølge" som symbol.

For å sjekke polaritet så er det så enkelt som at rød målepinne er pluss, mens svart er minus.

Så når du har 2 ledninger du måler på, la oss kalle dem ledning 1 og 2.

Har du svart på ledning 1, og rød på 2 og meteret viser -12.5v (for å bruke et tall)

så betyr det at ledning 1 er pluss, og 2 er minus (Pga minus tegnet)

Flytter du da rød fra 2 til 1, og svart fra 1 til 2, og du da måler 12.5v uten noe minus tegn foran har du bekreftet svaret.

Edited by Concker
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Vri den over til å måle likestrøm/vekselstrøm ettersom hva du skal måle.

likestrøm (DC) har et stiplet symbol.

vekselstrøm (AC) har en slags "bølge" som symbol.

Erstatt strøm med spenning her ....

Torh : har du bilde på multimeteret ?

Link to comment
Share on other sites

Hvis det er en vanlig pedaladapter (9-15V ... eller noe) så måler du com Concker beskriver, med instrumentet stilt in som vist her:

post-6024-0-89367400-1398942398_thumb.jp

Men før du måler noe i det hele tatt så er det lurt å lese hva som står på adapteren !

Og hvis det ikke står noe i det hele tatt så kjøper du en du VET virker til det tenkte bruket ! ;)

Edited by juzzizhow
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Takker! Hehe, ja, det er en stor Cioks psu. Alle kablene er stripset sammen og istedenfor å åpne alt for å spore de tilbake så tenkte jeg at jeg skulle heller måle det direkte :) Det er et systematisk virrvarr som jeg ikke har lyst til å rote i under pedalbrettet..

edit: også er det greit å vite om sånt til seinere uansett!

Edited by Torh
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.